Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

0 Η πορτογαλική κυβέρνηση ψάχνει για Μασόνους στους κόλπους της πολιτικής.



Ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας "Pedro Passos Coelho", έδωσε στο Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης (ισοδύναμο με MSW) κατευθυντήριες γραμμές για τις υποχρεώσεις των προσώπων που κατέχουν υψηλόβαθμες  θέσεις στην κυβέρνηση να αποκαλύψουν αν ανήκουν σε μασονικές στοές.

Ενημέρωσε την καθημερινή   της Λισαβόνας "Diario de Noticias»,   με οδηγίες  σχετικά  με την επαλήθευση σχέσεων των πολιτικών με την Μασονία, εφ’ όσων συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση της κυβέρνησης όπου είναι σε εξέλιξη. Το έγγραφο περιέχει υποψίες εναντίον πολλών ανθρώπων από την πρώην διοίκηση της πορτογαλικής μυστικής αστυνομίας και για συνεχείς προσπάθειες ελέγχου των μέσων ενημέρωσης.

Πορτογαλική εφημερίδα υπενθυμίζει ακόμη και στον  πρωθυπουργό την αμφισβήτηση ότι ο  Passos Coelho,  θα επιβάλλει  από άτομα που κατέχουν υψηλές θέσεις, να αποκαλύψουν αν ανήκουν σε Μασονικές στοές
Σύμφωνα με την «Diario de Noticias», περνώντας ο πρωθυπουργός το θέμα στο υπουργείο των δημοτικών υποθέσεων, είναι εκ των πραγμάτων μια έρευνα των φερόμενων σχέσεων με εκπροσώπους των πορτογαλικών υπηρεσιών πληροφοριών Τεκτονισμού της χώρας, καθώς και επιφανείς πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών στο κοινοβούλιο.

Τον Αύγουστο του 2011 η εφημερίδα «Publico», αποκάλυψε ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι ήταν συντάκτες της σε επιθεώρηση από τις πορτογαλικές μυστικές υπηρεσίες κατά τις ημέρες των Εργατικών κυβερνήσεωνΠληροφορίες για πράκτορες να έχουν πρόσβαση σε γραμματοκιβώτια και SMS εκπρόσωπων συντακτικού προσωπικού επιβεβαιώθηκε από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Η ίδρυση μια κοινοβουλευτικής επιτροπής το Φθινόπωρο του περασμένου έτους, έδειξε στις αρχές του Ιανουαρίου, τις σχέσεις μεταξύ του πορτογαλικού ελευθεροτεκτονισμού, κυρίως της στοάς Mozart49 και τις πρώτες εξουσίες, με την συνεχή διαχείριση μυστικών υπηρεσιών  , στην οποία ορισμένοι πρώην αξιωματικοί  ειδικών δυνάμεων βρήκα απασχόληση.
- Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο  πορτογαλικός  Ελευθεροτεκτονισμός εξακολουθεί να έχει μια ισχυρή επιρροή στις υπηρεσίες ασφαλείας - δήλωσε την Τρίτη στο κοινοβούλιο η αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Τερέζα Coelho.

Τον Ιανουάριο, η συμμετοχή σε μασονικές στοές, επιβεβαίωναν επικεφαλής νομοθετικών των μεγαλύτερων συλλόγων της Πορτογαλίας, ο Luis Montenegro με το Σοσιαλιστικό δημοκρατικό Κόμμα και τον Carlos Zorrinho του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου