Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

3 Υπερπρωθυπουργός - «γκαουλάιτερ» ο Ράιχενμπαχ

Επιβολή επιτροπείας στη χώρα μας από τους δανειστές της -πιθανόν μέσω σημαντικής ενίσχυσης των εξουσιών της Ομάδας Δράσης υπό τον Γερμανό ΧορστΡάιχενμπαχ- και συνθήκες ασφυξίας σε όλη την οικονομία είναι το πανάκριβο «αντίτιμο» για το μεγάλο «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους που δρομολογούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, όπως όλα δείχνουν. Ακόμα σκληρότερη λιτότητα επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ανάγκη σημαντικής στήριξης των ασφαλιστικών ταμείων και έλλειψη ρευστότητας θα είναι τα κυριότερα επιμέρους συμπτώματα που θα παρουσιάσει ο «Ελληνας ασθενής» ύστερα από μια τέτοια εξέλιξη.

Η επιβολή καθεστώτος πλήρους εποπτείας, με επιτρόπους-«γκαουλάιτερ» σε όλες τις κομβικές θέσεις του κρατικού μηχανισμού αποτελεί εδώ και μήνες αναπόσπαστο τμήμα του «σχεδίου Β» για την Ελλάδα το οποίο επεξεργάζονταν πολιτικοί και τεχνοκράτες στη Γερμανία. Έχει εκφραστεί ήδη ανοιχτά από τα πλέον επίσημα χείλη. Το σχέδιο που πήρε την οριστική του μορφή στις 13 Οκτωβρίου, στις Βρυξέλλες, αναφέρει ρητώς ότι τη Ελλάδα θα αναλάβει ένα τριπλό σχήμα που περιλαμβάνει μια Ομάδα Εποπτείας, ένα Συντονιστικό Οργανο που θα βρίσκεται στο πλάι του Έλληνα πρωθυπουργού, καθώς και ομάδες των τεχνοκρατών που θα εγκατασταθούν στα υπουργεία.


(Από το Έθνος - κλικ γιά μεγέθυνση)


Την υψηλή εποπτεία του ελέγχου της εξουσίας θα έχει ένα υπερεθνικό όργανο στις Βρυξέλλες, πλαισιωμένο από 120 τεχνοκράτες (επιπλέον 80 της task force εργάζονται ήδη στην Αθήνα). Επικεφαλής της Ομάδας Επιτροπείας θα είναι ο Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος θα έχει τον πρώτο λόγο έναντι του εκλεγμένου πρωθυπουργού της χώρας. Σε αυτή θα μετέχουν όλες οι δανείστριες χώρες με εκπροσώπους τους καθώς και η Ελλάδα σε επίπεδο υφυπουργού και εμπειρογνωμόνων αλλά με περιορισμένη εκπροσώπηση. Οι συνεδριάσεις της Ομάδας Επιτροπείας έχουν ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή των: ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Τράπεζας Επενδύσεων, Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ολι Ρεν), υψηλών αξιωματούχων όλων των χωρών που προσφέρουν τεχνική βοήθεια, καθώς και της ελληνικής αντιπροσωπείας (2-3 άτομα), της οποίας ηγείται ο κ. Παντελής Τζωρτζάκης, υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ενώ συμμετέχει και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργος Γληνός. Την περασμένη Τρίτη η Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών, ανέφερε ότι μπορεί να φανταστεί ένα είδος «μόνιμης Τρόικας» στις υπερχρεωμένες χώρες. Αμέσως μετά συνεργάτες της Γερμανίδας καγκελαρίου σημείωσαν πως ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας χρειάζεται «μόνιμη Τρόικα» για τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και την επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης, ενώ προχθές γερμανική κυβερνητική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Reuters: «Απαιτείται πιο μόνιμη εποπτεία για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα».
Η συνταγή αυτή υποστηρίζεται επίσης από την Ολλανδία (σχετικές δηλώσεις έχει κάνει ο υπουργός Οικονομικών Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ), τη Φινλανδία και την Αυστρία, ενώ δεν άργησε να επικροτηθεί και από τις Βρυξέλλες, με το επιχείρημα ότι «είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι τα πακέτα βοήθειας προς την Ελλάδα θα πιάσουν τόπο» και ότι «κατέστη επιβεβλημένη ως λύση, εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας και της έλλειψης πολιτικής βούλησης της ελληνικής κυβέρνησης.
Το βάρος της υλοποίησης του σχεδίου αυτού θα κληθεί να σηκώσει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος στην περίπτωση αυτή θα πλαισιωθεί από εκατοντάδες Ευρωπαίους τεχνοκράτες και, αντί να περιοριστεί σε ρόλο συμβούλου της ελληνικής κυβέρνησης, θα εξελιχθεί σε. υπερπρωθυπουργό, ενώ οι συνεργάτες του σε σκιώδεις υπουργούς. Η κεντρική ιδέα είναι ότι: Δεν θα πραγματοποιείται καμία κρατική δαπάνη χωρίς την έγκριση των επιτρόπων.
Όλες οι κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες (π.χ. Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εφορίες) θα υπάγονται σε αναδρομικό εσωτερικό έλεγχο από τους ξένους ειδικούς, θα αναμορφώνονται κατά τα πρότυπα που θα επιβάλουν οι επίτροποι και θα αποδίδονται στην ελληνική διοίκηση όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή.
Οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες θα έχουν εκτελεστικές εξουσίες, όπως επιβολή ποινών και επιβραβεύσεων, δικαίωμα απολύσεων και προσλήψεων.
Σταδιακά η Ομάδα Δράσης και οι ελεγκτές της Τρόικας θα γίνουν ένα σώμα, ωσότου η Ελλάδα επιτύχει τους στόχους που έχουν θέσει οι δανειστές μας.
Η αναβάθμιση του κ. Ράιχενμπαχ και της Ομάδας του διαψεύστηκε (σε μάλλον. χλιαρό ύφος, όμως) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη Τρίτη, με αφορμή σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters. Ωστόσο, αξιωματούχος των Βρυξελλών που παρακολουθεί στενά τις διεργασίες για το ελληνικό ζήτημα και που μέχρι πρότινος διαβεβαίωνε ότι η Task Force θα έχει αποκλειστικά συμβουλευτικό ρόλο, ανέφερε με νόημα στον «ΤτΚ» το βράδυ της Παρασκευής: «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Περιμένουμε τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών. Πάντως, η Τρόικα και η Ομάδα Δράσης δραστηριοποιούνται σήμερα στην Αθήνα. Εάν η Σύνοδος Κορυφής αποφασίσει να επιβληθεί εποπτεία στις χώρες που παρεκκλίνουν από τους δημοσιονομικούς στόχους, δεν νομίζω ότι θα δημιουργηθεί και τρίτη ομάδα για να αναλάβει το έργο αυτό».
Όπως γράφει το Πρώτο Θέμα, τέλος, με έναν φάκελο υπό μάλης επιστρέφει την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα ο επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης (Task Force) της Κομισιόν κ. Χορστ Ράιχενμπαχ. Μέσα σε αυτόν θα περιέχονται οι οριστικές εντολές των Βρυξελλών και του Βερολίνου, σύμφωνα με τις οποίες οι μεγάλες χώρες της ευρωζώνης χωρίζουν την Ελλάδα στο πλαίσιο ενός μακρόπνοου σχεδίου αυστηρότερης επιτήρησης της χώρας μας σε 16 μεγάλα διοικητικά κομμάτια.
Όπως τονίζεται αρμοδίως, μεταξύ άλλων, το σύστημα φορολόγησης θα παραχωρηθεί στους Γερμανούς, η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού στους Γάλλους και οι ιδιωτικοποιήσεις στους Ολλανδούς!!!.


Πηγή antinews.gr

3 σχόλια:

Νικος Χαρονυκτακης Καλλεργης είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ 13.00 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥΤΙΝ.ΑΥΡΙΟ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 7.00 ΩΡΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΑΛΟΥ ΣΤΟ ΣΠΗΛΙ

Νικος Χαρονυκτακης Καλλεργης είπε...

Σαν μελος πλεον και του Πολιτικου Συμβουλιου,αλλα και στα πλαισια της Αμεσης Δημοκρατιας Ενημερωνω τα εξης
by Πατριωτικό Μέτωπο on Wednesday, October 19, 2011 at 7:07pm
Σαν μελος πλεον και του Πολιτικου Συμβουλιου,αλλα και στα πλαισια της Αμεσης Δημοκρατιας Ενημερωνω τα εξης
by Πατριωτικό Μέτωπο on Monday, October 17, 2011 at 6:49pm
Η πορεια μου σας εχει καταδιξει οτι πασχιζω για την Αμεση Δημοκρατια οπως ακριβως εκφραστηκε στις Πλατειες της Ελλαδας μας απο τον λαο μας.Εχω αναφερει επανειλημενως οτι οταν βγαλλουμε απο το μυαλο μας τις ιδεοληψιες που μας θετουν ορια στην σκεψη μας τοτε αποκτουμε την ελευθερια μας.Τα ορια αυτα ειναι που μας χωριζουν και χανουμε τωρα την πατριδα μας τα σπιτια μας την ευτυχια και την ηρεμια μας,οπως και το μελλον μας.
Ξεκινωντας απο το Αξιωμα περι Αμεσης Δημοκρατιας ενοουμε οτι εγω και εσεις ολοι η καθε μια και καθενας σας αναλαμβανετε την διακυβερνηση της χωρας ψηφιζοντας και καταργοντας νομους ,ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ και επειδη οι περισσοτεροι ειστε εργαζομενοι θα ψηφιζετε νομους που θα ειναι συμφωνοι με τις αναγκες σας,αφου στην πλειοψηφια ειστε εργαζομενοι,αλλα παντοτε συμφωνα με το συμφερον της Πατριδας που εσεις θα το καθοριζετε.
Αυτα που σας αναφερω υλοποιουντε στο Νεο Συνταγμα Αμεσης Δημοκρατιας,που συνταξαμε εμεις οι Ελληνες Πατριωτες του κομματος Πλατειας,κατα τα προτυπα του Πατριωτικου Κηνιματος Αργεντινης,το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.
Στην πραγματικοτητα ειναι το Συνταγμα του Καπποδηστρια το Συνταγμα του 1911 και οτι προσφατα αποφασισε ο λαος μας στις Πλατειες
Αρα τι λεμε; κομμα μας ειναι η Ελλαδα,και καταληγω με την ερωτηση,ο Κολοκοτρωνης και ο Καραισκακης ηταν δεξιοι αριστεροι κομμουνηστες Συριζαιοι η χρυσαυγητες; η απαντηση ,την γνωριζετε,τιποτα απο ολα αυτα που μας θετουν εγγεφαλικα ορια σκεψης,απλα Ελληνες Πατριωτες Δημοκρατες.
Στα πλαισια λοιπον της Αμεσης Δημοκρατιας,και στην συν υπευθηνοτητα πλεον ολων μας για την τυχη της Πατριδας μας,καθως και στην Αρχη-Αξιωμα που εχουμε εμεις τα αδελφια σας στο Πατριωτικο Μετωπο ,οτι δηλαδη βασιζομαστε στην Πρωτοβουλια και στην Αυτοοργανωση των μελων μας,οφειλω να μοιραστω μαζι σας και επαναλαμβανω να σας καταστισω γνωστες αυτων που μας ετοιμαζουν .
Επισης σας αναφερω οτι παρουσιαζουμε το φαινομενο να μην ειμαστε προληπτικοι δηλαδη δεν προλαμβανουμε,παρα περιμενουμε το προβλημα να εμφανιστει μπροστα μας.
Σε γενικες γραμμες η μαυρη περιγραφη της ζωης του καθενος απο εμας ειναι
(( Πατερας και μανα ,που σερνουν τα παιδια τους σε ενα βαν,ψαχνωντας στην πολιπολιτισμικη Ευρωπη για 20 ευρω μεροκαματο,και αν το βρει,εχοντας χασει την πατριδα τους με νομους Νεοταξητων))
Εχουμε αναφερει οτι το 80% του λαου μας δεν τους θελει,κανεναν τους,και ακολουθει με συνεπεια κοινωνικης μηχανικης το μοντελλο συμπεριφορας εκατομμυριων πατριωτων που βγηκαν στους δρομους φωναζοντας,¨¨να φυγουν ολοι"" στις χωρες του Νοτιο Αμερικανικου Κωνου και εδωσαν την λυση στις πατριδες τους αυτοι οι ιδιοι.
Αυτα τα περι καναπε φραπε,περα βρεχει ,μακρια απο εμενα κα ας ....,εγω θα βγαλλω το φιδι απο την τρυπα,προβατα ειναι προσβλητικα για την αξιοπρεπεια εκατομμυριων Ελληνιδων και Ελληνων που πασχιζουν για τα παιδια τους,που δεν τους σεβοντε οι Νεοταξητες αλλα δεν παυει να εχουν βαρυ χερι και που τωρα δειχνουν τις διαθεσεις τους.
Αυτα για το 80% του λαου μας ,και τωρα ας ασχοληθω και λιγο με καποιους που ειναι τοσο αλλοτριωμενοι,τοσο εξαχρειομενοι ,αλλα και αδιαφοροι,που για να συνερθουν,πρεπει να δοκιμασουν την στρατιωτικη μποτα της Γιουρογκεντφορ και της Femmma με τα ενα εκατομμυρια τριθεσια φερετρα μεχρι στιγμης,ξερετε που.
Επισης θελω να σας επιστησω την προσοχη οτι οποιοι προβαλλοντε συστηματικα σαν αντιΝεοταξητες απο τα Καθεστωτικα Μεσα Ενημερωσης,παιζουν καποιο ρολο.
Παραδειγμα οταν ξεσηκωθηκε ο Αιγυπτιακος λαος ο στρατος εκανε στην ακρη,εγινε το ""ντου απο παντου""και ανελαβε ο Ελ Μπαραντευ που ειναι Νεοταξητης.
Συμπερασμα,μια τρυπα στο νερο.

Δημήτριος είπε...

Χατζηνικολάου Δημήτριος
Τις πλατείες τις ελέγχουν οι του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ με εντολή !!!Αυτοί όλοι τους είναι πεισματάρηδες εγωιστές και άθεοι .Δεν θα τους είχα εμπιστοσύνη ,πόσο μάλλον να το παίξουν και αρχηγοί .

Δημοσίευση σχολίου