Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

0 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-Ελληνόπουλα κάνουν μάθημα με τουρκικά βιβλία!

Προπαγάνδα για το Ισλάμ στους μειονοτικούς μαθητές της Θράκης
​Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται στα χαρακώματα με την Εκκλησία της Ελλάδος για το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών,  χιλιάδες Έλληνες μαθητές, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, που διαμένουν στη Θράκη κάνουν μάθημα για το Ισλάμ με βιβλία που εισάγονται από την Τουρκία και δεν ελέγχονται για το περιεχόμενό τους από το ελληνικό κράτος.

Το αξιοσημείωτο δε είναι πως τα βιβλία αυτά διδάσκονται από μουσουλμάνους δασκάλους και καθηγητές αποφοίτους της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης σε δεκάδες Δημοτικά και στα δύο Γυμνάσια-Λύκεια που λειτουργούν στην Ξάνθη και την Κομοτηνή χωρίς καμία παρέμβαση.
Πρόκειται για βιβλία που αφορούν το μάθημα των Θρησκευτικών και άλλα όπως την τουρκική γλώσσα, ενώ μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Ιστορία, καθώς στα δίγλωσσα μειονοτικά σχολεία διδάσκονται τα βιβλία που εκδίδονται στην Ελλάδα.
Κατά καιρούς στα βιβλία αυτά διαπιστώθηκαν σε ελέγχους που έγιναν, προπαγανδιστικές παρεμβάσεις της Τουρκίας, όπως η εμφάνιση φωτογραφιών του Κεμάλ ή συνθημάτων ανάμεσα σε σελίδες άσχετων βιβλίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Παραπολιτικά» η οποία βγάζει στο φως της δημοσιότητας το συγκεκριμένο θέμα, η τελευταία φορά που έγινε ένας υποτυπώδης έλεγχος από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ήταν πριν από δύο χρόνια και δεν αφορούσε το τουρκικό βιβλίο των Θρησκευτικών, αλλά τα Μαθηματικά και κάποια ακόμα βιβλία, ήσσονος σημασίας για το περιεχόμενό τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου