Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

0 Ο Τσάβες... εθνικοποιεί το αρχιπέλαγος Λος Ρόκες στην Καραϊβική υπέρ των φτωχών!

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε κατάσχεση ξενοδοχείων και εξοχικών κατοικιών στο πολυτελές θέρετρο Λος Ρόκες στην Καραϊβική, με σκοπό τη διάθεσή τους στους φτωχούς της χώρας του. Το σχέδιο της κυβέρνησής του είναι να μετατρέψει το ειδυλλιακό αρχιπέλαγος με τη λευκή άμμο και τους κοραλλιογενείς υφάλους σε προορισμό «5 αστέρων», όχι για τους πλούσιους κατοίκους και τουρίστες, αλλά για την εργατική τάξη της Βενεζουέλας.



Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, είπε ότι η μεταφορά των παραθεριστών από και προς την ηπειρωτική χώρα θα γίνεται με τα πολυτελή γιοτ και ταχύπλοα που κατασχέθηκαν από τραπεζίτες. «Υπάρχουν σπίτια που χτίστηκαν εκεί παράνομα. Θα τα κατασχέσουμε», είπε ο σοσιαλιστής πρόεδρος, προσθέτοντας ότι το αρχιπέλαγος στην πραγματικότητα είχε ιδιωτικοποιηθεί από τα μέλη της «ανώτερης μπουρζουαζίας».

Το αρχιπέλαγος Λος Ρόκες, περίπου 150 χλμ. από τη βόρεια ακτή της Βενεζουέλας, ανακηρύχθηκε προστατευόμενη περιοχή το 1972, ωστόσο οι τοπικές Αρχές επέτρεψαν την ιδιωτική ιδιοκτησία στα νησιά, με αποτέλεσμα να καταστούν από τους πλέον πολυτελείς προορισμούς της Λατινικής Αμερικής. Η πρωτοβουλία εθνικοποίησης του αρχιπελάγους αναμένεται -σύμφωνα με αναλυτές- να ενισχύσει τις πιθανότητες επανεκλογής του Τσάβες στις προεδρικές εκλογές του επόμενου χρόνου. Πηγή defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου