Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

0 Νέα Βόμβα ἀπό Ὑπουργεῖο Παιδείας: Καί ἡ Γιόγκα προωθεῖται στά ἑλληνικά σχολεῖα!

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, στην εγκύκλιό της με αριθμό 153162/Δ5/20-9-2016 με θέμα "“Σχολικές αθλητικές δραστηριότητες κατά την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού” εκπλήσσει δυσάρεστα με την πρωτοβουλία της να προωθήσει την ινδουιστική πρακτική της Γιόγκα στα ελληνικά σχολεία της Περιφέρειας Αττικής κατά την "ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού", και μάλιστα ως "Φυσική Αγωγή"!

Ο ινδουιστικός θεός Γκανέσα
Πιο συγκεκριμένα: στο Β' μέρος της εγκυκλίου που έχει τίτλο "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού στην Περιφέρεια Αττικής" αναφέρεται ότι: "Η ειδική θεματική ενότητα γνωριμίας με νέες αθλητικές δραστηριότητες, θα περιλαμβάνει: [...] 3) Προσέγγιση άλλων μορφών άσκησης: «Η Φυσική Αγωγή καλωσορίζει τη Γιόγκα στην οικογένειά της». Μάλιστα στον πίνακα αθλητικών δραστηριοτήτων, στα Γυμναστήρια αρμοδιότητας ΥΠ.Π.Ε.Θ. "Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών Ι. Φωκιανός" και "Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Καισαριανής", εμφανίζεται ως αθλητική δραστηριότητα η εξής: "ΠΕΖΟΠΟΡΕΙΑ/ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ/ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (ΓΙΟΓΚΑ)".

Γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. προωθείται η Γιόγκα ως "άλλη μορφή άσκησης", δηλαδή ως "Φυσική Αγωγή"! Με λίγα λόγια μία τεχνική-πρακτική καθαρά θρησκευτικού χαρακτήρα που συνδέεται με τις ανατολικές θρησκείες και ιδιαιτέρως με τον Ινδουϊσμό, θα διδαχθεί στους Έλληνες μαθητές των σχολείων της Αττικής σαν... Γυμναστική!

Είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι αν αυτό γίνει αποδεκτό, ή έστω ανεκτό και πραγματοποιηθεί χωρίς αντίδραση από την Εκκλησία και από τους Θεολόγους καθηγητές (που οφείλουν να διασφαλίσουν ότι οι μαθητές τους δεν θα διδαχτούν μία Ινδουϊστική πρακτική ως "Φυσική Αγωγή", αφού αυτό δεν στέκει ούτε από άποψη θρησκειολογική, ούτε και είναι επιτρεπτό για την ελληνική σχολική πραγματικότητα όπου το σύνολο των μαθητών καμία σχέση δεν έχει με τον Ινδουϊσμό), τότε μπορεί να παγιωθεί στα επόμενα χρόνια η υποχρεωτική διδασκαλία της Γιόγκα μέσα στα ελληνικά σχολεία ως μάθημα Φυσικής Αγωγής, δηλαδή ως Γυμναστική! Η φράση "Η Φυσική Αγωγή καλωσορίζει τη Γιόγκα στην οικογένειά της" μαρτυρά σαφέστατα τις προθέσεις της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας!

Είναι μάλιστα εντελώς οξύμωρο, το να απαγορεύεται εδώ και πολλά χρόνια να τελεί η Ορθόδοξη Εκκλησία στα Ελληνικά σχολεία το Μυστήριο της Εξομολόγησης για όσους μαθητές το επιθυμούν, αλλά να προωθείται η υποχρεωτική για όλους τους μαθητές μέσα στα Ελληνικά σχολεία παρακολούθηση μίας, τελείως ξένης για την ελληνική πραγματικότητα, Ινδουϊστικής θρησκευτικής πρακτικής, υπό το ένδυμα του μαθήματος της Γυμναστικής!

Ως Θεολόγος καθηγητής και αρχισυντάκτης του "Ερουρέμ", θεώρησα καθήκον μου να ενημερώσω για το σοβαρό αυτό θέμα: 1. την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, επικοινωνώντας τηλεφωνικά το μεσημέρι με το γραφείο της Πρωτοσυγκελλίας, και 2. τους δύο μεγάλους Θεολογικούς Συνδέσμους της χώρας (Π.Ε.Θ. και "ΚΑΙΡΟΣ..."), με ηλεκτρονικό μήνυμα, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να ακυρωθούν οι συγκεκριμένες δραστηριότητες της Γιόγκα και να προστατευθούν οι μαθητές Δ', Ε' και ΣΤ' τάξης Δημοτικού, αλλά και οι μεγαλύτεροι του Γυμνασίου και του Λυκείου, που θα επισκεφτούν τα συγκεκριμένα γυμναστήρια την εβδομάδα Αθλητισμού. Δεν έχει σημασία που η Γιόγκα δεν θα διδαχτεί εντός του σχολικού χώρου, προς στιγμήν. Αν επιτραπεί η διδασκαλία της στα Γυμναστήρια (που ούτως ή άλλως ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας) και στους μαθητές των σχολείων της Περιφέρειας Αττικής, στο μέλλον η Γιόγκα θα εισβάλει στα ελληνικά σχολεία ως υποχρεωτικό μάθημα "Φυσικής Αγωγής" (Γυμναστικής) για όλους τους μαθητές της ελληνικής επικράτειας!

Καλώ τέλος τους γονείς και τους συναδέλφους Θεολόγους της Περιφέρειας Αττικής που θα ενημερωθούν από το άρθο αυτό για το θέμα, να πάρουν πρωτοβουλίες για να ακυρωθεί η προώθηση και διδασκαλία της Γιόγκα την ερχόμενη εβδομάδα στους Έλληνες μαθητές, που άλλωστε στην πλειοψηφία τους είναι Ορθόδοξοι χριστιανοί και εν πάσει περιπτώσει καμία σχέση δεν έχουν με τον Ινδουισμό, αφού η θρησκευτική πρακτική της Γιόγκα δεν εκφράζει ούτε τους Μουσουλμάνους ή Εβραίους μαθητές, αλλά ούτε φυσικά τους Ρωμαιοκαθολικούς ή Προτεστάντες μαθητές της Περιφέρειας Αττικής και γενικώς της Ελληνικής επικράτειας.

Πηγή: erourem.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου