Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

2 Aμερικανικό fund κατάσχεσε πολεμικό πλοίο της Αργεντινής λόγω χρέους

Με κατάσχεση θα κινδυνεύουν  τα πολεμικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων αν βρεθούν στο εξωτερικό και η χώρα δεν έχει μπορέσει να φανεί φερέγγυα στην τήρηση των όρων του Μνημονίου ΙΙ! Αυτό που είχε αποκαλύψει το defencenet.gr τον περασμένο Φεβρουάριο όταν η χώρα όδευε προς την λαιμητόμο υπογραφής του Μνημονίου ΙΙ υπό τους όρου του αγγλικού δικαίου,  ίσχυσε στην περίπτωση του εκπαιδευτικού σκάφους του Ναυτικού της Αργεντινής το πανέμορφο Libertad (ανάλογο του παλαιού εκπαιδευτικού του ΠΝ, «Άρης»)!

Το πλοίο κατασχέθηκε στο λιμάνι Accra της Γκάνας, σε εκτέλεση δικαστικής απόφασης ύστερα από αίτημα της επενδυτικής εταιρίας NML Capital, θυγατρικής του hedge fund Elliot Capital με έδρα τη Νέα Υόρκη που ήταν πιστωτής της Αργεντινής. Στις ΗΠΑ δεν μπορούσε να εκτελεστεί η απόφαση λόγω απαγόρευσης εκτέλεσης αποφάσεων σε βάρος κρατών και έτσι η επενδυτική εταιρεία εκτέλεσε την απόφαση στην … Γκάνα!
Σύμφωνα με τους New York Times η εταιρεία είχε στην κατοχή της ομόλογα της Αργεντινής αξίας 370 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία δεν αποπληρώθηκαν ποτέ μετά την πτώχευση της χώρας πριν από περίπου 10 χρόνια. Για να επιστρέψει το σκάφος ζητεί το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.
Έχει ξαναγίνει κατάσχεση κρατικής περιουσίας με την κρατική περιουσία της Ρωσίας, της Ουκρανίας και άλλων ανατολικών κρατών στην δεκαετία του 1990. Αλλά όλα αυτά καλύπτουν πολύ μικρά ποσά.
Η εξέλιξη αυτή, δυστυχώς δικαιώνει το δημοσίευμα του defencenet.gr ότι η δημόσια περιουσία είναι 100% εκτεθειμένη στους πιστωτές μετά το Μνημόνιο ΙΙ του περασμένου Φεβρουαρίου και αυτό αφορά ακόμα και τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, αεροσκάφη και πλοία.
Ιδού τι αναφέρει το κείμενο της ντροπής που υπερψήφισαν οι 199 βουλευτές της εθνικής αντιπροσωπείας:
"Κάθε ένα από τα (σ.σ.: συμβεβλημένα) μέρη αμετάκλητα και χωρίς όρους αίρει κάθε ασυλία την οποία έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον σε σχέση με τον εαυτό τους ή τα περιουσιακά τους στοιχεία ή έσοδα από νομικές διαδικασίες  που σχετίζονται με αυτή την Συμφωνία. Κάθε ασυλία συμπεριλαμβανομένης χωρίς περιορισμούς ασυλία από (σ.σ.: συνέπειες) μήνυσης/αγωγής, αποφάσεις δικαστηρίων ή άλλη αρχή, από σύλληψη, κράτηση ή  περιοριστικό  ένταλμα πριν από την ανακοίνωση της δικαστικής απόφαση και από κάθε μορφή εκτέλεσης και επιβολής κατά αυτής, των περιουσιακών της στοιχείων ή έσοδα μετά την δικαστική απόφαση μέχρι το σημείο που δεν απαγορεύεται από υποχρεωτικό νόμο".
Αλλά μπορούν μέχρι και να συλληφθούν και να κρατηθούν Έλληνες πολίτες αν δεν πληρωθούν τα δάνεια των τοκογλύφων!
Μπορεί να εκδοθεί διεθνές ένταλμα κατά της χώρας. Και προσέξτε πως υποθήκευσαν μέσα σε μία νύχτα όλο τον εθνικό πλούτο με μία φράση: «Κάθε ένα από τα μέρη  αμετάκλητα και χωρίς όρους αίρει κάθε ασυλία την οποία έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον  σε σχέση με τον εαυτό τους ή τα περιουσιακά τους στοιχεία ή έσοδα από νομικές διαδικασίες».
Δηλαδή το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα έσοδα που προκύπτουν από όλη την παραγωγή του ελληνικού κράτους τέθηκαν ως «εγγύηση» και αν κάτι «δεν πάει καλά». Η κατάσχεση του πλοίου της Αργεντινής αποδεικνύει ότι μπορούν να κατασχεθούν ΚΑΙ πολεμικά μέσα αντίθετα με αυτά που μας διαβεβαίωναν τον περασμένο Φεβρουάριο…

Πηγή 

2 σχόλια:

tasos2222 είπε...

ειναι το ιδιο ειτε κατασχεθουν, ειτε οχι φιλε Θαναση, εαν προηγουμενως δεν αποκατασταθει πληρως το κακουργημα το οποιο οι ενοπλες δυναμεις διεπραξαν στις 24\11\2011 κατα της πατρηδος.. ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗς ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗς ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3000 ΕΛΛΗΝΕς ΠΟΛΙΤΕς ΜΕ ΕΤΟΥΤΗ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ .. ΔΕς ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΝΗΣΕΤΟΥςΤΟ
ΤΟΥΤΟ ΕΔΩ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΟΧΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΜΕΤΑΞΑΔΕς ΑΔΕΡΦΕ (ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΧΙ ΝΑ ΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΕΙ Ο ΑΕΡΑς ...<<<< ΚΑΤΑΘΕΣΤΕΤΟ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ>>
<<<<< το επικυρωμένο αντίγραφο είναι η νέα μας ταυτότητα >
η οποία θα αναγνωρίζεται νόμιμα εθνικά και διεθνώς
η ταυτότητα τούτη, εκτός των άλλων αποδεικνύει τη διαφορά του Ελληνα πολίτη απο τον πολίτη του κόσμου.
η προγενέστερη ημερομηνία κατάθεσης της δηλώσεως τούτης , παίζει ρολο καθοριστικό.
<>......
https://www.facebook.com/notes/tasos-mastrogiannis/%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B3%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85/422877021088985.."

tasos2222 είπε...

AΣ KANONISOYME ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΗΓΜΗ, ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (Ως ΕΛΛΗΝΕς ΓΙΟΥΤΟΥΜΒΕΡς) Η ΚΑΙ Ως ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΟΧΙ

Δημοσίευση σχολίου