Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

0 Στο « Βig Brother» οι Έλληνες λόγω... λαθρομετανάστευσης!

Ηλεκτρονικό φακέλωμα του Έλληνα πολίτη επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Ένωση επικαλούμενη το πρόσχημα εξάλειψης της λαθρομετανάστευσης που αποτελεί μάστιγα για τη χώρα και όχι μόνο.


Η Ε.Ε έθεσε το ζήτημα της εγκυρότητας των ελληνικών ταυτοτήτων με αφορμή τις χιλιάδες πλαστές ελληνικές ταυτότητες που βρίσκονται στα χέρια μεταναστών που προέρχονται από οικονομικά εξαθλιωμένες χώρες.


Για το λόγο αυτό υποδείχθηκε στην ελληνική πλευρά η αλλαγή των στοιχείων αλλά και της μορφής του σημερινού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, ώστε να καθίσταται αδύνατη η πλαστογράφησή της.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν να είναι αναγνωριστικό στοιχείο ενός Έλληνα πολίτη, εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα που έχει καταργηθεί, η ίριδα του ματιού του. Επίσης, σε αυτή θα προστεθεί μία ηλεκτρονική πλακέτα (τσιπ) που θα είναι συμβατή με τα ψηφιακά συστήματα των αστυνομιών της ΕΕ.

Κοινοτικοί αξιωματούχοι απαίτησαν από τους Έλληνες ομολόγους τους να εκδώσουν νέες ταυτότητες που θα θυμίζουν πιστωτικές κάρτες, στις οποίες θα καταχωρούνται: το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, η ίριδα των ματιών, τα δακτυλικά αποτυπώματα, η οικογενειακή κατάσταση, το επάγγελμα, ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, η ομάδα αίματος και ο τόπος κατοικίας.

Η Ευρωπαική ένωση ζήτησε ακόμη τη «χαρτογράφηση» όλων των αλλοδαπών που εισέρχονται νόμιμα ή παράνομα στη χώρα μας και τη δημιουργία μιας κεντρικής βάσης δεδομένων, όπου θα καταχωρούνται τα στοιχεία τους, προκειμένου να εντοπισθούν άτομα που ανήκουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις .

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα δύσκολο εγχείρημα, αφού δεν είναι λίγοι οι μετανάστες που στερούνται ακόμη και των επίσημων εγγράφων (διαβατήριο, πιστοποιητικό γέννησης κ.α.) που να πιστοποιούν την ταυτότητά τους.

Οι περισσότεροι δε, δηλώνουν Παλαιστίνιοι ή Αφγανοί, ενώ προέρχονται από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές ή τις χώρες του Μαγκρέμπ. Σύντομα μάλιστα, θα μεγαλώσει ο «μεταναστευτικός» πονοκέφαλος για τις αρμόδιες αρχές, καθώς η Ελλάδα πρόκειται να δεχθεί τουλάχιστον 20.000 Σύριους πρόσφυγες. Οι τελευταίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι σαλαφιστές, ένα από τα πιο ακραία κινήματα του Ισλάμ, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την εθνική ασφάλεια, ειδικά όταν υπάρχει ήδη στη χώρα άγνωστος αριθμός εξτρεμιστών και εν υπνώσει ακραίων πυρήνων αποτελούμενοι από φονταμενταλιστές ισλαμιστές.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου