Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

0 Spiegel: Γερμανοί φοροεισπράκτορες στην Ελλάδα!

Γερμανοί εφοριακοί θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα για να μαζέψουν τους φόρους που χρωστούν οι Έλληνες πολίτες, υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Σε ανίκανους υπαλλήλους, ανεπαρκή καταγραφή και σε πανούργους φοροφυγάδες αποδίδει το γνωστό γερμανικό περιοδικό την αδυναμία του ελληνικού φορολογικού συστήματος να αποφέρει έσοδα.
Ενόψει όμως του δεύτερου πακέτου βοήθειας, το φαινόμενο αυτό πρέπει να σταματήσει: «Οι φορολογικές αρχές θα πρέπει να αναγκαστούν να συλλέξουν τα χρήματα που χρωστούν οι πολίτες», απαιτεί το Spiegel.
«Γι' αυτό όμως χρειάζεται μια σύγχρονη οικονομική διοίκηση. Εκεί ακριβώς προτίθεται να βοηθήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση» της Γερμανίας.
Περισσότεροι από 160 Γερμανοί υπάλληλοι σε οικονομικές υπηρεσίες, βρίσκονται σε ετοιμότητα, σύμφωνα με τον Χανς Μπέρναρντ Μπέους, υφυπουργό Οικονομικών της Γερμανίας.
Αναγκαίο προσόν για τους Γερμανούς εθελοντές που θα έρθουν στην Ελλάδα είναι η αγγλική γλώσσα, αν και αρκετοί από αυτούς μιλάνε και ελληνικά.
«Από την πλευρά της Ελλάδας, μια τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε περαιτέρω εξευτελισμό. Ήδη, πολλοί αντιδρούν 'αλλεργικά' στα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλουν οι δανειστές, τα οποία εκλαμβάνουν ως καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας», τονίζει το περιοδικό.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου