Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

0 Πίσω από την εμμονή Μέρκελ και Σαρκοζί για την υπογραφή Σαμαρά, "κρύβονται"τα "εξοπλιστικά προγράμματα" που είχαν συμφωνήσει με τον Γ. Παπανδρέου!!


Τα όπλα αιτία της εμμονής Μέρκελ και Σαρκοζί για την υπογραφή Σαμαρά!

Χθεσινό άρθρο της ευρωπαϊκής διαδικτυακής πύλης «New Europe» (neweurope.eu) επιμένει ότι η ερμηνεία πίσω από την εμμονή των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας προς τον ηγέτη της ελληνικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, είναι η επιθυμία τους να κατοχυρώσουν εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία είχαν συμφωνήσει με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου!


Το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται πηγές προσκείμενες στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη Νέα Δημοκρατία, ξεκινά αναφέροντας ότι στα τέλη Οκτωβρίου, όταν Μέρκελ και Σαρκοζί «κλείδωσαν» με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το δάνειο των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε δεχθεί ως αντιστάθμισμα να προχωρήσει σε εξοπλισμούς για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ύψους 10,5 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Οι δυο «μεγάλοι» της Ευρώπης μάλιστα είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους ώστε οι χώρες τους, δηλαδή οι αμυντικές τους βιομηχανίες, να λάβουν το 50% του ποσού!

Η κατανομή έχει ως εξής, οι Γάλλοι φέρονται να είχαν εξασφαλίσει την πώληση του μαχητικού τέταρτης γενιάς Rafale και οι Γερμανοί… φρεγάτες και άρματα μάχης Leopard (!).

Το άρθρο συνεχίζει λέγοντας ότι Γερμανία και Γαλλία είχαν στα χέρια τους υπογραφή του Γιώργου Παπανδρέου να τους διασφαλίζει αλλά επειδή ακολούθησε η «αποπομπή» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται (dismissal) του πρώην πρωθυπουργού και η ανάδειξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, φοβήθηκαν ότι τα σχέδιά τους για την ενίσχυση της αμυντικής τους βιομηχανίας ήταν στον αέρα....

Πηγή: neurope.eu

Ωμός εκβιασμός Ε.Ε. για την έκτη δόση,
Μέρκελ: Χωρίς υπογραφές δεν έχει δόση...

Χωρίς γραπτές δεσμεύσεις από τα μεγάλα κόμματα της Ελλάδας για τα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνει η συμφωνία του Οκτωβρίου, δεν πρόκειται να εκταμιευθεί η επόμενη δόση προς την Ελλάδα, τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία κινήθηκε στην ίδια γραμμή εκβιασμού που έχουν χαράξει λοιποί ευρωπαίοι αξιωματούχοι, με πρώτο τον πρόεδρο του eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μιλώντας στη γερμανική βουλή, η Ανγκελα Μέρκελ υποστήριξε ότι «Το ελληνικό ζήτημα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη διότι δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα οι όροι για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης. (...)

Για να γίνει αυτό (..) χρειαζόμαστε όχι μόνο την υπογραφή του Έλληνα πρωθυπουργού αλλά και εκείνες των κομμάτων που έχουν συμφωνήσει να υποστηρίξουν την κυβέρνηση.

Αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει εκταμίευση της έκτης δόσης.» είπε και πρόσθεσε, "φωτογραφίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά ότι: "Είναι ακόμα πιο λυπηρό για εμένα ότι εκείνος που αρνείται να υπογράψει" ανήκει στην πολιτική οικογένεια των συντηρητικών.

Πηγή:enet.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου