Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

0 Ο Γκιουλ είναι ικανοποιημένος από τις σχέσεις Τουρκίας-Αμερικής

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Abdullah Gul προειδοποίησε τη Συρία να μη χρησιμοποιεί το PKK εις βάρος της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Βρετανική εφημερίδα Financial Times, σχολίασε τις εξελίξεις στη διεθνή αρένα.

Στη συνέντευξη που δημοσίευσε η F.T. με τον τίτλο "Ο Τούρκος Πρόεδρος είναι ικανοποιημένος από τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής", έγινε νύξη στη δραστήρια πολιτική της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή.

Ο Πρόεδρος Gul, αφού σημείωσε οτι ο Αραβικός κόσμος επηρεάζεται από την κοσμική και δημοκρατική δομή και την οικονομία ελεύθερης αγοράς της Τουρκίας, δήλωσε οτι η χώρα του παρακολουθείται από κοντά από τον Αραβικό κόσμο και γι αυτό το λόγο μπορεί να έχει μια έμμεση επιρροή σε αυτούς.

Αφού υπενθύμισε οτι η Συρία, πρωτύτερα επέτρεπε την παρουσία των μελών της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης στα εδάφη της, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε οτι ελπίζει πως η γειτονική χώρα δεν θα ξαναμπεί σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι.

Ο Gul αφού προειδοποίησε τη Συρία να αποφύγει τα επικίνδυνα παιχνίδια, δήλωσε οτι παρακολουθεί από κοντά το θέμα.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, μιλώντας σχετικά με το θέμα ένταξης στην Ευρωπαική Ένωση, δήλωσε οτι η Τουρκία είναι σε καλύτερη κατάσταση, σε οτι αφορά τα κριτήρια του Μάαστριχ, σε σχέση με άλλες χώρες της Κοινότητας.

Ενώ αναφερόμενος στις σχέσεις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο Τούρκος Πρόεδρος τις χαρακτήρισε "πολύ καλές" και πρόσθεσε οτι το ραντάρ που αναπτύχθηκε στη χώρα δεν στοχεύει το Ιράν, αλλά είναι ένα αντιπυραυλικό σύστημα.

Πηγή: turkishgreeknews.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου