Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

0 Η Αριστερά και η κουλτούρα της Νέας Τάξης


Στο οικολογικό μανιφέστο του που τιτλοφορείται “Η βιομηχανική κοινωνία και το μέλλον της” ο βομβιστής της Οκλαχόμα κατά κόσμον Τεντ Κατζίνσκυ ή «γιούνα μπόμπερ» (‘Unabomber’) περιγράφει αναλυτικά την παρακμή του τεχνολογικού πολιτισμού και τον κομπλεξισμό της αριστεράς. Έγραφε ο γιουναμπόμπερ: “Οι Αριστεροί έχουν την τάση να μισούν οτιδήποτε αποπνέει την εικόνα του ισχυρού, του καλού και του επιτυχημένου ..μισούν την Αμερική, μισούν τον δυτικό πολιτισμό, μισούν τους λευκούς άνδρες...”.

 Για τον γιούνα μπομπερ η Αμερικάνικη Αριστερά είναι μια κομπλεξική φωνή υπεράσπισης κάθε μειονότητας εθνικής θρησκευτικής ή σεξουαλικής.Πράγματι καθώς ο Δυτικός κόσμος αποβιομηχανοποιείται με γοργούς ρυθμούς η παραδοσιακή κομμουνιστική αριστερά χάνει τα κοινωνικά της ερείσματα ή το «επαναστατικό υποκείμενο», σύμφωνα με την λενινιστική ορολογία και μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ μια νέα αριστερά ξεπηδάει, μια αριστερά με διαφορετική φρασεολογία και άλλους προσανατολισμούς. Ο εργάτης, ο αγρότης, ο φοιτητής αντικαταστάθηκε από τον γκέι, την λεσβία και τον τρανσέξουαλ , οι παραδοσιακές πορείες της εργατικής πρωτομαγιάς με τα παρδαλά γκέι πράιντ και τα κλασικά εργατικά σωματεία αντικαθίστανται σιγά σιγά με τις διάφορες ΜΚΟ.
Στην χώρα μας οι πρώην σκληροί μαοικοί της δεκαετίας του ‘70 και ‘80 μεταλλάχτηκαν σε μια νύχτα στους πιο ένθερμους οπαδούς της οικονομίας της αγοράς. Άφησαν τον κρατισμό και τα κολχόζ και έγιναν οπαδοί των αγορών με την ίδια ευκολία που πέταξαν τα αμπέχονα και τα ταγάρια και φόρεσαν τα Αρμάνι και τα πράντα. Τώρα αυτοί οι πρώην επαναστάτες αριστεροί στεγάζονται πολιτικά σε διάφορα κόμματα και κοινό τους χαρακτηριστικό είναι το μίσος για κάθε τι εθνικό. Μισούν ο,τιδήποτε συμβολίζει το Έθνος. Την γλώσσα, την θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα του ίδιου τους τού λαού και πιέζουν μέσα από τα κόμματα στα οποία εντάσσονται να προωθείται η δικιά τους ελευθεριακή ατζέντα. Ιθαγένεια και πολιτικά δικαιώματα στους ξένους, Γάμοι ομοφυλόφιλων, σύμφωνα συμβίωσης και ομοφυλόφιλων ζευγαριών, υιοθεσίες παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια, κατάργηση του θρησκευτικού όρκου, υποχρεωτικοί πολιτικοί γάμοι, αποκαθήλωση των εικόνων από τα δημόσια κτήρια‚ κατάργηση παρελάσεων ακόμα και κατάργηση του σταυρού από την σημαία, αυτά μεταξύ άλλων είναι όσα αποτελούν την ελευθεριακή ατζέντα της Αριστερής θολοκουλτούρας. Αρκετά από αυτά τά’ χει ήδη δρομολογήσει η εθνομηδενιστική κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Όμως οι κομπλεξικοί αριστεριστές που στελεχώνουν τις διάφορες κρατικοδίαιτες ΜΚΟ λυσσάνε για πολύ περισσότερα.
Το περίεργο είναι όμως ότι ενώ η Αριστερά βγαίνει προς τα έξω με μια ρητορική εναντίον της παγκοσμιοποίησης στην πράξη ενσωματώνει όλη την νεοταξική κουλτούρα, διότι όλη αυτή η ελευθεριακή ατζέντα που αναφέραμε πιο πάνω είναι ταυτοχρόνως η κουλτούρα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ που με ύπουλο τρόπο προσπαθούν μέσα από την τηλεόραση να μας κάνουν να την αποδεχτούμε και να την αφομοιώσουμε.
Να λοιπόν γιατί ένας γκουρού των Αγορών, όπως είναι ο Τζόρτζ Σόρος, δεν έχει κανένα πρόβλημα να χρηματοδοτεί μέσα από τα άπειρα ιδρύματά του ένα αναρχικό μέσο όπως το INDYMEDIA καθώς και ένα σεβαστό αριθμό Μ.Κ.O. Στην πραγματικότητα τού κάνουν την δουλειά του! Προωθώντας την ελευθεριακή ατζέντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ συμβάλλουν στην αποδόμηση των Εθνικών κρατών έτσι χωρίς να το υποψιάζονται όλοι αυτοί οι Αριστεριστές ελευθεριακοί προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σ’ αυτό που υποτίθεται πως πολεμούν .. στην παγκοσμιοποίηση.



Τίποτα καλό εναντίον της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ δεν μπορεί να προέλθει από την Αριστερά που είναι εγκλωβισμένη στα δικά της συμπλέγματα ‚ούτε όμως και από την συστημική Δεξιά είτε χριστιανοδημοκρατική είτε φιλελεύθερη. Ένα μόνο φοβούνται οι νεοταξίτες... το ξύπνημα των εθνών της Ευρώπης. Αυτό που τους τρομάζει είναι τα εθνικιστικά κινήματα και η τάση για επιστροφή στο Εθνικό Κράτος. Πρόσφατα ο γνωστός Τζόρτζ Σόρος συνεπικουρούμενος από εκατό άλλους επενδυτές έστειλε ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες της Ευρωζώνης με θέμα τι άλλο; Την διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Στην επιστολή αναφέρει πως «η αναζήτηση Εθνικών λύσεων θα οδηγήσει αναπόφευκτα την Ευρωζώνη σε κατάρρευση. Αυτός είναι ο καημός τους να μην καταρρεύσει η Ευρωζώνη και συμπαρασύρει τις ‘Αγορές’ και να μην υπάρξει επιστροφή σε “Εθνικές λύσεις”
Ο γιουναμπόμπερ διάλεξε την απομόνωση και τις βομβιστικές επιθέσεις. Συνελήφθη πριν δεκαπέντε χρόνια. Ο κόσμος από τότε έχει γίνει πολύ χειρότερος ενώ οι νεοταξίτες είναι έτοιμοι να βάλουν ένα ηλεκτρονικό μικροτσίπ σε κάθε άνθρωπο, για το καλό μας, όπως διαφημίζουν και στις τηλεοράσεις τους. Το καλύτερο που έχει να κάνει ο καθένας μας είναι να πολεμήσει την νοσηρή αυτή κατάσταση με όποιο μέσο διαθέτει.

Του Γιώργου ΣταφυλάΠηγή: Ελεύθερη Ώρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου