Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

0 Καταδίκη 8 έτη για πλαστό απολυτήριο Γυμνασίου σε καθαρίστρια...στην Δικαστίνα που έδωσαν τα θέματα για την εισαγωγή της στην σχολή, τι πρέπει να επιβληθεί!!!!

    Πρόκειται για μία από τις περίπου 18.000 περιπτώσεις υπαλλήλων του Δημοσίου, που μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχαν προσκομίσει στην υπηρεσία τους πλαστά έγγραφα. Στο εδώλιο κάθισε μία 55χρονη συνταξιούχος κατηγορούμενη για απάτη και χρήση πλαστού εγγράφου, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου (Ν.1608/50). Σύμφωνα με την κατηγορία, με τα 11 έτη που παρέμεινε στην υπηρεσία, χρησιμοποιώντας πλαστό πτυχίο, ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο με το ποσό των 176.000 ευρώ.
    •  

    Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, η συγκεκριμένη υπάλληλος εργαζόταν επί 8 χρόνια στο πολιτικό γραφείο βουλευτή Πειραιά και όταν εκείνος δεν επανεξελέγη, διορίστηκε σε προσωποπαγή θέση στη Βουλή και αμέσως προχώρησε στη μετάταξή της στην Περιφέρεια Αττικής. Αυτό όμως, δεν θα το είχε καταφέρει δίχως το πλαστό απολυτήριο, αν και σύμφωνα με μάρτυρες, ενδέχεται να λάβει κατώτερη θέση, με μισθό μειωμένο κατά περίπου 200 ευρώ. Άστραψε και βρόντηξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά την εκδίκαση υπόθεσης υπαλλήλου, η οποία προσελήφθη στο Δημόσιο με πλαστό απολυτήριο Γυμνασίου και «στρίμωξαν» στη γωνία την κατηγορούμενη, πριν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών, όταν εκείνη επιχείρησε να δικαιολογηθεί ισχυριζόμενη ότι είχε ανάγκη τα χρήματα. «Τι έχετε να πείτε σε τόσα παιδιά που έχουν μεταπτυχιακά και πτυχία ξένων γλωσσών και δουλεύουν ντιλίβερι;» τη ρώτησε η Πρόεδρος της έδρας, Μαρία Τσιριμώκου. Η ίδια, αν και δεν αρνήθηκε ότι εν γνώσει της χρησιμοποίησε πλαστό πτυχίο Γυμνασίου, εξιστόρησε απολογούμενη πώς οι γονείς της την απομάκρυναν από το σχολείο, το θάνατο του πρώτου της συζύγου, την ανατροφή των 3 παιδιών της και στη συνέχεια το διαζύγιο του γιου της. «Όταν άκουσα για την πρόσληψη, το θεώρησα δώρο Θεού. Όταν μου ζήτησαν απολυτήριο δεν σκέφτηκα. Πήρα το χαρτί από το παλιό βαλιτσάκι του πατέρα μου και το κατέθεσα. Ποτέ δεν έμαθα γιατί μου το είχε φτιάξει ... το μόνο που με παρηγορεί, είναι ότι δούλεψα για τα εγγόνια μου».

    Διάλογοι απείρου κάλους ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα, κατά την εξέταση μαρτύρων οι οποίοι έκαναν λόγο για μία εργατική και φιλότιμη υπάλληλο. Το δικαστήριο έφτασε στα όριά του, όταν κατέθετε ο σύζυγος της κατηγορούμενης και συνταξιούχος Ιατρός, ο οποίος μάλιστα ζήτησε να βρεθεί ένα «παραθυράκι γιατί το αδίκημα δεν ήταν μεγάλο».

    Μάρτυρας
    Δεν πήρε τη δουλειά κανενός. Η θέση ήταν προσωποπαγής. Το πλαστό το βρήκε σε ένα σεντούκι του πατέρα της και μέσα στην ταραχή της, γιατί είχε οικογενειακά προβλήματα, δεν αντιλήφθηκε τι έκανε. Είναι παράδειγμα μητέρας, εργαζόμενης και συζύγου…

    Εισαγγελέας
    Παράδειγμα νομοταγούς πολίτη είναι;

    Μάρτυρας
    Νομίζω ότι είναι. Η νομοθεσία έχει ένα παραθυράκι για τέτοιες περιπτώσεις…

    Εισαγγελέας
    Ό,τι δηλώσω είμαι, δηλαδή;

    Μάρτυρας
    Αν δεν έχει κάνει αδίκημα μεγάλο, μπορεί να βρεθεί ένας τρόπος...

    Πρόεδρος
    Με προκαλείτε. Σήμερα νέα παιδιά με μεταπτυχιακά ζουν με 200 ευρώ. Βολεύτηκε στο γραφείο του βουλευτή και μετά πήγε στο Δημόσιο. Τουλάχιστον ας ζητήσει μία συγγνώμη.

    Μάρτυρας
    Ζητάμε την επιείκεια σας

    Εισαγγελέας
    Νέοι με διδακτορικά από το Χάρβαρντ και τυλίγουν σουβλάκια. Και μας λέτε ότι πάνω στην ταραχή της δεν είδε ότι ήταν πλαστό;

    Μάρτυρας
    Ιατρικώς το δικαιολογούμε

    Εισαγγελέας
    Νομικώς τι θα γίνει; Αν ήταν εδώ παιδιά με γνώσεις και μεταπτυχιακά, θα έλεγαν να της πάρουν το κεφάλι. Αλλά δεν φταίει μόνο η κυρία. Είναι συνολικά 18.000 περιπτώσεις…

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου