Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

0 Τέκτονες και Μασόνοι με Ψευδομανδύα έργων τέχνης.

Ναι, δε λέω, μ'αρέσει η κουλτούρα. Η τέχνη. Ένας πίνακας, ένα γλυπτό, ένα βιβλίο. Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να μας πουν κάτι, να εκφραστούν με το δικό τους τρόπο, να μας περάσουν ένα προσωπικό τους μήνυμα. Αλλά, πραγματικά, αυτό που αντίκρυσα χθες στη παραλία της πόλης της Θεσσαλονίκης, ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Δεν υπάρχουν ούτε λόγια, ούτε συναισθήματα για το θέαμα: Μια μπλε ελεκτρίκ πυραμίδα από πλεξιγκλάς, σα σκηνή, πάνω στο γκαζόν, δίπλα στο βασιλικό θέατρο Θεσσαλονίκης. Μια ανάποδη μικρή πυραμίδα άλλου χρώματος (ακαθόριστου) στη κορυφή της μεγάλης. Πλησίασα και κοίταξα μέσα να δω κάποιον ακτιβιστή, ή απεργό πείνας. Είδα ένα... ούφο να αιωρείται! Διάβασα την επιγραφή της.. καλλιτέχνιδας: Αναφορές σε εξωγήινους, σε νέες διαστάσεις, διαφορετικές από τον φθαρτό μας κόσμο.. Αναφορές στον (τουλάχιστον) περίεργο σκηνοθέτη Λαρς Βον Τρίερ.. Στο τέλος της επιγραφής υπάρχει και η φράση "As Above So Below". Το 'σύνθημα' που εμπεριέχει μια ολόκληρη φιλοσοφία της εξίσωσης των ουρανών και της γης. Το σύνθημα που παραπέμπει σε γεωμετρίες, σε αστρολογίες και στη μασονία.


Ομολογώ, τόση τέχνη μαζεμένη, δεν μπορούσα να κατανοήσω. Πράγματι όμως, πρόκειται για τέχνη. Δεν θα μπορούσα εξάλλου να φανταστώ άλλο τρόπο πώς θα μπορούσε κάποιος να μπερδέψει τόσο αρμονικά τα μασωνικά σύμβολα, τα ούφο και τη καταστροφή της γης όπως τη ξέρουμε, με μια μπόλικη δόση εγκεφαλικής... διαταραχής.












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου