Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

0 «Βοήθεια, μας ψεκάζουν», διαμαρτυρήθηκαν έξω απ’το Πεντάγωνο (ΦΩΤΟ)


Aναζωπυρώνεται το θέμα του εναέριου ψεκασμού με χημικά. Η Ομάδα Δράσης Αττικής πραγματοποίησε το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά των χημικών αεροψεκασμών.
Οι διαδηλωτές βρέθηκαν από τις 7:30 το πρωί έξω από το Πεντάγωνο και παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο, καθώς και στους τρεις αρχηγούς των γενικών επιτελείων, υποστηρίζοντας πως καθημερινά γίνονται χημικοί αεροψεκασμοί στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.


«Η γενοκτονία κατά της ανθρωπότητας δε θα σταματήσει χωρίς τη δική μας δράση. Χωρίς τη δράση όλων μας. Έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση προς τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας, να ζούμε κάτω από καθαρούς ουρανούς. Ακτιβιστές και οικολογικές οργανώσεις συλλέγουν στοιχεία και καταθέτουν μηνύσεις, πιέζοντας τις κυβερνήσεις τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι κι εμείς, δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να σφυρίζουμε αδιάφορα μπροστά σ’ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του περιβάλλοντος», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωσή τους.

Πάντως στο θέμα έχει κάνει παρέμβαση το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι ήδη από τον Μάιο έχει ξεκαθαρίσει πως «καμία πτήση ψεκασμού με χημικές ουσίες δεν εκτελείται πάνω από ελληνικό έδαφος».

Ο λόγος που το ΓΕΑ αναγκάστηκε να βγάλει αυτή την ανακοίνωση ήταν ο βομβαρδισμός που δέχεται το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του αρχηγού ΓΕΑ και άλλων ανώτατων αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας από email πολιτών που καταγγέλλουν ότι αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφη που πετούν στον ελληνικό ουρανό αφήνουν πίσω τους «ουρές», δηλαδή ίχνη συνήθως λευκά, που όχι μόνο δεν διαλύονται αλλά απλώνονται σαν να πρόκειται για τεχνητά νέφη… Για τους ορθολογιστές η σύνθεση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που φτάνουν στο Πεντάγωνο από πολίτες που καταγγέλλουν ψεκασμούς μπορεί να θεωρηθεί ότι παραπέμπει σε μυθιστόρημα του Χάξλεϊ ή του Οργουελ. «Τις τελευταίες μέρες έχει γεμίσει ο ουρανός της Αθήνας με χημικές ουρές. Εχουν προηγηθεί ψεκασμοί από αεροπλάνα που δεν δίνουν σχέδια πτήσης και είναι να απορείς που δεν τα καταρρίπτει η Πολεμική μας Αεροπορία», αναφέρεται σε ένα email που εστάλη στο ΓΕΑ.





πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου