Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

0 Ποιοί φοβούνται τους νεαρούς ευέλπιδες....?!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι (για περίπου δεκαετίες αφανείς, από πολιτικές δηλώσεις και τον Τύπο της χώρας) Ένοπλες Δυνάμεις, βρίσκονται για ακόμη μια φορά στην επικαιρότητα.

Τις προάλλες ακούσαμε από τον πολιτικό κόσμο της χώρας σαφείς υπαινιγμούς περί κινδύνου πραξικοπήματος ενώ κάποιοι άλλοι γράφουν από χθες περί «σταγονιδίων» στη Σχολή Ευελπίδων...

Η ανάδειξη τέτοιων θεμάτων και η προσπάθεια διόγκωσής τους απ’ τα γνωστά παπαγαλάκια δεν είναι τυχαία...

Η προσπάθεια έγκειται στην τρομοκράτηση του λαού, με φόβητρο τον κίνδυνο επιβολής στρατιωτικής χούντας, από μέρος του στρατεύματος.

Ποιος εχέφρων θα πιστέψει ότι ένας 22χρονος της ευελπίδων μαζί με μερικούς άλλους θα επιβάλουν στρατιωτική χούντα στην Ελλάδα???

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της εφημερίδος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ο 22χρονος (αυριανός) αξιωματικός, είχε στοχοποιηθεί από τη (ματαιωθείσα) παρέλαση της Θεσσαλονίκης, όταν το τμήμα του είχε τραγουδήσει το «Μακεδονία ξακουστή», καταχειροκροτούμενο απ’ όλους τους πολίτες!!!

Και επανερχόμαστε στη λέξη χούντα που είναι συνυφασμένη με κακές αναμνήσεις απ’ το παρελθόν τονίζουμε δε, ότι χούντα δεν είναι μόνο η στρατιωτική αλλά υπάρχει και η πολιτική χούντα, αυτό δηλαδή που ζούμε σήμερα.

Η λέξη «Χούντα» προέρχεται από τον Ισπανικό όρο «Junta» που στην κυριολεξία σημαίνει «διοίκηση – σύνδεσμος». Η «επιτροπή διοίκησης» από μόνης της ως όρος δεν είναι ανησυχητικός μιας και τον συναντάμε ως θεσμό γενικότερα στην κοινωνία μας.

Η Χούντα ως όρος – όπως στη χώρα μας τον χρησιμοποιούμε – είναι πραγματικά ανησυχητικός γιατί ουσιαστικά καταλύει το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Εκείνο δε, που είναι το πλέον ανησυχητικό, είναι όταν παρατηρούνται φαινόμενα κατάλυσης του Συντάγματος (π.χ. με την υπερψήφιση αντισυνταγματικών μέτρων) από δημοκρατικά καθεστώτα τα οποία έχει εκλέξει ο ίδιος ο λαός....

Το κοινωνικο-πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα: η φαυλοκρατία, η ατιμωρησία, η φτωχοποίηση, η οικονομική κατοχή, η κατάργηση των ελευθεριών και των αξιών, άλλα και όσα αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά συμβαίνουν, δε είναι τα αποτελέσματα μιας (άτυπης αλλά πρακτικά εφαρμοσμένης) δικτατορίας???

Όταν ο πολίτης βρίσκεται σε χαοτική και αντιδημοκρατική μέγγενη, τόσο ευκολότερα θα δεχτεί και θα υποστηρίξει μία άλλη εκτροπή, που είναι άγνωστο που θα μας οδηγήσει και ποιοι θα είναι οι πρωτεργάτες της.

Το σύστημα δεν φοβάται την επιβολή στρατιωτικής χούντας αλλά την ανεξέλεγκτη δράση των πολιτών εναντίον του συστήματος.

Χρήσιμο είναι να ρίξουμε μια πολύ προσεκτική ματιά στο ντοκιμαντέρ "Το δόγμα του σοκ".
Θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε το παρόν, καθώς αποτελεί μια από
τις πιο ολοκληρωμένες αναλύσεις της συγκαλυμμένης ιστορίας της εποχής μας....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου