Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

0 ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ή Μιλένα Αποστολάκη;;;;;

ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ

Η Ελληνική κυβέρνηση, επί Όθωνος, τον συνέλαβε το 1839 και τον κατεδίκασε, αν και παντελώς αθώο, σε ενάμιση χρόνο φυλακή, με τη κατηγορία της «προδοσίας».


Μετά από 1,5 χρόνο τον ελευθέρωσαν και κατήντησε ζητιάνος στα σοκάκια του Πειραιά.


Η αρμοδία αρχή η οποία χορηγούσε πόστα είχε ορίσει μια ορισμένη μέρα στον ήρωα επαίτη μια θέση μια μέρα της εβδομάδος κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελιστρίας και του επέτρεπε (!) να επαιτεί κάθε Παρασκευή! Αυτή ήταν η ανταμοιβή του.


Όταν αυτά έφτασαν στα αυτιά του πρέσβεως της Μεγάλης Δυνάμεως ( Ρωσίας), αυτός εστάλη υπό της Ρωσικής κυβερνήσεως του, στο πόστο όπου επαιτούσε ο μεγάλος οπλαρχηγός.

Μόλις ο Νικηταράς αντελήφθη τον ξένο μάζεψε αμέσως το απλωμένο χέρι του.
"Τι κάνετε στρατηγέ μου;" ρώτησε ο ξένος

"Απολαμβάνω ελευθέρα πατρίδα" απήντησε υπερήφανα ο ήρωας.
"Μα εδώ την απολαμβάνετε καθισμένος στον δρόμο;" επέμενε ο ξένος.

"Η πατρίς μού έχει χορηγήσει σύνταξιν για να ζω καλά, αλλά έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πως περνάει ο κόσμος" απήντησε υπερήφανα ο Νικηταράς.

Ο ξένος κατάλαβε, και διακριτικά, φεύγοντας άφησε να του πέσει ένα πουγκί με χρυσές λίρες.
Ο Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγκί και φώναξε στον ξένο:" Σου έπεσε το πουγκί σου. Πάρε το μην το βρει κανένας και το χάσεις!!!"

Στις 25 (ή 27) Σεπτεμβρίου του 1849, ο γενναιότερος των γενναίων, πεθαίνει ξεχασμένος, τυφλός και πάμφτωχος.

Αυτή ήταν η ελληνική υπερηφάνεια που έκανε την Ελλάδα ελεύθερη.

ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 45

Η Μιλένα Αποστολάκη είναι 65 χρόνων;;; Όχι!
Απλά .ανήκει στους εκλεκτούς "εθνοσωτήρες" αυτού του τόπου...

Κι όμως αποτελεί γεγονός: Η Μιλένα Αποστολάκη είναι πλέον συνταξιούχος.

Η τέως υπουργός του "εθνοπατέρα" Σημίτη που μας έκανε Ευρώ
-κατόχους και πρώην ιδιαιτέρα γραμματέας του «σιδερένιου» μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, βγαίνει στην σύνταξη πρόωρα απο τη Ολυμπιακή , με τον νόμο που έφτιαξε η ΝΔ και που τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός, «Βασιλάκης Καΐλας», κατά κόσμον Λοβέρδος....

Η σύνταξη της εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2.500 ευρώ/μήνα, με μόλις 21 χρόνια υποτιθέμενης «υπηρεσίας» στην Ο.Α.... το πόσο συχνά επισκεπτόταν τη δουλειά.... ας το αφήσουμε καλύτερα. κανείς δεν καλοθυμάται, διότι δεν εμφανιζόταν και ποτέ, αφού η κ. Αποστολάκη, χρόνια τώρα ασχολείται αποκλειστικά με την πολιτική.

Τέτοια μάλιστα ήταν η λιγούρα της, που πίεζε συνεχώς τον Λοβέρδο να «τακτοποιήσει» τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Το σχετικό νομοσχέδιο, βέβαια, το συνέταξε ο Χατζηγάκης, ο οποίος, στα πλαίσια του πνεύματος του «νεοφιλελευθερισμού», έκρινε ότι πρέπει να γίνονται συνταξιούχοι των 2500 ευρώ, εργαζόμενοι που μετά βίας έχουν πατήσει τα σαράντα τους.

Τέτοια ξελιγωμένη γενιά ανθρώπων δεν έχει ξαναπεράσει από την Ελληνική ιστορία, κάπως έτσι καταλήγουν με τρεις και τέσσερις συντάξεις ο καθένας !

Αφού έφαγαν το καταπέτασμα και μας φέσωσαν για διακόσια χρόνια να δείτε που στο τέλος θα φάνε κι εμάς.

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαδίδουμε τα ρεζιλίκια τους!!


Κάντε μιά σύγκριση μεταξύ των δύο.
Ναι - ναι , και οι δύο είναι Έλληνες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου