Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

0 Το έχετε σκεφτεί για τα ΑΜΕΑ;;;


Δε ξέρω πως να ξεκινήσω για να σας πω μια σκληρή αλήθεια και δεν θέλω, δεν μ' αρέσει να τρομάξω κάποιους εδώ μέσα, όποιος/α το διαβάσει το άρθρο μου.
Το τι νιώθω δεν περιγράφεται...

Νοιάζομαι τους ανθρώπους, νοιάζομαι τους  Έλληνες, και θέλω να ξέρουν, πριν γίνει το κακό που θα μας έρθει, ενώ "κάποιοι" σιωπούν..

Ας ξεκινήσω αυτό που θέλω να σας πω, την σκληρή αλήθεια....


Λοιπόν θα σας πω μια μικρή ιστορία - αληθινή - ακούω όλον τον καιρό, στους δρόμους, στα καφενεία, στους νέους κ.λ.π., να λένε "Μακάρι να πτωχεύσουμε και να ησυχάσουμε με τους πολικούς και να τιμωρηθούν" κ.λ.π.

Το λένε με τόση ευκολία, διότι δεν έχουν κανέναν πρόβλημα σωματικώς και ψυχικώς και δεν μιλάω για τα οικονομικά…

Μα όμως ξεχνούν ένα πράγμα, μάλλον δεν το σκέφτονται ποτέ, διότι ακόμη και να το έχουν δει σε κάποιον/α που να είναι δίπλα τους ή να το έχουν ζήσει, το έχουν ξεχάσει και ξαναγύρισαν το βαθύ "'υπνο"… και όλα είναι μια χαρά....

Ερώτηση:

Έχετε συνειδητοποιήσει ή έχετε σκεφτεί ποτέ, όταν αν η Ελλάδα πτωχεύσει και όταν χρεοκοπήσει τι θα απογίνουν τα ΑΜΕΑ;
Πιστεύω πως ΟΧΙ και δεν το έχετε σκεφτεί ποτέ αυτό….

Εκεί είναι το νούμερο ένα πρόβλημα, όταν η Ελλάδα χρεοκοπήσει τι θα απογίνουν οι Άνθρωποι Με Ειδικές Ανάγκες (όχι άτομα διότι δεν το θεωρώ σωστό ως όρο);;;

Εσείς που είστε ΑΜΕΑ, το έχετε σκεφτεί;
Είσαστε προετοιμασμένοι γι' όλα όταν πτωχεύσει η Ελλάδα ή οτιδήποτε άλλο;
Παράδειγμα ας πούμε, αποθήκευση φαρμάκων;;; Δεν νομίζω....

Γιατί τα Μ.Μ.Ε. δεν λένε τίποτα; Πολύ απλά, γιατί είναι το ίδιο τσουβάλι κι αυτοί, με τους απάνθρωπους 300 πολιτικούς της Βουλής… Σας θέλουν να μην υπάρχετε, είστε πρόβλημα γι' εκείνους και γι’ αυτό δεν πρέπει να είστε προετοιμασμένοι γι' όλα!

Μπορώ να σας ομολογήσω πως κι εγώ είμαι Α.Μ.Ε.Α. και έχω κάποιο πρόβλημα στην υγεία μου και πηγαίνω συχνά στα νοσοκομεία… Συνέχεια., όπως και υπόλοιποι (που ΠΟΤΕ δεν τους ξεχνάω και τους σκέφτομαι συνέχεια κάθε μέρα, κάθε λεπτό).

Να σας πω την αλήθεια εγώ είμαι έτοιμος, διότι το έχω δεχτεί απ' το 2010 όταν ήρθε το πρώτο Μνημόνιο, επειδή το πάνε βάση σχεδίου, όπως με την πτώχευση της Αργεντινης.

Και το λέω κάθε μέρα, ότι είναι να γίνει, ας γίνει, μα όμως την πίστη μου δεν την χάνω....επειδή το έχω ΔΕΧΤΕΙ ότι και να έρθει μπροστά μου! Το ίδιο πρέπει κι εσείς!

Να ξέρετε ένα πράγμα όμως, δεν έχει σημασία αν γίνει πτώχευση ή κάτι άλλο, το θέμα είναι ότι έρχονται τα χειρότερα.

Άμα πτωχεύσουμε (ή κάτι άλλο…), τι θα απογίνουν τα Νοσοκομεία;
Θα μας εξυπηρετούν οι γιατροί, όταν έρθει το χειρότερο;

Θα υπάρχουν ιατρικά αποθέματα, γι' όσους έχουν προβλήματα υγείας ή όσοι  πηγαίνουν συνεχώς στα νοσοκομεία (αιμοκάθαρση, αλλαγή μέσω μικρής επέμβασης, εξετάσεις κάθε φόρα, φάρμακα για τις χημειοθεραπείες, τεχνική υποστήριξη για να επιβιώσει ο άνθρωπος, κ.α.);

Και πότε θα ξανά-επαναφέρουν στις λειτουργίες στα Νοσοκομεία; Πόσο καιρό θα τους πάρει;;;
Κι ακόμα και οι κωφάλαλοι που φορούν ακουστικά… Διότι τα ακουστικά λειτουργούν με μπαταρίες. Που θα βρουν τα λεφτά, ή με φτώχια ή με πτώχευση, για να αγοράσουν ένα κουτί μπαταρίες;

Οι τυφλοί πως θα επιβιώσουν χωρίς να ξέρουν τι γίνεται και με ποιόν θα είναι..
Και δεν ξέχασα επίσης τους Ηλικιωμένους, που ισχύει και για εκείνους το ίδιο.

Είναι ερωτήσεις που μας προβληματίσουν αργότερα, όλα αυτά  που θα μας έρθουν και θα τα βρούμε μπροστά μας….

Δε μπορώ να πω το τι θα γίνει, μόνο ο Θεός το ξέρει....
Όλα αυτά τα λέω για να 'στε έτοιμοι, όλα για όλα και το σημαντικότερο να τα γνωρίζετε και να τα ξέρετε, επειδή "άλλοι", δεν σας τα λένε και ούτε πρόκειται να σας τα πουν!

Μιλήστε με τους γονείς σας, τους συγγενείς σας, τους φίλους σας, για σταθούν δίπλα σας κι εσείς δίπλα τους, δεν είναι ώρα τώρα, να μαλώνετε μεταξύ σας και να διαφωνείτε για ασήμαντα μικροπράγματα.
Το σημαντικότερο είναι η ΕΠΙΒΙΩΣΗ….!!!

Καιρός να ενωθείτε με τους διπλανούς σας γνωστούς και το σημαντικότερο απ' όλα να έχετε ΠΙΣΤΗ!
Αυτό είναι το μυστικό και το κλειδί, η Πίστη!!!

Ελπίζω να μη σας στεναχώρησα μ' όλα αυτά που σας είπα, τα είπα μόνο και μόνο επειδή ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ τους ανθρώπους που έχουν οτιδήποτε πρόβλημα υγείας σε ΑΜΕΑ και σε Ηλικιωμένους.

Αυτός που νοιάζεται για τους άλλους, θα πει την αλήθεια όσο σκληρή κι αν είναι, έτσι έκανα κι εγώ.

Εύχομαι σε όλους μας, καλό Κουράγιο, καλή Δύναμη, Υπομονή και να έχετε Πίστη, μην την χάσετε. Επειδή όλα αυτά είναι χαρίσματα Θεού…!!!!

Έλληνας με Α.Μ.Ε.Α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου