Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

1 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ μαθήτριας ΣΤ' 11ον Δημ. Σχολ. Κοζάνης: "Αφιερωμένο στη "ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ"...

Αφιερωμένο στη "ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ" και σε όλους της γενιάς του: "ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!" ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ"!

Αγαπημένη μου "γιαγιά" τις λίγες αυτές σκέψεις μου για την επέτειο του πολυτεχνείου [17 Νοέμβρη 1973] τις αφιερώνω σε εσένα "γιαγιά μου" και σε όλους της γενιάς σου!

Που έγραψαν τη λαμπρή αυτή σελίδα της ιστορίας! Για όλους εμάς σήμερα .Ειναι μια "μεγάλη" γιορτή, Γιατί.., μια ομάδα νέων παιδιών τότε... τόλμησαν να φωνάξουν ενάντια στη ΧΟΥΝΤΑ: ΨΩΜΙ.. ΠΑΙΔΕΙΑ.. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!!


Τόλμησαν να σταθούν απέναντι στα τανκς και να φωνάξουν.. ΣΤΑΘΕΙΤΕ.. ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΗΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ..ΗΜΑΣΤΕ ΑΟΠΛΟΙ...

Και οι φωνές σας φαίνεται να έγιναν "γιαγιά μου" πουλιά με σιδερένιες φτερούγες ανοιχτές και έφτασαν μέχρι τις μέρες μας. ΚΑΙ ΝΑ! που οι φωνές σας ήταν τόσο δυνατές που γκρέμισαν τους "ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ"... γκρέμισαν τις "ΦΥΛΑΚΕΣ" και άνοιξαν τη "ΓΥΑΡΟ" [νησί πολ. κρατουμένων]. 

ΚΑΙ ΝΑ! Που σήμερα γράφω για σένα "γιαγιά μου" για τις δικές σας ελεύθερες και δυνατές φωνές !! ΑΡΑ, "Ο ΚΟΠΟΣ ΣΑΣ" δεν πήγε χαμένος . 

Γι αυτό μην αγωνιάς "γιαγιά" μου μην φοβάσαι ..όπως μου τα λες: 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ! 

Γιατί κανένας αγώνας για την ελευθερία δεν ειναι χωρίς ΣΥΝΕΧΕΙΑ! 
Δώσε μας "γιαγιά μου" τη σκυτάλη του δρόμου σου... και κοίτα μας ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ όπως κι εσείς τότε στο "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ". 

Δεν φοβηθήκατε "γιαγιά μου" τα τανκς, ούτε το στρατό ούτε τα δακρυγόνα που σας έριχναν..! 
Αλλά αυτά σας φοβηθήκαν! Στεκόσασταν αγέρωχοι, με θάρρος και ψυχή απέναντι τους και φωνάζατε: 

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ...
Σας σκότωναν και εσείς τραγουδούσατε ΠΟΤΕΣ ΘΑ ΚΑΜΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ ΠΟΤΕΣ ΘΑ ΦΛΕΒΑΡΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΝΤΟΥΦΕΚΙ ΜΟΥ... ΠΟΙΑ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ "ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ" ΓΙΑ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ ΕΙΧΑΤΕ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΣΑΣ

Ονειρευόσασταν τη δημοκρατία! ..την ελευθερία! ... την άνοιξη!... ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η...ΘΑΝΑΤΟΣ!!!!

Νοέμβρης 1973, το χρωστάω στην" γιαγιά μου"!!! 
Έχεις την γιορτή σου σήμερα "γιαγιά μου" γιατί κουφοβράζεις;; τι σου συμβαίνει; θυμάσαι; 

ΝΑΙ, τα τραγούδια σας και τα κορμιά σας έγιναν ΒΑΡΥ πυροβολικό!! Και στάθηκαν μπροστά στα μικρο-κατασκευασμένα παιχνιδάκια ΤΑΝΚΣ ΣΦΑΙΡΕΣ σας έριχναν "ψωμί", παιδεία" ελευθερία" δημοκρατία" Είσαι πλούσια γιαγιά μου ! 

Σε ευχαριστώ για την περιουσία που μου αφήνεις!! 

Το παρακάτω σχόλιο, είναι της περήφανης Ελληνίδας γιαγιάς! 

Μεγάλωσα τα παιδιά και τα εγγόνια μου με Ιδανικά και Πιστεύω!!! Γιατί η Ελλάδα γεννάει ΜΑΝΕΣ ΗΡΩΙΔΕΣ, ΜΕ ΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ ΗΡΩΕΣ, ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ!!!!
Πως μπορούμε να λέμε ότι ξεχάσαμε?? Αυτοί που ξέχασαν, σήμερα κυβερνούν και είναι η δική μας «σειρά», μετρημένοι στα δάχτυλα….
Είχαμε ιδανικά όταν αρχίσαμε την ΕΞΕΓΕΡΣΗ στις 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973, αλλά αυτοί πουλήθηκα για το χρήμα!!
Κατέληξαν να γίνουν τα μεγαλύτερα ΛΑΜΟΓΙΑ, ΨΕΥΤΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ, δυνάστες της ίδιας τους της ΜΑΝΑΣ…
Αλλά μάλλον, τους γέννησαν «εταίρες» μάνες και όχι Ελληνίδες Ηρωίδες…. (νομίζεις πως αυτοί δε το ξέρουν, εμάς περίμεναν να τους το πούμε??)
Καταλαβαίνουν τα αίσχη τους αλλά έχουν εγκλωβιστεί στο γρανάζι της Απληστίας, της Νοθείας, της Ντροπής, του Αίσχους και της Προστυχιάς….του ξεπουλήματος της Μάνας Ελλάδας και του λαού, ακόμη και του ίδιου τους κορμιού…
Εεε….. ΟΧΙ!!!

1 σχόλια:

DEMU DINA είπε...

Ευχαριστω τον ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΟ-ΕΛΛΗΝΕΣ YOUTUBERS για την δημοσιευση της εργασιασμου.. ευχαριστω τους δασκαλους του σχολειουμου που εκαναν ιδιαιτερη "τιμη" στην γιαγιαμου την ημερα της γιορτης του πολυτεχνειου στο αμφιθεατρο που την προσεφεραν τρια κοκκινα γαρυφαλλα !! τηνζητησα να μου τα αφησει ΔΙΑΘΗΚΗ.. για μενα αυτα ειναι προικαμου
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!!!
ευχαριστω την γιαγιαμου για την αδεια που μου εδωσε να σας ευχαριστησω.Με εκτιμηση Μαρια

Δημοσίευση σχολίου