Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

0 Το ψαρέμα είναι παράνομο.

Οι ψαράδες μας είναι παράνομοι, κατά τα λεγόμενα της Ευρωπαΐκής Ένωσης. Σήμερα βγήκε απόφαση στο συνέδριο της Ε.Ε. και έβαλαν ταφόπλακα στους Έλληνες ψαράδες μας σε όλα τα λιμάνια. Θέλουν μόνο ψάρια με παγκόσμια ετικέτα, δηλαδή να το ελέγχουν οι ίδοι. Άλλη ακόμη μια απόφαση χωρίς να μας ρωτήσουν η Ευρωπαΐκή Ένωση. Διαβάστε το την απόφαση που βγήκε σήμερα, πρίν από λίγο:

Πηγή: EU should take lead in global fight against illegal fishing

Μεταφράση στα Ελληνικά μέσω Gloogle, η απόφαση της Ευρωπαΐκής Ένωσης:

 
" ΕΕ πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια καταπολέμηση της παράνομης αλιείας - EP Επιτροπή

Η παράνομη αλιεία στρεβλώνει το εμπόριο, βλάπτει τις προσπάθειες για αποκατάσταση των μειωμένων αποθεμάτων και τη διατήρηση των ειδών και θα έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην επισιτιστική ασφάλεια, η Επιτροπή Αλιείας προειδοποίησε την Τρίτη. Υπολογίζεται ότι 11 με 26.000.000 τόνους ψαριών ετησίως, αντιπροσωπεύοντας το 15% των παγκόσμιων αλιευμάτων, προέρχεται από την παράνομη αλιεία. Η επιτροπή καλεί την ΕΕ να προωθήσει δράση σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων επιθεωρήσεων στη θάλασσα και το κλείσιμο των αγορών σε παράνομων αλιευτικών προϊόντων.Η έκθεση πρωτοβουλίας από τη σουηδική Πράσινο Isabella lovin, λέει ο διεθνής συνεργασία είναι ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση του προβλήματος, λόγω της κινητικότητας των αποθεμάτων ιχθύων και των αλιευτικών στόλων και επειδή περίπου τα δύο τρίτα των ωκεανών του πλανήτη βρίσκονται εκτός της εθνικής δικαιοδοσίας. Λέει επίσης ότι ως μείζων αλιευτική δύναμη και ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αλιευτικών προϊόντων, η ΕΕ πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο."Η ΕΕ θα πρέπει να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για την προώθηση της αποτελεσματικής διεθνούς συνεργασίας για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας ... εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αδίστακτη φορείς δεν μπορεί να αλλάξει απλά τη σημαία των πλοίων τους να αποφύγουν τις ευθύνες τους," είπε η κα lovin. «Με πολλά ιχθυαποθέματα σε όλο τον κόσμο ήδη επικίνδυνα απειλείται, η παράνομη αλιεία θα μπορούσε να είναι το τελικό άχυρο."Τεχνολογία υπάρχει, πολιτική βούληση δενΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ λένε ότι η τεχνολογία για την παρακολούθηση και την πρόληψη της παράνομης αλιείας υπάρχει, αλλά η πολιτική βούληση λείπει. Ανάμεσα στις προτάσεις της έκθεσης είναι οι εξής:

  •     που ενημερώνεται συχνά, η παγκόσμια μαύρες λίστες των αλιευτικών σκαφών της παράνομης
  •     υποχρεωτική χρήση της ηλεκτρονικής παρακολούθησης σκαφών
  •     πλω επιθεωρήσεις
  •     ανάπτυξη των συστημάτων τεκμηρίωσης αλιευμάτων
  •     ισχυρότερο ρόλο για την περιφερειακή διαχείριση της αλιείας
  •     την απαγόρευση της πώλησης των αλιευτικών σκαφών σε εταιρείες με εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες
  •     κυρώσεων στα κράτη μέλη δεν τηρούν τους κανόνες της κοινής αλιευτικής πολιτικής
  •     βοήθειας στις τρίτες χώρες να εξαρτάται από τη συμμόρφωση με τους διεθνείς κανόνες

Το κλείσιμο των αγορών σε παράνομες θαλασσινάΟι ευρωβουλευτές σημειωθεί ότι όλες τις μεγάλες αγορές τα ψάρια πρέπει να στηρίξει τα μέτρα, εάν θέλουν να είναι αποτελεσματικές, έτσι ώστε να θέλουν η ΕΕ να διαπραγματευθεί με τις χώρες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Κίνα να αναπτύξει διεθνείς κανόνες, ενδεχομένως μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.Η επιτροπή ψήφισε ομόφωνα υπέρ της έκθεσης, η οποία θα πάει στην ολομέλεια του Νοεμβρίου στο Στρασβούργο.
"

Αυτή η απόφαση την έχουν υπογράψει σήμερα (12-11-2011). Σημαίνει τέρμα τα ψαρακαίκα και στις θάλασσες θα κυνηγήσουν τους ψαράδες μέσω αστυνομίας και θα δικαστούν ως εκγληματίες.

Κάντε κάτι εσείς Έλληνες των ψαράδων και συνεργαστείτε μεταξύ μας, σε λίγο καιρό θα τα χάσατε με το επαγγέλμα που έχετε εσείς θα γινετε ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ και ΕΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.

Βλέπαμε κάτι ηλιοκαμμένους παππούδες στα λιμάνια των νησών, να πουλούν ψάρια και είναι και μουρλιά, αυτά όλα θα γίνουν παρελθόν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου