Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

0 Μια που δεν μπορούμε να κλείσουμε τα αυτιά μας, ας τους κλείσουμε το στόμα.

Αυτό που ζούμε τον τελευταίο καιρό είναι πράγματι πολύ σκληρό και ταπεινωτικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Άπαντες ανά την υφήλιο μας λοιδορούν, μας χλευάζουν και μας κοροϊδεύουν. Οι Άγγλοι έφτιαξαν reality show με τίτλο: Γίνε για μια εβδομάδα Έλληνας. Οι Ολλανδοί και οι Γερμανοί καρφιτσώνουν πάνω σε ένα χάρτη της Ελλάδας ποιο μέρος θέλουν να πάρουν τώρα που η χώρα μας πωλείται σε τιμή ευκαιρίας (www.claimgreece.com).
Ο Γάλλος πρωθυπουργός βρίζει με βαρείς χαρακτηρισμούς όπως «τρελό» και «καταθλιπτικό» τον Έλληνα πρωθυπουργό, που ανεξάρτητα ποιος είναι δεν παύει να είναι ο άνθρωπος που μας εκπροσωπεί. Οι Βέλγοι, οι Αυστριακοί, οι Δανοί και δεν ξέρω ποιοι ακόμη μας αποκαλούν ψεύτες, τεμπέληδες και αφερέγγυους.
Πραγματικά τον τελευταίο καιρό αρχίζω να νιώθω περίεργα. Εκεί που κάποτε ήμαστε υπερήφανοι ως λαός για τα φώτα που δώσαμε στον υπόλοιπο κόσμο, για τον πολιτισμό μας, τις επιστήμες μας, τη γλώσσα μας, για την αντρειοσύνη μας, ακόμη και για τον ήλιο μας μια βαρυσυννεφιά μας καταπλάκωσε!
Μέχρι σήμερα όμως που διάβασα μια φράση στο facebook, που έλεγε:  “What other people think of us is none of our business”, δηλαδή  «το τι σκέφτονται οι άλλοι για μας, δεν είναι δική μας δουλειά».
Και νομίζω πως αυτή η φράση ταιριάζει απόλυτα στη σημερινή κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες. Το τι λένε για τους Έλληνες, δεν είναι δουλειά των Ελλήνων!
Και δεν είναι δουλειά μας γιατί και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι σκέπτονται, αλλά και γιατί δεν μπορούμε να τους απαγορεύσουμε να λένε τις σκέψεις τους.
Η δουλειά των Ελλήνων, δική μου, δική σας είναι να αποδείξουμε ότι τα όσα λέγονται για μας δεν είναι πραγματικά. Πρέπει να το αποδείξουμε με πράξεις και έργα. Όχι με ύβρεις και αντιπαραθέσεις. Ας αποδείξουμε μια ακόμη φορά ότι στα δύσκολα οι Έλληνες γινόμαστε ένα!
Μια που δεν μπορούμε να κλείσουμε τα αυτιά μας για να μην ακούμε τα ειρωνικά σχόλια και τα γέλια τους, ας τους κλείσουμε το στόμα. Ας τους σώσουμε για άλλη μια φόρα…
Γιατί σώζοντας την Ελλάδα μας, θα σώσουμε και τις δικές τους χώρες και τη δική τους Ευρώπη… Να το θυμάστε αυτό! Είναι ο δικός μας αντίλογος. Αν δεν σώσουμε εμείς τα σπίτια μας, ούτε αυτοί είναι ικανοί να σώσουν τα δικά τους.
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι τα πάντα στη ζωή είναι δανεικά. Αυτά που λέγαμε εμείς πριν λίγα χρόνια για τους Αλβανούς, πόσο αλήθεια θα τους ενοχλούσαν αυτούς. Τώρα δυστυχώς είναι η δική μας σειρά. Όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε, αλλά όταν ξυπνήσουμε θα πρέπει να έχουμε φτιάξει μια νέα κοινωνία, μια νέα Ελλάδα που θα τη ζηλεύουν μέχρι την επόμενη χρεωκοπία μας! Άλλωστε η τσέπη του Έλληνα πάντα άδεια ήταν, το κεφάλι ήταν γεμάτο με γνώσεις και πρωτοπόρες ιδέες…
Πηγή svou69ra

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου