Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

0 Φάμπρικα κρυφών-απόρρητων αναξιοκρατικών προσλήψεων στο δημόσιο


Την ώρα που η τρόϊκα επιβάλει νέα χαράτσια και μειώσεις μισθών και συντάξεων, εταιρίες που ελέγχονται από το δημόσιο εφευρίσκουν νέους τρόπους προσλήψεων με σκοπό να παρακάμψουν την αξιοκρατία και το ΑΣΕΠ και να προσλάβουν υπαλλήλους που «τυχαίνει» να έχουν σχέση με φίλους, γνωστούς, συγγενείς και πολιτικούς.

Μάλιστα με μηνιαίους μισθούς πολλών χιλιάδων ευρώ.

Το Diorismos.gr έχει στη διάθεσή του έγγραφα από καταγγελίες για προσλήψεις σε μεγάλο Όμιλο που ελέγχεται από το Ελληνικό δημόσιο και, όπως αναφέρει ο ίδιος, δίνει έμφαση στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο συγκεκριμένος Όμιλος το τελευταίο χρονικό διάστημα προέβη στην πρόσληψη εκατοντάδων υπαλλήλων με το "κόλπο" της ενοικίασης εργαζομένων με ... ονοματεπώνυμο!

Συγκεκριμένα, με μηνύματα που αποστέλλονται από τη διοίκηση του Ομίλου σε λίγες "επιλεγμένες" εταιρίες, χαρακτηρισμένα ως απόρρητα, ζητείται από τις εν λόγω εταιρίες να προσλάβουν τους υπαλλήλους που τους υποδεκνύεται με συγκεκριμένο ύψος μισθού και στη συνέχεια να τους διαθέσουν για εργασία στον Όμιλο και στις θυγατρικές του.

Τα ονόματα όσων προσλήφθηκαν, που σε πολλές περιπτώσεις "βγάζουν μάτια" λόγω ομοιότητας με αυτά διαφόρων παραγόντων της Ελληνικής πολιτικής ζωής, καθορίστηκαν από τον Όμιλο όπως επίσης και ο χαρακτηρισμός τους και το χρηματικό ύψος των συμβάσεών τους το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνάει τις 6.000 ευρώ το μήνα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλες εταιρίες του δημοσίου ετοιμάζονται να προβούν σε παρόμοιου τύπου "κρυφών - απόρρητων" προσλήψεων.

Σε μία χώρα που η αναξιοκρατία ζει και βασιλεύει και το πάρτυ με τις σπατάλες του κράτους συνεχίζεται, αυτά που εξακολουθούν να μειώνονται από την κυβέρνηση είναι οι μισθοί, οι συντάξεις και τα φάρμακα από αυτούς που τα έχουν ανάγκη, σύμφωνα πάντα με τις επιταγές της τρόϊκας.

Πηγή: diorismos.gr

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου