Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

1 Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος: «Μας εξαπάτησαν! Ήλθεν η ώρα να πιάσουμε τα όπλα!»

Από την τελευταία Σύναξη της Ιεραρχίας στις αρχές του Οκτωβρίου όλοι εφύγαμε με την ελπίδα, ότι θα ετακτοποιείτο το καυτό θέμα των θεμελιωδών αλλαγών στο μάθημα των Θρησκευτικών στα Δημόσια Σχολεία, τις οποίες επιχειρεί ο ανεκδιήγητος Υπουργός της Παιδείας κ. Νικ. Φίλης! Με την πιό καλή διάθεση αποδεχθήκαμε τις διαβεβαιώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου, ότι μετά την συνάντησή Του μέ τον Πρωθυπουργόν κ. Τσίπραν «οι παρεξηγήσεις ήρθησαν!».


Δυστυχώς όμως από την επομένη κι’ όλας ημέρας οι διαψεύσεις των ελπίδων μας έρχονται η μία μετά τήν άλλη! Τόσο ο Υπουργός της Παιδείας, όσο καί ο Πρωθυπουργός, με Δηλώσεις τους είτε στον ημερήσιο Τύπο, είτε στη Βουλή των Ελλήνων, μας αποκαρδιώνουν! Είναι φανερό πλέον, ότι η Κυβέρνηση εμπαίζει την Εκκλησίαν! Μας εξαπάτησαν! Χωρίς αιδώ, χωρίς αναστολές κάθε ημέρα όλο και περισσότερο μας απογοητεύουν.
Χωρίς δισταγμό, λοιπόν, καταθέτω σήμερα ενώπιον της Εκκλησιαστικής μας Ηγεσίας, των εν Χριστώ Αδελφών μου Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών, του ιερού Κλήρου και του πλήθους των πιστών  την ταπεινή άποψή μου:
Αδελφοί μου και Τέκνα μου εν Κυρίω,
Ας το χωνέψουμε: η Κυβέρνηση Τσίπρα μας εμπαίζει! Τό θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών για την Κυνέρνηση Τσίπρα έχει οριστικά τελειώσει! Μεταβάλλεται σε μάθημα θρησκειολογίας! Ο Σωτήρας του κόσμου καί μόνος Αληθινός Θεός, ο Χριστός μας, ισοπεδώνεται! Τίθεται στην αυτή μοίρα  με τον Βούδδα, τον Μωάμεθ, με τον θεό της Μασσωνίας, τον Μ.Α.Τ.Σ.! Και αν ακόμη ο κ. Φίλης απομακρυνθή από το Υπουργείο Παιδείας καμμιά αλλαγή δεν πρόκειται να επέλθει στο μάθημα των Θρησκευτικών! Ναί, ας το χωνέψουμε, όοτι το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, το οποίον εφαρμόζεται ήδη, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να αλλάξη! Εκτός και εάν αποφασίσουμε να αντιδράσουμε δυναμικά! Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας όχι μόνον ΔΕΝ ΑΔΕΙΑΣΕ τον Υπουργό κ. Φίλη, αλλά και με προσωπικές δηλώσεις του  έχει αποφανθή, ότι το μάθημα των θρησκευτικών είναι «μη ομολογιακό» !!!!
Άλλωστε, ας μη διαφεύγει της προσοχής μας, ότι είμαστε ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ εκ των ένδον! Ο  κ. Γιαγκάζογλου, ο οποίος τυγχάνει ο υπ΄ αριθμ. ένα (1) συνεργάτης του Υπουργού Παιδείας καί ηγείται των αλλαγών στο μάθημα των Θρησκευτικών, υπήρξε κορυφαίος Συνεργάτης της Εκκλησίας στον τομέα των Θεολογικών Περιοδικών. Στο εσώφυλλο του Περιοδικού Θεολογία, τ. 2, Απρίλιος – ‘Ιούνιος 2016, το οποίον μόλις αυτές τις ημέρες κυκλοφορεί, διαβάζουμε:
«ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Σταύρος Γιαγκάζογλου, Σύμβουλος Α΄του Υπουργείου Παιδείας …και Θρησκευμάτων».
Αδελφοί μου και Τέκνα μου εν Κυρίω,
Εάν ήθελα να συνοψίσω τα αποτελέσματα της προλαβούσης Ιεραρχίας, θα επικαλούμην τρείς λαϊκές παροιμίες:
α) «Και η πήττα ακέραιη και ο σκύλος χορτάτος»!, δηλ. τόσο η Εκκλησία όσο και η Κυβέρνηση βγήκαν ….κερδισμένοι!
β) «Γιάννης κερνάει καί Γιάννης πίνει», δηλ. ο Πρωθυπουργός τα πήρε όλα δικά του!  Άρα
γ) «Εποιήσαμεν ουδέν»!
Με όλο τον σεβασμό ερωτώ τους Αδελφούς μου Ιεράρχες:
Μήπως πρέπει νά αλλάξουμε τακτική;
Μήπως αντί της ευγενείας και των συνεξηγήσεων, θα πρέπει να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις;
Μήπως πρέπει να θέσουμε όρους και χρονικά όρια, μετά την παρέλευση των οποίων να κατέβουμε στα πεζοδρόμια;
Μήπως θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι διερχόμεθα περίοδοφανερού και αδίστακτου διωγμού της Ορθοδόξου Πίστεώς μας;
Οι Ρωμαιοκαθολικοί, οι Μουσουλμάνοι, οι Εβραίοι, που κατοικούν στην Ελλάδα, για τα παιδιά τους, μπορούν και έχουν το δικαίωμα να κάνουν το δικό τους ξεχωριστό ομολογιακό μάθημα, αλλά και να επιλέγουν τους Καθηγητές για το μάθημα των παιδιών τους! Εμείς; Εμείς είμεθα υπό διωγμόν μέσα από το σπίτι μας!
Ο κ. Απόστολος Φ. Βλάχος, Επίτιμος Πρόεδρος Εφετών, σε πρόσφατη Γνωμοδότησή του υποστηρίζει, ότι οι Θεολόγοι των Γυμνασίων υποχρεούνται και δικαιούνται ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ τα νέα Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Ο Χριστός μας υβρίζεται, εμπαίζεται, ταπεινώνεται, ευτελίζεται, ξανασταυρώνεται! Η Κυβέρνηση της παρατάξεως «πρώτη φορά αριστερά» διακηρύσσει το «ΟΥΔΕΤΕΡΟΘΡΗΣΚΟ» Κράτος!  } Θα μείνουμε απαθείς; Δεν θα κατέβουμε, λοιπόν, στα σύγχρονα αμφιθέατρα της Ρώμης; Δεν θα γίνουμε Μάρτυρες; Δεν θα θυσιασθούμε «ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ»;
«Τη μάνα μου ας την βρίζουν, όχι όμως τη θρησκεία και το Χριστό!»
«… Όταν μου πειράξουν την Πατρίδα και τη Θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ενεργήσω και ό,τι θέλουν ας μου κάνουν…  Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας…  που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον.  Και εκάθησαν και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα…  Ένας άνθρωπος να με υβρίση, να φονεύση, τον πατέρα μου, την μητέρα μου, τον αδελφόν μου και ύστερα το μάτι να μου βγάλη, έχω χρέος σαν χριστιανός να τον συγχωρήσω.  Το να υβρίση τον Χριστόν μου και την Παναγία μου, δεν θέλω να τον βλέπω…».
Στρατηγός ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ – Κορυφαίος Ήρωας του 1821 Πηγή: Εφημερίδα «ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ»13/10/2016
ΑΔΕΛΦΟΙ μου, ας σπεύσουμε, διότι άλλοι μας πρόλαβαν!
Οι Θεολόγοι της Πιερίας εδήλωσαν, ότι αρνούνται να εφαρμόσουν το νέο Πρόγραμμα Σπουδών! «Αρνούμαστε να διδάξουμε τα νέα Προγράμματα των θρησκευτικων για λόγους συνειδήσεως» είπαν επί λέξει!
Θεολόγοι Καθηγηταί στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας αποχωρούν από τα επιμορφωτικά σεμινάρια του νέου Προγράμματος!
Νομικοί με δηλώσεις των, αποδεικνύουν ότι με το νέο Πρόγραμμα παραβιάζεται το Σύνταγμα!
Η Πανελλήνια Ένωσις Θεολόγων, διά της από 7ης Απριλίου ε.ε. Αιτήσεως έχει ζητήσει την εξαίρεση των κ.κ. 1) Σταύρου Γιαγκάζογλου, 2) Εμμανουήλ Περσελή, 3) Άγγελου Βαλλιανάτου 4) Γεωργίου Στριλιγκά και 5) της κας Αγγελικής Ζιάκα από την σύνθεση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής! Είναι εχθροί της Εκκλησίας! Είναι εισηγητές της μοντέρνας Θεολογίας, που ισοπεδώνει τά πάντα!
Διά της υπ’ αριθμ. 115/2012 Αποφάσεως του Διοικητικού Εφετείου Χανίων έχουν γίνει αποδεκτά τα εξής:
Η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών (ΜτΘ) είναι υποχρεωτική, καθώς και η παρακολούθηση από τους μαθητές οι οποίοι ανήκουν στην «κατ’Ανατολάς Ορθόδοξον Χριστιανικήν Εκκλησίαν», για την ανάπτυξη της θρησκευτικής τους συνείδησης.
Αναγνωρίζεται ως συνταγματική επιταγή του άρθρου 16 παρ. 2 η ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των Ορθοδόξων μαθητών, προεχόντως δε, κατά τη χριστιανική διδασκαλία…(σ.25).
Η προστασία της θρησκευτικής συνείδησης (άρθρο 13 παρ.1 Σ), δεν αντιτίθεται στις απαιτήσεις του πλουραλισμού, της πολυφωνίας και της πολυπολιτισμικότητας. (σ.24).
Αδελφοί μου Ιεράρχες,
οι συγκροτούντες την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος,
Με αφετηρία χθεσινό δημοσίευμα του Σεβ. Μεσογαίας κ. Αγαθονίκου, που είχε τίτλο: «Δεν πρέπει να φοβάται η Εκκλησία μια σύγκρουση αξιοπρεπή!» (βλ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ, σελ. 12) και με όλο το σεβασμό, που διαθέτει η ψυχή μου, απευθύνομαι πρός την αγάπην Σας, για να Σας παραθέσω παρακάτω δημοσιεύματα,  τα οποία περιγράφουν όλη την τραγική κατάσταση, την οποία εμείς σαν Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος  είτε δεν είδαμε, είτε δεν θελήσαμε να ατενίσουμε; Ως τελευταίος και έσχατος πάντων, Σας καλώ να δώσουμε την μάχη υπέρ της Πίστεώς Σας! «Νυν υπέρ πάντων ο αγών»! Ας μη μας διαφεύγει το γεγονός, ότι ο Υπουργός της α-Παιδείας, ο άξεστος αυτός Δημόσιος Λειτουργός, με πολλή αναίδεια είπε τα λόγια: «Τα Θρησκευτικά θα τελειώσουν σέ ένα χρόνο»!!! (βλ. ΜΑΚΕΛΕΙΟ, 13.10.2016, σελ. 3)
Θα ανεχθούμε, λοιπόν, αυτό τό έγκλημα; Ώστε, λοιπόν, «Νυν υπέρ πάντων ο αγών».
Αίγιον, 17 Οκτωβρίου 2016
+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Υστερόγραφον-Επιμύθιον: Ντρέπομαι όταν διαβάζω στον τοπικό μας τύπο σχόλια, ως το παρακάτω: « -Είδες τον αγιασμό στη Βουλή; Απ’ ‘εξω απ’ ‘εξω τους τα ΄ψαλε ο Ιερώνυμος! -«Συντροφικά χαϊδέματα» ήσαν αυτά! Έπρεπε να πάει ο Αμβρόσιος να πάει να κάνει τον αγιασμό να ….τ΄ακούσουν  έξω απ’ τα δόντια»! (ΤΥΠΟΣ της Αιγιάλειας, 13.10.2016, σελ. 17)

1 σχόλια:

Unknown είπε...

ΠΥΡ .....ΕΛΕΗΣΟΝ!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου