Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

0 Ο Σωμερίτης καλεί την ΕΥΠ να παρακολουθεί τους Έλληνες πολίτες!!


Διαβάστε και θαυμάστε την ιδανική δημοκρατία ορισμένων κατά φαντασία δημοκρατών! Παραθέτω αυτούσιο το άρθρο του Ριχάρδου Σωμερίτη στην εφημερίδα ''Το Βήμα''...τα σχόλια δικά σας...



"Η απόπειρα εκτροπής

Ριχάρδος Σωμερίτης


Το νόμιμο κράτος, ή τουλάχιστον αυτό που απομένει, έχει πια ένα άμεσο και επιτακτικό καθήκον: να απαιτήσει από όλες τις αρμόδιες αρχές κατεπείγουσα έρευνα για τις απίστευτες και ανατρεπτικές ασχημίες που συνόδευσαν δύο φορές τις τελετές μνήμης της 28 Οχτώβρη στην Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα, στο Ηράκλειο και σε όποια άλλη πόλη.

«Απόπειρα εκτροπής» χαρακτήρισε τις ασχημίες της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός. Μια τέτοια δήλωση δεν μπορεί να μείνει έτσι, χωρίς συνέχεια...

Ορισμένα από τα επεισόδια ήταν δημόσια προμελετημένα και οργανώθηκαν (υπάρχουν τα κείμενα) από την ΟΛΜΕ και ίσως κάποιες ακραίες πολιτικές «μαθητικές οργανώσεις». Τα άλλα; ´Εχουμε «υπουργό προστασίας του Πολίτη» που τελικά δεν μπορεί να προστατεύσει μήτε καν τον Πρώτο Πολίτη αυτής της σε κρίση χώρας. Έχουμε ΕΥΠ που δεν πληροφορούν.

Αυτό πρέπει να ερευνήσουν οι αρχές. Για να ακολουθήσουν γρήγορα, πολύ γρήγορα, κυρώσεις. Η απόπειρα βαριάς συκοφαντικής εξύβρισης του Προέδρου της Δημοκρατίας («προδότη» τον έκραξαν αυτόν τον αγωνιστή από τα δεκαπέντε του διάφορα εξ αντικειμένου φασιστόμουτρα) και όλα τα άλλα, μαζί και η στάση ορισμένων μαθητών που ίσως δασκάλεψαν οι καθηγητές τους) δεν μπορεί να περάσουν έτσι. Και δεν μπορεί να περάσει έτσι το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη μονάδες των ενόπλων δυνάμεων συνέχισαν να παρελαύνουν μπροστά στον όχλο σαν να μην έγινε τίποτε με την αναγκαστική αποχώρηση του Κάρολου Παπούλια.

Ποιός τις διέταξε;

Αν δεν υπάρξουν κυρώσεις θα έχουμε χειρότερα. Η εξουσία έχει ως τώρα γονατίσει μπροστά σε κάθε προβοκάτορα. Δεν βλέπει την κλιμάκωση; Και δεν γνωρίζει από την ιστορία σε τι μπορεί να οδηγήσει;

Το Σύνταγμα προστατεύει ευτυχώς το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης κάθε γνώμης και κάθε συνάθροισης. Άλλο όμως διαδήλωση και άλλο θεσμική επετειακή παρέλαση · άλλο άποψη και άλλο ύβρις σε βάρος των θεσμών.

Πολλοί προφανώς το ξεχνούν. Οι δημοκρατικές αρχές πρέπει να τους το υπενθυμίσουν. Με όλη την αυστηρότητα των νόμων. Γρήγορα. Ο κίνδυνος είναι σαφής.-"


Πηγή http://www.elnews.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου