Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

0 Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Γαύδου

Εκτάκτως αναμένεται να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Γαύδου την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να συζητήσει το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Κρήτη, καθώς από τις 31 Οκτωβρίου έληξε η σύμβαση μίσθωσης του πλοίου "Neptune", ενώ ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν έχει ακόμα υπογράψει για τις πλόες του "Σαμαριά", προκειμένου να ξεκινήσει η εκτέλεση των δρομολογίων.
Εν τω μεταξύ, μετά από πρόταση της εταιρίας Ναυτοτεχνική Ν.Ε. και αποδοχή της απο την εταιρία ΑΝΕΝΔΥΚ αποφασίστηκε και υπογράφηκε η παράταση της μεταξύ μας κοινοπραξίας για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής Χώρα Σφακίων-Γαύδος.
Με την κίνηση αυτή θα αποφευχθεί ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός του νησιού της Γαυδου που θα είχε προκύψει από την καθυστέρηση κατά τέσσερις μήνες της προκύρηξης για την νέα περίοδο μέχρι και τον Απρίλιο 2012.
Σε ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρεται ότι, "ενημερώνουμε το πολιτικό γραφείο Αθηνών της βουλευτού Χανίων κας Ε.Κουρουπάκη, ότι το δημοτικό συμβούλιο Γαύδου με την απόφαση Νο 46/25-07-2011 έχει προτείνει για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της επιδοτούμενης γραμμής Παλαιόχωρα-Γαύδος, Ε-Γ/Ο-Γ πλοίο ή αμιγώς Ε-Γ πλοίο χωρητικότητας 150 επιβατών θέρους και όχι μόνο οχηματαγωγού πλοίου, όπως αναφέρει το δελτίο Υύπου για το θεμα αυτό, όπως δημοσιεύθηκε στον ιστοχώρο του Γαύδος FM στις 3/11/2011".
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, έγκυρες πηγές, αναφέρουν στη Νέα Τηλεόραση, ότι από τη συγκεκριμένη κοινοπραξία ουδέποτε έγιναν δρομολόγια, είτε με το "Δασκαλογιάννης", είτε με το "Gavdos Star", εκτός μόνο δύο-τριών στην αρχή της σεζόν.
Την ίδια στιγμή, αντί να δοθεί παράταση στην ισχύ της σύμβασης με το "Neptune", το "Ελαφόνησος" και το "Αγία Σοφία", που έκαναν τα δρομολόγια από και προς τη Γαύδο, δόθηκε το οκ σε μία συμφωνία, που ουσιαστικά ποτέ δεν υλοποιήθηκε.
Σύμφωνα πάντως με το Γαύδος FM, η ΑΝΕΝΔΥΚ ζήτησε από το Δήμο Γαύδου να πληρώσει τα καύσιμα για να μπει πλοίο της στη γραμμή, ενώ διαψεύδονται τα σενάρια που ήθελαν το Δήμο Γαύδου να μισθώνει το GAVDOS EXPRESS για τη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών προς το νησί.
Χαρακτηριστικό των ελλείψεων που αντιμετωπίζει το νησί είναι το γεγονός ότι έχουν τεθεί σε ακινησία τα λιγοστά οχήματα του Δήμου, ενώ χθες, ο Δήμαρχος Γαύδου Στρατής Λαμπάκης μάζεψε μόνος του τα απορρίμματα από όλο το νησί, δεδομένου και του γεγονότος ότι δεν υπάρχει υπάλληλος καθαριότητας.
Τέλος, μεγάλο είναι το πρόβλημα και στην ταμειακή υπηρεσία, η οποία είναι ανύπαρκτη και εξυπηρετείται από το Δήμο Κανδάνου-Σελίνου. Αποτέλεσμα; Δεν έχει πληρωθεί κανένα απολύτως ένταλμα στο Δήμο Γαύδου, παρά μόνο αυτό του μισθού του Δημάρχου, ο οποίος και διέθεσε τα χρήματα αυτά για τις ανάγκες του νησιού και των κατοίκων.


Πηγή neatv.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου