Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

0 Επίσκεψη ρωσικού πλοίου στην Αλεξανδρούπολη με συμμετοχή των Ρώσων Πεζοναυτών στην αυριανή παρέλαση


Κατέπλευσε σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το ρωσικό αποβατικό πλοίο Caesar Kunikov BDK-64 στο πλαίσιο προγραμματισμένης τριήμερης επίσκεψης στην περιοχή. Το πλοίο εκτοπίσματος 2.500 τόνων και μήκους 112,6 μέτρα ανήκει στον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
Οι 250 Ρώσοι ναύτες θα παραστούν αύριο το μεσημέρι στα εγκαίνια του μνημείου των πεσόντων Ρώσων στρατιωτών, που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου (1877-1878). Το Μνημείο στήθηκε προς τιμή των τριάντα Ρώσων στρατιωτών, του 9ου Συντάγματος, της 3ης Μεραρχίας που είχε στρατοπεδεύσει στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.
Την περίοδο εκείνη, μηχανικοί του Συντάγματος με εντολή του Διοικητή τους σχεδίασαν και το ρυμοτομικό σχέδιο του τότε μικρού χωριού Δεδέ-Αγάτς. Οι τριάντα Ρώσοι στρατιώτες του Συντάγματος πέθαναν από τύφο και ετάφησαν σε ειδικό μνημείο το οποίο σώζεται μέχρι σήμερα.
Μετά τα εγκαίνια του μνημείου άγημα των Ρώσων Πεζοναυτών που επιβαίνουν στο πλοίο θα παρελάσουν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Στα εγκαίνια θα παραστεί και αντιπροσωπεία Ρώσων επισήμων. Απόψε ο πλοίαρχος του ρωσικού πλοίου Caesar Kunikov, θα συναντηθεί με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, το Στρατηγό Διοικητή της 12ης Μεραρχίας, τον Αστυνομικό Διευθυντή και τον Λιμενάρχη.

Πηγή   defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου