Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

5 DUREX..., ο σκούφος σας!!!!

Ψάξαμε στο διαδίκτυο τη λέξη Σκούφος, και πέσαμε πάνω στο Φρύγικο Σκούφο.... 

Μας κίνησε την περιέργεια και να τι βρήκαμε: 















Φρυγικός σκούφος: ήταν το σύμβολο του κινήματος των Ιακωβίνων στην Γαλλική επανάσταση.






Οι Ιακωβίνοι ήταν μασονική λέσχη στα τέλη του 18ου αιώνα, όπου σταδιακά συγκρότησε κανονικό κίνημα, που απετέλεσε την κύρια πολιτική δύναμη πίσω από την Γαλλική Επανάσταση.














Ο Φρυγικός σκούφος, στα νεότερα χρόνια, χρησιμοποιείται για να κοσμεί διακριτικά «πεφωτισμένων» στρατιωτικών – πολιτικών συστημάτων και στην Αμερικανική ήπειρο (μέσω του Γαλλικού τεκτονισμού).












Στην Λατινική Αμερική, ο Φρυγικός σκούφος, μαζί με τον Ήλιο και το Ουράνιο Τόξο - “Rainbow”, συναντόνται σε στρατιωτικά σύμβολα στη Νικαράγουα, στην Κούβα, στην Αργεντινή ακόμη και στη Γερουσία των ΗΠΑ.











Στο εθνόσημο της Αργεντινής συναντούμε και πάλι τον Φρυγικό σκούφο.

Η σύγχρονη μορφή του εθνοσήμου της Αργεντινής χρονολογείται από το 1944. Ωστόσο, το έμβλημα έχει τις ρίζες του στη σφραγίδα της Γενικής Συνέλευσης του 1813. Στις 27 Απριλίου 1813 η σφραγίδα κατέστη εθνικό έμβλημα.


(Αλήθεια, ποιοι Έλληνες εργαζόντουσαν σε εβραϊκές εταιρίες, που μεθόδευαν την πτώχευση της Αργεντινή?)








Φυσικά η χρήση του, δεν αποτελεί φυλετικό σημείο αναφοράς, αλλά σηματοδοτεί την αδελφότητα του τεκτονισμού.












Η φωτογραφία δείχνει μια “Lucifera” με Φρυγικό Σκουφάκι και με τη Δάδα να “ακτινοβολεί” το “φως” της Γαλλικής επανάστασης και του ερχόμενου Σοσιαλισμού. 

Στην πραγματικότητα το σκουφάκι δηλώνει την πλήρη υποταγή στις αδελφότητες του τεκτονισμού και η Δάδα “ακτινοβολεί” το τεκτονικό φώς, το “άσβεστο φως” της αδελφότητας των Illouminati.

















Στη φωτογραφία, απεικονίζεται ένα σύμβολο του συστήματος της Γαλλικής δικαιοσύνης όπου εμφανίζεται πάλι ο Φρυγικός Σκούφος, το τρίπτυχο της Γαλλικής Μασονίας, τεκτονική χειραψία, ένας “παντεπόπτης ” ακτινοβόλος “Ήλιος” και ο Ουροβόρος Όφης.















Παλαιότερο Γαλλικό νόμισμα απεικονίζει τον Φρυγικό Σκούφο πάνω σε έναν “Ήλιο” παντεπόπτη οφθαλμό.












Η μασονική GLMF: GLMF MASONIC - WOMEN WITH PHRYGIAN CUP








Στην Ελλάδα, συναντούμε το κόμμα ΕΔΗΚ (Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου) με έμβλημα τον Φρυγικό σκούφο.

[Η ιδεολογία του ΕΔΗΚ χαρακτηρίζεται φιλελεύθερη, δημοκρατική, κεντρώα και ριζοσπαστική.
Το κόμμα ιδρύθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1976, ως διάδοχο της Ενώσεως Κέντρου - Νέων Δυνάμεων (Ε.Κ.-Ν.Δ.) και του Ηνωμένου Δημοκρατικού Κέντρου του Ιωάννη Ζίγδη. Αρχηγός του κόμματος ανέλαβε ο μέχρι τότε αρχηγός της Ενώσεως Κέντρου, Γεώργιος Μαύρος.
Στα μέσα του 1978 το κόμμα διασπάστηκε, με αποτέλεσμα από τους 16 βουλευτές του μόνο οι 5 να παραμείνουν στην κοινοβουλευτική ομάδα, 7 να παραμείνουν στη βουλή ως ανεξάρτητοι και 4 να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία.
Ανάμεσα στα στελέχη που προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία, υπήρξαν και οι μετέπειτα υπουργοί της Αθανάσιος Κανελλόπουλος και Σωτήρης Κούβελας. Άλλα στελέχη που αργότερα προσχώρησαν στο ΠΑΣΟΚ και υπήρξαν μετέπειτα υπουργοί του ήταν οι Στέλιος Παπαθεμελής, Μανώλης Μπαντουβάς, Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης, Αναστάσιος Πεπονής, ο μετέπειτα ευρωβουλευτής Δημήτρης Τσάτσος καθώς και σαν συνεργαζόμενος βουλευτής ο πρώην αρχηγόςΓεώργιος Μαύρος.
Ο Γιάγκος Πεσμαζόγλου μαζί με τη Βιργινία Τσουδερού και άλλα στελέχη δημιούργησαν το Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού (ΚΟΔΗΣΟ), ενώ ο Νικήτας Βενιζέλοςεπιχείρησε να αναβιώσει το Κόμμα Φιλελευθέρων. Αυτή η πολυδιάσπαση και η σταδιακή απορρόφηση στελεχών από τους δύο μεγάλους κομματικούς σχηματισμούς, σήμανε και το τέλος του παραδοσιακού Κέντρου από το πολιτικό προσκήνιο.]
Περισσότερα στο (ΕΔΗΚ), wikipedia .

(Στο ΕΔΗΚ συναντούμε τον φρυγικό σκούφο με πορτοκαλί χρώμα,σημειολογικά, να αναφέρουμε τις Πορτοκαλί (ψευτο) Επαναστάσεις, Orange Revolution τύπου Τιμοσένκο στην Ουκρανία.


5 σχόλια:

proswpo1 είπε...

Μάλιστα !
Θα διαφωνήσω με τον συσχετισμο του πορτοκαλι σκούφου τησ ΕΔΗΚ και των "πορτοκαλι επεναστασεων" του σόρος στίς Χώρες του πρώην ανατολικου μπλόκ.
Προφανώς δεν ηταν εγχρωμος ο σκούφος το 1974 με την μεταπολιτευση, αλλα χρωματίστηκε μετα το 1981, και προφανώς επελεγη το ουδέτερο αλλα κι ελκυστικο πορτοκαλί χρωμα για να διαφοροποιηται απ τις μπλε -πρασινες-κοκκινες πολιτικές "γραμμες" της εποχής.
χΩΡΊς ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΠΩς ΑΠΟΚΛΕΊΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΉΡΧΑΝ ΣΚΟΤΕΙΝΈΣ ΔΙΑΣΥΝΔΈΣΕΙς ΣΤΕΛΕΧΏΝ ΤΗΣ ΕΔΗΚ (πρώην Ε.Κ. επι Γέρο-Παπανδρεου)
ας μην ξεχναμε τι ειχε πεισε συνεντευξή του στον Τράγκα για τη μασωνία κ τους μασώνους ο μέγας διδασκαλός τους "παντου και πάντα" υπήρχαν και υπαρχουν μασωνοι...

proswpo1 είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ (ΝΕΚΡ)ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΔΗΚ ;
Ή ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ ΣΕ Ε.Π.Α.Μ. ;
http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=396304&q=100
ΕΔΩ ΜΑΛΙΣΤΑ!
ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ.
....ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΟ Ε ;
"ΚΥΡΙΟΣ ΟΙΔΕ"

proswpo1 είπε...

Στην Ελλάδα ο σκούφος εχει καθιερωθει ως το σκέπαμα της κεφαλής της Δημοκρατιας, τουλάχιστον οσον αφορά τον Τύπο.
Στις γελοιογραφίες του Κώστα ΜΗΤΡΟπουλου στα ΝΕΑ και στον Ταχυδρομο (αλλα και γενικα στα εντυπα του του ΔΟΛ) να απεικονίζουν την (Ελληνικη) Δημοκρατια,ως μια γυναικα με λιτό, ριχτό ανοιχτόχρωμο πανωφόρι φέρουσα τον σκούφο με το εγγεγραμένο σε κυλο (!) κεφαλαίο γράμμα Δέλτα, (γράμμα τριγωνικού και βεβαια πυραμιδικού σχηματος) !
Τυχαιο ;
Δέν νομίζω...
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcQgga64It4hHFGjETtpgRJOB4lom1VBsYOsEYeSTUlcMeUzyvbqOw

proswpo1 είπε...

ΑΛΛΟΤΕ ΚΑΙ ΚΥΡΊΩΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΑΠ ΤΟ 1970, Η ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΠΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΚΟΥΦΟ, ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΥΧΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ !
ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΣ ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΠ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ..
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/385550_2685631428411_1485177169_2973066_1662563268_n.jpg

proswpo1 είπε...

ας χαλαπωσουμε και λιγακι...
Παρεμπιπτόντως, ενας άλλος σκούφος λένε πως μπορεί να αλλαξει την ιστορία μιας χώρας!
Τί λέτε,θα μπορούσε ; _εγω λέω ΝΑΙ !

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/381715_2658755876539_1485177169_2960990_223573957_n.jpg

Δημοσίευση σχολίου