Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

0 Μετά τα πρωθυπουργικά ερωτήματα για το ALTER ακολούθησε ο εισαγγελέας - Δημοκρατικά πράγματα...

Εννιά μέρες μετά την αποστροφή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για υπερχρεωμένο τηλεοπτικό σταθμό τον οποίο δανείζουν οι τράπεζες (φωτογραφίζοντας βέβαια το ALTER) ο οικονομικός Εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης διέταξε προκαταρκτική εξέταση στο κανάλι, το οποίο είναι το μοναδικό που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση.



Η εισαγγελική έρευνα εδράζεται και στα δημοσιεύματα του Τύπου της επομένης που αναφέρονται στον τηλεοπτικό σταθμό αφού ως γνωστόν ο κ. Παπανδρέου δεν τον κατονόμασε, αλλά αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τράπεζες που δίνουν δάνεια σε τηλεοπτικό σταθμό που χρωστά 500 εκατ. ευρώ και να μη δίνουν δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις;».

Το αντικείμενο της έρευνας που ανατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευγενία Κυβέλου είναι να διαπιστωθεί αν τα δάνεια προς τον τηλεοπτικό σταθμό δόθηκαν νόμιμα και αν υπήρξε μέριμνα για να διασφαλιστούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία ερευνάται η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της απίστίας εκ μέρους των στελεχών των ΔΣ των τραπεζών και τυχόν ηθικούς αυτουργούς, προφανώς στελέχη του σταθμού.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ως γνωστόν έχει υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα και βρίσκεται στη διαδικασία διαπραγματεύσεων για συμφωνία με τους πιστωτές του. Πηγή defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου