Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

0 Η κάρτα των μούλων που αναφέρει για της 11 – 11 – 11


Πολλοί θα έχετε αντληθεί ότι οι συγκεκριμένες κάρτες δεν είναι προφητικές αλλά έχει αναγράφει όλος ο σχεδιασμός για την υποδούλωση της ανθρωπότητας. Μακάρι να παραπέμπει σε κάτι άλλο η συγκεκριμένη κάρτα αλλά αυτό θα το δούμε λιαν σύντομος. (Μην λέτε ότι δεν τα λέγαμε )


Η πρώτη φωτογραφία είναι η κάρτα η δεύτερη εικόνα δεν είναι κάρτα από το παιχνίδι.       



Το Ρόουντ Άιλαντ ή ορθότερα Ροντ Άιλαντ είναι βορειοανατολική πολιτεία των ΗΠΑ, που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Αγγλίας. Είναι η μικρότερη σε έκταση από τις 50 πολιτείες.
Η επίσημη ονομασία της πολιτείας στα αγγλικά είναι State of Rhode Island and Providence Plantations[1] (Πολιτεία του Ρόουντ Άιλαντ και των Αποικιών Πρόβιντενς), καθώς αποτελείται από δυο τμήματα, ένα στην ηπειρωτική χώρα και ένα νησί. Το ηπειρωτικό τμήμα, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο σε έκταση, περιλαμβάνει το Πρόβιντενς, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας. Το νησί είναι το Ρόντ Άιλαντ, όνομα που στην καθομιλουμένη κατέληξε να αναφέρεται σε ολόκληρη την πολιτεία. Για να μη δημιουργείται σύγχυση το νησί σήμερα αναφέρεται ως Ακούιντνεκ (Aquidneck Island), που είναι το όνομα που έδωσαν οι ιθαγενείς κάτοικοι της περιοχής.


Προέλευση ονόματος

Για την προέλευση του ονόματος Rhode Island υπάρχουν δυο θεωρίες, είτε ότι προέρχεται από το ελληνικό νησί της Ρόδου ή ότι αποτελεί παραφθορά του "Roodt Eylandt", που σημαίνει κόκκινο νησί στα ολλανδικά. Το 1524 ο ιταλός εξερευνητής Τζιοβάνι ντα Βερατσάνο ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που έφτασε σε κάποια περιοχή του σημερινού Ροντ Άιλαντ. Βρέθηκε στο νησί που σήμερα λέγεται Μπλοκ Άιλαντ και το ονόμασε Λουίζα, από τη Λουίζα της Σαβοΐας, την βασιλομήτορα της Γαλλίας. Το περιέγραψε ως ένα νησί περίπου στο μέγεθος της Ρόδου. Όταν έφτασαν οι πρώτοι άποικοι πίστεψαν ότι η περιγραφή αναφέρεται στο νησί Ακούιντνεκ. Το 1614 ο ολλανδός εξερευνητής Άντριεν Μπλοκ χαρτογράφησε το νησί Λουίζα και του έδωσε το όνομά του. Η επίσημη θέση της πολιτείας είναι ότι ο Μπλοκ ονόμασε την περιοχή "Roodt Eylandt", λόγω του κόκκινου χρώματος που είχαν οι ακτές, και στη συνέχεια το όνομα αυτό πέρασε στα αγγλικά ως Rhode Island.[3]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου