Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

0 Το κίνημα ‘Occupy Wall Street’ κάνει έκκληση για «παγκόσμια διακυβέρνηση»

Πριν από τις διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, που ήταν εμπνευσμένες από το κίνημα Occupy Wall Street (OWS), στις 15 Οκτωβρίου, μια ομάδα επιφανών αριστερών «εξέδωσαν ένα μανιφέστο που περιλαμβάνει μια ισχυρή έκκληση για μία παγκόσμια δημοκρατία και, ιδίως, δημοκρατική διακυβέρνηση πάνω από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα», αναφέρει η Εκστρατεία της UNPA.
Η UNPA είναι τα αρχικά του ‘Establishment of a United Nations Parliamentary Assembly’, δηλ. ‘Ίδρυση Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών’, "ένα παγκόσμιο δίκτυο βουλευτών και μη κυβερνητικών οργανώσεων που υποστηρίζουν την εκπροσώπηση των πολιτών στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών," σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους.

Η UNPA μοιάζει να είναι το έργο που άρχισε έμμεσα από τη CIA και εκείνους τους ανθρώπους που έφεραν στον κόσμο τις πολυάριθμες «πολύχρωμες επαναστάσεις» που είχαν ως αποτέλεσμα στρατιωτικές δικτατορίες (όπως έγινε στην Αίγυπτο) και «ανθρωπιστικά» λουτρά αίματος (όπως η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη).
Αν και οι πρωταρχικές συμβολές στο έργο της UNPA, προέρχονται από τους συμμετέχοντες της εκστρατείας, ο οργανισμός λαμβάνει, επίσης, χρήματα από το Ίδρυμα Ford.



Από τη δεκαετία του 1950, το Ίδρυμα Ford έχει συνεργαστεί στενά με τη CIA για τη χρηματοδότηση και τον έλεγχο αριστερών πολιτιστικών και πολιτικών δραστηριοτήτων.
"Η CIA χρησιμοποιεί φιλανθρωπικά ιδρύματα ως το πιο αποτελεσματικό δίαυλο για να διοχετεύει μεγάλα χρηματικά ποσά στα σχέδιά της χωρίς να ενημερώνει τους δικαιούχους για την πηγή τους. Από τις αρχές του 1950 μέχρι σήμερα η εισβολή της CIA στα ιδρύματα ήταν και είναι τεράστια", γράφει ο James Petras.

Η Ana Sofia Suarez και ο Shimri Zameret, γράφοντας για την εφημερίδα The Guardian, στις 14 Οκτωβρίου, χαρακτήρισαν το μανιφέστο της UNPA ως «ένα όραμα για μια νέα παγκόσμια διακυβέρνηση» και «ένα κίνημα για παγκόσμια δημοκρατία».

Αντί να ζητούν την κατάργηση των δικτύων της παγκοσμιοποίησης, όπως το ΔΝΤ, τον ΠΟΕ, τις πολυεθνικές τράπεζες, το G8/G20, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το μανιφέστο ζητά τον «εκδημοκρατισμό» τους.

«Αντιδημοκρατικά διεθνή ιδρύματα είναι οι δικοί μας παγκόσμιοι Μουμπάρακ, οι παγκόσμιοι Ασσάντ, οι παγκόσμιοι Καντάφι», δηλώνει το έγγραφο. "Όπως και ο Μουμπάρακ και ο Άσαντ, τα ιδρύματα αυτά δεν πρέπει να επιτραπεί να εξουσιάζουν τη ζωή των ανθρώπων χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Γεννιόμαστε όλοι ίσοι, πλούσιοι ή φτωχοί, γυναίκες ή άνδρες. Κάθε Αφρικανός και Ασιάτης είναι ίσος με κάθε Ευρωπαίο και Αμερικάνο. Οι παγκόσμιοι θεσμοί μας πρέπει να το αντανακλούν αυτό, ή θα πρέπει να ανατραπούν. "



Οι υποστηρικτές του κειμένου, συμπεριλαμβανομένων των Naomi Klein, Vandana Shiva, Michael Hardt, Νόαμ Τσόμσκι, και Εντουάρντο Γκαλεάνο, λένε ότι οι "παγκόσμιοι θεσμοί μας" πρέπει να εκδημοκρατιστούν ή να ανατραπούν. Δέχονται ότι «περισσότερο από ποτέ πριν, οι παγκόσμιες δυνάμεις διαμορφώνουν τις ζωές των ανθρώπων» και «οι πολίτες του κόσμου πρέπει να πάρουν τον έλεγχο των αποφάσεων που τους επηρεάζουν σε όλα τα επίπεδα - από το παγκόσμιο στο τοπικό. Αυτό είναι παγκόσμια δημοκρατία. Αυτό είναι που απαιτούμε σήμερα. " Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μανιφέστο δεν παρήχθη από τη χρηματοδοτούμενη από το Ίδρυμα Ford UNPA και τη CIA, αλλά η ενθουσιώδη υποδοχή του από τον οργανισμό είναι εξαιρετικά ύποπτη. Όπως το βίντεο που ακολουθεί δείχνει, το αίτημα για "παγκόσμια δημοκρατία" - ένας εναλλάξιμος όρος της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» - έγινε δεκτό τουλάχιστον από μερικούς ανθρώπους του OWS στο Λος Άντζελες.
Οι υποστηρικτές του OWS στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πρέπει να ζητούν «παγκόσμια δημοκρατία» - με άλλα λόγια, την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας για χάριν μίας παγκοσμιοποιημένης μικροδιαχειριστικής κυριαρχίας του όχλου - αλλά θα πρέπει να ζητούν αντίθετα το τέλος της Federal Reserve, την επιστροφή στα τίμια χρήματα που δεν ελέγχονται από τη παγκόσμια ελίτ και τους διεθνείς τραπεζίτες, και την επανέναρξη της συνταγματικά περιορισμένης δημοκρατίας, όπως την είχαν αρχικά οραματιστεί οι ιδρυτές (των ΗΠΑ).



Εάν ο περισσότερος κόσμος στο OWS δέχεται μία «παγκόσμια ομοσπονδία» θα αποδεχτεί και την ατζέντα που περιγράφεται από την ίδια την παγκόσμια ελίτ που είναι υπεύθυνη για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, το ΔΝΤ, τον ΠΟΕ, τις παγκόσμιες αγορές, τις πολυεθνικές τράπεζες, το G8/G20, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το κίνημα OWS αποτελεί ταυτόχρονα και απειλή και ευκαιρία για τους θιασώτες της παγκοσμιοποίησης. Είναι επιτακτικό να μην θέσουν σε κίνδυνο το κίνημα και να το πουλήσουν σε μια έκδοση - δόλωμα για τον παγκόσμιο ολοκληρωτισμό που έχει μεταμφιεστεί σε «αλλαγή» - το ίδιο εμπορικό σήμα που προσφέρθηκε από την Goldman Sachs στον παλιόφιλο Ομπάμα - υπό το πρόσχημα της «Δημοκρατίας».


Πηγή: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου