Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

0 Γιατί πάμπλουτοι διάσημοι υποστηρίζουν το κίνημα Occupy Wall Street;

Διαβάζω κάποια διθυραμβικά σχόλια για το λεγόμενο κίνημα του "Καταλάβετε τη Γουλ Στρήτ" (Occupy Wall Street). «Το 99% δεν αντέχει άλλο, και βγήκε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί. Αυτό που βλέπουμε είναι η γέννηση ενός νέου κοινωνικού κινήματος, που έχει τη δυναμική να φέρει την οικονομική δικαιοσύνη». Σε άρθρο με τον στομφώδη τίτλο "Πανικός των πλουτοκρατών" γράφει στους "Τάιμς της Νέας Υόρκης", ο κορυφαίος οικονομολόγος νομπελίστας Πωλ Κρούγκμαν «…οι πραγματικοί εξτρεμιστές σ' αυτή την υπόθεση είναι οι ολιγάρχες της Αμερικής, οι οποίοι θέλουν να καταπνίξουν κάθε κριτική για τις πηγές του πλούτου τους", ενώ αλλού: "οι διαμαρτυρίες συνιστούν ευρεία καταδίκη των κοινωνικών και οικονομικών δομών"...

(Περί Κρούγκμαν και «λύση» της οικονομικής κρίσης μέσω.. εξωγήινων, βλ. ΕΔΩ)


Δεν όμως είναι λίγο περίεργο που στο πλευρό των διαδηλωτών του κινήματος Occupy Wall Street, που δηλώνουν ότι εκπροσωπούν το 99% - τους απλούς δηλαδή ανθρώπους και όχι τους πλουσίους του 1% - να βρίσκονται γνωστά ονόματα του… 1%;;;

Πρώτα είχαμε τον πασίγνωστο δισεκατομμυριούχο επενδυτή, Τζορτζ Σόρος να δηλώνει ότι «κατανοεί τις διαδηλώσεις στη Wall Street».


Μετά σειρά πήρε και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ, ο οποίος «ένωσε την φωνή του» στο κίνημα ‘Occupy Wall Street’. Δηλώνει μάλιστα τόσο ενθουσιασμένος με τις διαμαρτυρίες που ισχυρίζεται ότι "πανηγυρίζει" μαζί με τους «επαναστάτες» του κινήματος.


Ο Gore έγραψε στους New York Times: «Από την οικονομία μέχρι την κλιματική κρίση οι ηγέτες μας έχουν οδηγήσει σε λύσεις που δεν επιλύουν τα προβλήματά μας, αλλά προτείνουν πολιτικές που βοηθούν λίγο. Με τη δημοκρατία σε κρίση ένα πραγματικό λαϊκό κίνημα που επισημαίνει τις αδυναμίες του συστήματός μας είναι το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Λογαριάστε με και εμένα μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν και ζητωκραυγάζουν, στο κίνημα Occupy Wall Street. Παρακάτω λέει: "Πρέπει να έχουμε μια αμερικανική άνοιξη - ξέρετε, η Αραβική άνοιξη. Ένα είδους μιας αμερικανικής μη βίαιης αλλαγής, όπου οι άνθρωποι θα έχουν λαϊκή συμμετοχή και πάλι. Όχι, σαν ξέρετε, το στυλ του Tea Party».




Η αμερικάνικη ιστοσελίδα Blaze γράφει για 10 τοπ πλούσιες διασημότητες – κοινώς ‘celebrities’ - που «ενώνουν και αυτές τις φωνές τους» κατά… του 1% του πληθυσμού, που πλουτίζει εις βάρος όλων των υπολοίπων του 1%...!!!

(Η γνώμη του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ: Με τόσες «Ανοίξεις», «αγανακτήσεις», «επαναστάσεις» κρατάτε και καμιά πισινή. Το επόμενο «φυσιολογικό» βήμα μετά την παγκόσμια κατακραυγή για τις «αποτυχημένες εθνικές λύσεις», και τα «αδύνατα εθνικά συστήματα δημοκρατίας» που είπε και ο GAP (ο οποίος απορώ πως δεν δήλωσε και αυτός την συμπαράστασή του στους διαδηλωτές) θα είναι προφανώς μία «παγκόσμια» λύση, «για το καλό της ανθρωπότητας» βέβαια. Άλλωστε ο ίδιος ο εμπνευστής των «αγανακτισμένων», ο 93χρονος, πρώην διπλωμάτης, Στεφάν Εσέλ, στο βιβλίο του «Αγανακτήστε!» («Ιndignez-vous!») το προτείνει ως λύση: «Εγκαταλείψτε τα εθνικά σύνορα και δρομολογήστε μια παγκόσμια στρατηγική, για παράδειγμα στο πλαίσιο ενός συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών για την οικονομική και κοινωνική ασφάλεια”.)




Την στιγμή που σε 719 πόλεις και σε 71 χώρες σε όλο τον κόσμο, οι «Αγανακτισμένοι» ενώνουν τη φωνή τους, κάτω από το σύνθημα "Ενωμένοι για την Παγκόσμια Αλλαγη", η Αμερικάνα καταληψίας της Wall Street στην φωτογραφία, κρατώντας το πλακάτ που γράφει «Μία Γη, Μία Ανθρωπότητα, Μία Αγάπη» αγωνίζεται και αυτή για την "Παγκόσμια Αλλαγή" και προφανώς είναι έτοιμη να δεχθεί μια «παγκόσμια λύση».


Ακολουθεί το άρθρο:
Top Ten Richest Celebrities Supporting ‘Occupy Wall Street’ (μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ)

Το Blaze σκέφτηκε ότι θα ήταν ενδιαφέρον να ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τις πλουσιότερες διασημότητες - υποστηρικτές – του κινήματος Occupy Wall Street (OWS). Δεδομένου ότι το OWS "είναι το 99%" (του πληθυσμού) και, δεδομένης της γενικής αποστροφή του κινήματος για «το άλλο 1%», αναρωτιόμαστε πώς απολαμβάνει υποστήριξη από την πλούσια ελίτ κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με τις βασικές αρχές του Κινήματος.

Είναι δύσκολο να αξιολογηθεί ποιος είναι πιο υποκριτής σε αυτή την περίπτωση - οι πλούσιοι του "1%" που υποστηρίζουν ένα κίνημα που υποστηρίζει ότι βρίζει αυτά που κάθε διασημότητα αντιπροσωπεύει, ή διαδηλωτές του OWS που τα "ξεπουλάνε" όλα και αποδέχονται βοήθεια από τον υποτιθέμενο "εχθρό".
Ίσως η μεγαλύτερη, και, πιο προφανής υποκρισία όλων είναι ότι, εκτός αν έχουν γεννηθεί προνομιούχοι - όπως συμβαίνει με μερικές από τις προσωπικότητες μας κάτω - μπορεί να υποστηριχθεί ότι κανένα από αυτά τα ακριβοπληρωμένα και διαφημιζόμενα άτομα θα ήταν εκεί που είναι σήμερα, χωρίς να έχει κάνει χρήση των πλεονεκτημάτων του καπιταλισμού.

Εδώ είναι μια λίστα με τις 10 πλουσιότερες διασημότητες που υποστηρίζουν το κίνημα Occupy Wall Street. Σύμφωνα με το Celebrity Networth, την ιστοσελίδα που συνέταξε τη λίστα, έχουν μια συνολική περιουσία της τάξης 1.255 δισεκατομμυρίων δολαρίων!..


# 1 Yoko Ono – περιουσία: 500 εκατομμύρια δολάρια
Ίσως το πιο ειρωνικό από όλα, είναι ότι η Ono είναι απόγονος της αναγνωρισμένου κύρους τραπεζικής οικογένειας Yasuda, καθώς και ενός αυτοκράτορα της Ιαπωνίας του 9ου αιώνα. Παρακολούθησε επίσης το Gakushuin, ένα από τα πιο αριστοκρατικά σχολεία της Ιαπωνίας.

Η Ono δήλωσε ότι «αγαπάω το ‘Occupy Wall Street’! Ο John στέλνει το χαμόγελό του στο ‘Occupy Wall Street.’ Στέλνω την αγάπη μου στο ‘Occupy Wall Street.’ " Όλοι εργαζόμαστε μαζί. "
(για το ολιστικό "όραμα" της Όνο περί "ενότητας" βλ. και ΕΔΩ)


# 2 Russell Simmons – περιουσία: 325 εκατομμύρια δολάρια
Το Networth υπενθυμίζει ότι, εκτός του ότι είναι ένας μεγιστάνας της μουσικής και best-selling συγγραφέας, ο Simmons είναι ο ιδρυτής εταιρείας πιστωτικών καρτών που βασίζεται στα τέλη που ονομάζεται UniRush Financial Services. Αλλά δεν είναι η βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που ευθύνεται για την οικονομική κατάρρευση της χώρας;


# 3 Roseanne Barr – περιουσία: 80 εκατομμύρια δολάρια

Η Barr, η οποία πιστεύει ότι οι τραπεζίτες που κερδίζουν πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια θα πρέπει να αποκεφαλίζονται, προφανώς θεωρεί ότι διέφυγε τη γκιλοτίνα, βγάζοντας το πενιχρό ποσό των 80 εκατομμυρίων δολαρίων.


# 4 Deepak Chopra – περιουσία: 80 εκατομμύρια δολάρια

Ο Chopra είναι ένα άλλο όνομα στη λίστα μας, ο οποίος γεννήθηκε προνομιούχος. Ο πατέρας του, Krishan Chopra, ήταν ένας εξέχων Ινδός καρδιολόγος και επικεφαλής του τμήματος της ιατρικής και της καρδιολογίας στο Mool Chand Khairati Ram νοσοκομείο στο Νέο Δελχί. Ο πατέρας του Chopra ήταν επίσης αξιωματικός του βρετανικού στρατού.
Ο Chopra, ο οποίος είπε ότι το OWS "μετατρέπει το θυμό σε ανησυχία" έχει συγκεντρώσει αρκετά περιουσία από πολλά best-seller βιβλία «αυτοβοήθειας», καθώς και από τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο πολυτελές κέντρο spa Chopra Center και κέντρο θεραπείας - όπου εργαστήρια, σεμινάρια και το «Ταξίδι στην Θεραπεία» - αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τον οποιονδήποτε, οι τιμές δεν είναι προσιτές για τον οποιονδήποτε.


# 5 Kanye West – περιουσία: 70 εκατομμύρια δολάρια

Ο West, ο οποίος μεγάλωσε σε ένα γραφικό, μεσαιοταξικό προάστιο του Σικάγου, έχει μια επιχειρηματική πλευρά. Αν και δεν είναι απόλυτα επιτυχής, η εταιρεία του, KW Foods LLC, αγόρασε τα δικαιώματα για την αλυσίδα χάμπουργκερ Fatburger στο Σικάγο με σχέδια για να ανοίξει σε δέκα σημεία. Επιπλέον, ο West ξεκίνησε τη δική του φίρμα ρούχων, εκτός από τη συνεργασία με τη Nike για την κυκλοφορία του δικού του παπουτσιού, η Air Yeezys. Άραγε "ξεπουλάει" ο Westτην ολοένα αυξανόμενη εμπορική αυτοκρατορία του;


(για τα μηνύματα του West μέσω των μουσικών του βίντεο βλ. και εδώ)


# 6 Alec Baldwin – περιουσία : 65 εκατομμύρια δολάρια
Ίσως το καλύτερο από όλα είναι ότι το Φεβρουάριο του 2009, ο Baldwin κάλεσε τους νομοθέτες να επεκτείνουν τη φοροαπαλλαγή της Νέας Υόρκης στην κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία, δηλώνοντας ότι αν «... οι φορολογικές ελαφρύνσεις δεν αποκαθίστανται στον προϋπολογισμό, η παραγωγή ταινιών σε αυτή την πόλη θα καταρρεύσει και η τηλεοπτική παραγωγή πρόκειται να καταρρεύσει και όλα θα πάνε στην Καλιφόρνια. "

Έτσι, τότε οι φορολογικές ελαφρύνσεις είναι O.K.;


# 7 Susan Sarandon – περιουσία: 50 εκατομμύρια δολάρια. Η Σάραντον έσκασε μύτη στην OWS καθ΄ οδόν προς την Ιταλία.

« Είμαι εδώ για να εκπαιδευτώ και να προσφέρω την υποστήριξή μου. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη ανθρώπων εδώ που θέλουν να δώσουν το παράδειγμα για κάτι που απευθύνεται στο τεράστιο χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών. "
Αυτό χάσμα γίνεται ξεκάθαρο όταν κάποιος σκεφτεί το αξίας 1.750.000 δολαρίων ρετιρέ που έχει η Σάραντον του Μανχάταν.

#8 Michael Moore : περιουσία: 50 εκατομμύρια δολάρια
Μια εκτενής συνέντευξη στην εφημερίδα The Guardian το 2004 έδειξε ότι, όχι μόνο ο Μουρ έστειλε την κόρη του σε ιδιωτικό σχολείο, αλλά ότι ταξιδεύει συχνά με σωματοφύλακες και ζει σε επαύλεις εκατομμυρίων δολαρίων στο Upper West Side της Νέας Υόρκης (κατά το χρόνο της συνέντευξης ) και στο Μίτσιγκαν.
Ο Guardian σημείωσε ότι, αν και ο Moore αναφέρεται συνεχώς στον εαυτό του ως ανήκοντα στην «εργατική τάξη», στην πραγματικότητα μεγάλωσε σε ένα μεσοαστικό προάστιο του Flint, με μια οικογένεια που είχε δύο αυτοκίνητα, όπου ο πατέρας του έπαιζε γκολφ όταν βγήκε στη σύνταξη στα πενήντα του, και ήταν οικονομικά αρκετά άνετος ώστε να στείλει τα τρία παιδιά του στο κολλέγιο.
Ίσως το πιο καταραμένο απ’ όλα, όμως, ήταν το ακόλουθο απόσπασμα όπου ο πρώην διευθυντής του Moore αποκαλεί τον δημιουργό του "Fahrenheit 911" ότι έχει "εμμονή με τα λεφτά":
Οι υπάλληλοι του Moore ήταν αντιμέτωποι με όλο και πιο βασιλικές απαιτήσεις. Επέμεινε ότι το Channel 4 τον σπίτωνε στο πολυτελές Ritz, όταν εργαζόταν στην Αγγλία κάνοντας το ‘The Awful Truth’, γεγονός που απεικονίζει πλέον ως «την εκδίκηση της εργατικής τάξης κατά της εταιρικής δύναμης». Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι γκρινιάζουν. «Είναι ένας κόπανος και υποκριτής και δεν μας αντιμετωπίζει δίκαια και ήταν ψεύτης σε όλες τις συναλλαγές του», είπε ένας πρώην εργαζόμενος. Ο πρώην μάνατζέρ του, ο Douglas Urbanski, έχει πει ότι Moore «ήταν ο πιο δύσκολος άνθρωπος που έχω γνωρίσει ... αυτός έχει εμμονή με τα χρήματα».



# 9 Τιμ Ρόμπινς – περιουσία: 50 εκατομμύρια δολάρια

Σύμφωνα με κρατικά αρχεία που αποκάλυψε η Daily Beast, ο απόφοιτος της σχολής κινηματογράφου του UCLA συνέβαλε σοκαριστικά με περίπου 5.000 δολάρια σε Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους για το 2006 συμπεριλαμβανομένων του Tea Party ειδώλου Michele Bachmann.



# 10 Nancy Pelosi – περιουσία: 35.500 εκατομμύρια δολάρια

Η Pelosi, της οποίας ο πατέρας ήταν ένα μέλος του Κογκρέσσου των ΗΠΑ και πρώην δήμαρχος της Βαλτιμόρης, είναι ένα από τα πλουσιότερα μέλη του Κογκρέσου. Κατά ειρωνικό τρόπο, ο σύζυγός της, ο Paul Pelosi, είναι ένας επιτυχημένος επενδυτικός τραπεζίτης και ιδιοκτήτης των Sacramento Mountain Lions και της United Football League.


Πηγή  redskywarning.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου