Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

0 Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.)

 Μάθαμε πως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχουν σήμερα ένα συνέδριο με θέμα: ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ.

Σημαίνει ΝΕΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗ που θέλει να συνάψει η Ε.Ε. με τους αγρότες όλης της Ευρώπης, με προϋπόθεση μια κοινή αγροτική πολιτική, και ως το 2013 να εφαρμοστούν όλες οι νέες πολιτικές που σκοπεύουν να επιβληθούν.

Τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα, χωρίς όμως να ρωτήσουν τους Έλληνες αγρότες, αν θέλουν να συνάψουν αυτού του είδους την σύμπραξη με την Ε.Ε.
Η γνώμη μας πως η Ε.Ε. μόνο διατάζει και επιβάλλει πολιτικές και μέτρα που δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα.

Αυτό δεν έχει ως άμεσο στόχο την παγκοσμιοποίηση αλλά την τυποποίηση  των τροφίμων, που σημαίνει ότι θα βρίσκουμε όλα τα τρόφιμα τυποποιημένα στα Σούπερ Μάρκετ, δημιουργημένα μέσα σε εργαστήρια, στις τιμές που θέλουν αυτοί (Ε.Ε.), με άμεσο στόχο να χαθούν οι δουλειές των αγροτών μας και τελικό αποτέλεσμα να ελέγχουν το τι ταΐζουμε τα παιδιά μας και τους εαυτούς μας. Αν κοιτάξουμε πολύ μακριά, θα δούμε ότι ο στόχος είναι η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ του πλανήτη μέσω των σκουπιδιών που θα μας πουλήσουν.


Και είμαστε σίγουροι ότι στο συνέδριο θα είναι και ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης.

Οι αγρότες που είναι;  Τα ΜΜΕ γιατί δεν τους ενημερώνουν;

Ποια είναι η λύση; Να μην συμπράξουν με την Ε.Ε.;

Η μόνη λύση είναι πως οι Έλληνες Αγρότες θα πρέπει ΤΩΡΑ να κάνουν συνεταιρισμούς. Μόνο έτσι θα μπορούν να έχουν πιστοποίηση για τα προϊόντα τους. ώστε να μην χάσουν την γη τους και τα ζώα τους, εάν κάνουν σωστούς και αξιοκρατικούς συνεταιρισμούς, σε κάθε επαρχία / χωριό της Ελλάδος.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου