Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

1 Γιατί σύμφωνα με τον Νίτσε δεν μπορεί κανείς να καταστρέψει τους Έλληνες

Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Φρειδερίκος Νίτσε. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο "Η Γέννηση της Τραγωδίας" (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15,ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.

 
Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:
«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.
Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ' αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.
Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα.
Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Φρειδερίκος Νίτσε. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο… “Η Γέννηση της Τραγωδίας” (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15,ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/giati-simfona-ton-nitse-den-bori-kanis-na-katastrepsoun-tous-ellines/

1 σχόλια:

tasos2222 είπε...

τελειότερη και ωραιότερη, αλλα πολύ λιγη σε αριθμο
Λίγοι ειναι που δεν φοβουνται να λενε , ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ η ακομη και αλληλέγγυους ΠΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΒΙΑΙΗΣ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ Π[ΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ. η προπαγανδίζουν και διαδηλώνουν υπερ του λαθρομεταναστευτικου
(προκαλώ τον όποιον νομικό)
...........Εδώ, το βάσει συντάγματος απειλητικό (έγγραφο-καταγγελία) κατά της ζωής των δημάρχων και των όποιων άλλων συνεργούν και εγκρίνουν εγκατάσταση λαθρομεταναστων-λαθροπροσφυγων στις κατά τόπους περιοχές μας
έχει ήδη γίνει δεκτό από την ελληνική δικαιοσύνη και με αυτό έχουμε αποτρέψει ήδη σε 4 δήμους υπουργικές αποφάσεις εγκατάστασης λαθρό.
η εν μέσο κατοχής υπόθαλψη του λαθροπροσφυγικου, συνιστά συνέργεια σε βίαιη κατάλυση του συντάγματος και σε εσχάτη προδοσία( και αυτά ο κάθε πολίτης με εκλογικά δικαιώματα υποχρεούται από το νόμο να τα γνωρίζει.και δεν υφίσταται άγνοια νόμου)
για ό,τι πληροφορίες πείτε μου
κοινοποιήστε
https://www.facebook.com/notes/tasos-mastrogiannis/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%85-120-%CF%85%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B9%CE%BD-%CF%8C%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%87%CF%89%CE%BD%CF%8C%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%8D%CE%BD%CF%89%CE%BD%CF%8C%CE%BB%CF%89/1042056112504403

Δημοσίευση σχολίου