Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

0 ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ "ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ"; > Η Λιβύη εξήγαγε επανάσταση: 600 νέοι επαναστάτες βρίσκονται, ήδη, στην Τουρκία

Η νέα κυβέρνηση της Λιβύης αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της, στην καθαίρεση του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι και απέστειλε στη Συρία 600 στρατιώτες της να πολεμήσουν με την συριακή αντιπολίτευση κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Αλ Ράι αλ Αραμπί οι μαχητές από τη Λιβύη βρίσκονται, ήδη, στην τουρκική επικράτεια.
Για την αποστολή των στρατιωτών αυτών υπήρξε η συναίνεση του επικεφαλής του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μουσταφά Ανμπντούλ Γιαλίλα.

Σύμφωνα εξάλλου με το Λιβυκό Μεταβατικό Συμβούλιο οι εθελοντές συγκεντρώνονται στην περιοχή, για μια νέα στρατιωτική επιχείρηση.

Η Μυστική Συνάντηση της Κωνσταντινούπολης

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε μυστική συνάντηση των εκπροσώπων του Λιβυκού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) με τους αντάρτες της Συρίας, στην Κωνσταντινούπολη.

Η λιβυκή κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να προμηθεύσει τους Σύριους με όπλα, χρήματα και στρατιώτες. Το κυβερνών καθεστώς του Άσαντ έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί ότι έχει ρίξει τις ένοπλες δυνάμεις και τα όπλα που διαθέτει κατά των αντιδρώντων, επιτείνοντας, έτσι, τις αιματηρές συγκρούσεις στη χώρα.
Στα μέσα Οκτωβρίου το λιβυκό NTC δέχθηκε τους πρώτους αντάρτες της Συρίας, του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, ως νόμιμους εκπρόσωπους του λαού της Συρίας.--

Πηγή:greeknation.blogspot. / Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου