Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

0 ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ την Ελλάδα! Περί της “Δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών”

Ένα-ένα φανερώνονται τα σημεία και τέρατα που έχει συμφωνήσει, στα πλαίσια της εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας, με τους «δανειστές» μας – διεθνείς τοκογλύφους, η κατοχική-μνημονιακή κυβέρνηση του Jeffry. Τώρα, μετά από σχετική ερώτηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ο Επίτροπος Οικονομικών Και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε., ο γνωστός Όλι Ρεν, κάλεσε την μνημονιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, που θα έχουν διαφορετικό φορολογικό και εργασιακό καθεστώς από την υπόλοιπη χώρα! Ιδού τι είπε ακριβώς:



«Στο πλαίσιο της καθιέρωσης ΕΟΖ, η κυβέρνηση μπορεί να προβλέψει απαλλαγές από τους εισαγωγικούς και τους εξαγωγικούς δασμούς,

να απλοποιήσει τους τελωνειακούς και διοικητικούς ελέγχους και τις διαδικασίες, να ακολουθήσει φιλελεύθερη συναλλαγματική πολιτική και να παρέχει φορολογικά κίνητρα. Αυτά είναι τα κίνητρα που προσφέρει μια κυβέρνηση για την προσέλκυση νέων επενδυτών. Στη συνέχεια είναι δυνατό να δημιουργηθούν διάφορα είδη ειδικών οικονομικών ζωνών, π.χ. ζώνες ελεύθερου εμπορίου, ζώνες μεταποίησης προς εξαγωγή, βιομηχανικές ζώνες, ελεύθεροι λιμένες, κ.λπ.».

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως αυτές οι «ζώνες» θα δημιουργηθούν σε ακριτικές περιοχές –κυρίως κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια και την Βουλγαρία- και είναι φορολογικοί και εργασιακοί παράδεισοι για τους «επενδυτές». Δηλαδή, δεν θα φορολογούνται καθόλου από το ελληνικό κράτος ή θα φορολογούνται ελάχιστα, ανεπαίσθητα, ενώ δεν θα δεσμεύονται από την ελληνική εργατική νομοθεσία (περί απολύσεων, απεργιών, καταβολής δώρων κ.τ.λ.) και θα καταβάλλουν μηνιάτικα ύψους 200-300 ευρώ.

Αν θέλουν οι Έλληνες να πάνε να δουλέψουν υπ’ αυτές τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και με τους μισθούς πείνας, έχει καλώς. Αν δεν θέλουν, θα προσλαμβάνουν Βουλγάρους, Σκοπιανούς κ.λπ., τους οποίους θα πηγαινοφέρνουν με πούλμαν. Έτσι, αυτοί οι «καλοί άνθρωποι» θα τα χοντροκονομήσουν και από την άλλη μεριά, ούτε το ελληνικό δημόσιο θα ωφεληθεί από την παρουσία τους (μέσω της φορολογίας), ούτε για τους Έλληνες θα ανοίξουν δουλειές, εκτός κι αν πάνε να δουλεύουν (σχεδόν) τζάμπα. Οπότε ποιοι θα κερδίσουν από τις «ειδικές οικονομικές ζώνες»; Πηγή elnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου