Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

0 Το κράξιμο δεν είναι σάτιρα


Δ εν ξέρω ειλικρινά τι συμβαίνει, μάλλον έχουμε πάθει μαζικό εγκεφαλικό όλοι μας. Δεν μπορώ άλλο. Βλέπω προδότες από την μία και καραγκιόζηδες απ'την άλλη. Έχουνε ξεσκίσει ότι ιερό υπήρχε κάποτε σε αυτή την χώρα. Οι θεσμοί έχουν εξευτελιστεί, μέχρι εκεί που δεν πάει. Και από την άλλη έχουμε αυτούς που μιλάνε πολύ αλλά δεν κάνουνε τίποτα. Κράζει ο Χάρρυ Κλυνν από το Facebook του και κάνει διαφήμιση τις παραστάσεις του και λέει σε έναν που του την "είπε": "Άκου φίλε Ψειράκη, αν
περιμένεις να σου έρθει η λύση από τον κάθε Χάρη ή από τον κάθε Θεό, θα έχεις λιώσει κι εσύ και τα παιδιά σου από την πείνα... Χέρια έχεις και η Ελλάδα είναι γεμάτη πέτρες τον όλεθρο μόνο ο λαός μπορεί να τη σταματήσει".

Και απαντάω ευθέως σε αυτό το εξοργιστικό σχόλιο: "Χάρρυ Κλυνν αν σε έβλεπε ο κόσμος στους δρόμους να φωνάζεις, ξες πόσοι θα σε ακολουθούσαν; Και όταν λες ο λαός; Τι εννοείς; Εσύ δεν είσαι λαός; Η μήπως είσαι και εσύ ελίτ; Το να ξεσηκώνεις καλό είναι Χάρρυ Κλυνν αλλά το να βγάζετε όλοι σας την ουρά από έξω δεν σας τιμάει! Αυτά"


Παίρνω τον Κλυνν για παράδειγμα. Ειλικρινά βαρέθηκα. Εκεί που έλεγα, ότι υπάρχουν ακόμα άτομα στην Ελλάδα που λένε την αλήθεια εκεί τρώω μια σφαλιάρα και ξυπνάω. Κούφια λόγια. Κράξιμο όλοι τους. Το σχόλιο του Χάρρυ Κλυνν ήταν και ο λόγος που έγραψα αυτό το άρθρο. Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο. Πόσο μάλλον αυτά που λέει είναι πολύ σωστά. Μετά είναι και ο Στάθης Ψάλτης που της προάλλες έλεγε τα ίδια από την εκπομπή "Μες την καλή χαρά". Κράξιμο όλοι τους από τα θέατρα και τις τηλεοράσεις. Βγείτε ρε εσείς στους δρόμους και γίνετε οι σύγχρονοι Κολοκοτρώνηδες! Από την στιγμή που ο Χάρρυ Κλυνν έχει 103.000 εγγεγραμμένους στον λογαριασμό του και άλλους 5 χιλιάδες φίλους, την κάνει μόνος του την επανάσταση! Μυαλό έχετε κ. Κλυνν. Τα πράματα τα ξέρετε πολύ καλά!  Μιλήστε στον λαό γιατί σας ξέρει και σας αγαπάει και σας στηρίζει τόσα χρόνια και οδηγείστε τον. Θα μου πείτε βγες εσύ και μην περιμένεις από τους άλλους η από μας. Εγώ δεν φοβάμαι τον εχθρό αλλά φοβάμαι τον διπλανό γιατί δεν είμαι στην ίδια συχνότητα. Αλλά αν έβγαινε ένας που μιλάει σε ολονών τις συχνότητες εκεί θα έβγαινα και εγώ και θα ακολουθούσα. Νομίζετε η Ελλάδα θα υπήρχε σήμερα αν δεν υπήρχε ο Κολοκοτρώνης; Αυτόν ακολουθούσαν και εμπιστεύονταν όλοι οι Έλληνες άσχετα τι κάνανε μετά. Όταν ένας λαός δεν μιλάει στην ίδια συχνότητα τότε χρειάζεται κάποιον που θα του δείξει πως να μιλάει στην ίδια συχνότητα. Χρειάζεται κάποιον να του δείξει τον δρόμο προς το σωστό. Αυτοί οι κύριοι Κλυνν και Ψάλτης έχουν αυτή την δύναμη. Τι περιμένουν; Εμένα που δεν με ξέρει ούτε ο δήμαρχος της πόλης στην οποία μένω; Χρειαζόμαστε κάποιον που να μας ξέρει όλους και να τον ξέρουμε όλοι. Γιατί αναμεταξύ μας είμαστε σαν τα κριάρια! Πολλές φορές βαράμε τα κεφάλια μας και δεν ξέρουμε γιατί τα βαράμε!
 
Το θέμα είναι ότι και οι 2 (Κλυνν και Ψάλτης) τους είναι κωμικοί η όπως τους αποκαλούνε πολλοί εκπρόσωποι της σάτιρας. Παλιά μου άρεσε η σάτιρα και την έβρησκα εύστοχη και από τους 2. Αναρωτιέμαι όμως...Σε τι έχει βοηθήσει η σάτιρα στα τόσα χρόνια νεοελληνικής Ιστορίας; Εγώ προσωπικά τώρα πιστεύω ότι η σάτιρα (όχι γενικά αλλά από συγκεκριμένους) αποχαυνώνει. Ναι, γελάμε περνάμε καλά κοκ. Αλλάζει τίποτα όμως; Άλλαξε ο Έλληνας μετά από τόσα χρόνια σάτιρας; Χτύπησε τον "δικομματισμό" η σάτιρα; Δυστυχώς η σάτιρα έπεσε θύμα σάτυρων. Δεν τα βάζω με την σάτιρα σαν ευρύτερη έννοια αλλά με την ψευτοσάτιρα του σήμερα. Κατα πολλούς η σάτιρα του Αριστοφάνη ανέπτυξε την Αθηναική Δημοκρατία!! Μα γιατί;; Μήπως αντί να κάνει πλάκα και να ξεφτιλίζει καταστάσεις πρόσφερε λύσεις; Λέω εγώ τώρα...λέω απλά λέω, ρωτάω και απευθύνομαι σε όλους αυτούς που κάνουν σάτιρα! Σάτιρα αγαπητοί Σάτυροι δεν είναι κράξιμο, αυτό το καταλαβαίνω και εγώ που δεν έχω καμία σχέση με την σάτιρα. Αναρωτηθείτε όλοι σας λίγο γιατί στην Αρχαία Ελλάδα η Σάτιρα έφερε την ανάπτυξη κοινωνικά, ενώ στην Νέα Ελλάδα η σάτιρα δεν έχει αποφέρει καρπούς ακόμη. Φταίει ο κόσμος; Φταίνε οι εκπρόσωποι της Σάτιρας; Ένα είναι το σίγουρο. Το κράξιμο δεν είναι σάτιρα ούτε μας έχει βοηθήσει. Και όπως είπαμε "εκπρόσωποι της σάτιρας", αν είστε με τον λαό να γίνετε η κινητήρια δύναμη του και να τον πάτε μπροστά, αν θέλετε το όνομα σας να μείνει στη σατιρική ιστορία και όχι στην ιστορία του κράξιμου η τουλάχιστον κάντε το κράξιμο πράξη!

ΥΣ: Όσοι θέλουν να δούν το σχόλιο ας πάνε εδώ: https://www.facebook.com/harry.klynn
και ας ψάξουν το στάτους "
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πλέον τη δεδηλωμένη, πρωθυπουργό έχουμε δοτό, τα λαοδολοφονικά νομοσχέδια περνάνε χωρίς την έγκριση του λαού, ο νεοναζί Σόιμπλε μιλάει ξεκάθαρα για κατάργηση των Δημοκρατικών διαδικασιών, κατάργηση του Συντάγματος δηλαδή…". Εκεί θα βρείτε το σχόλιο. Όπως είπα αυτό δεν είναι προσωπική επίθεση, δεν έχω τίποτα με τον κ Κλυνν και Ψάλτη αλλά με τον τρόπο που χρησιμοποιούν την σάτιρα. Κράζουν αλλά δεν βοηθάνε, ενώ μπορουν...Και αν οι σατιριστές δεν πολεμάνε, ας αφήσουν την σάτιρα και να γίνουν ένα με τον λαό η να σιωπήσουν.


Ορθός Αντίλογος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου