Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

0 Είναι κορίτσι! Το πρώτο μας μωρό!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ελληνικό, 12/10/2012


Είχαμε την μεγάλη χαρά πριν από λίγες μέρες να γεννηθεί ένα μικρό κοριτσάκι με την βοήθεια του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.
 
Πριν από 2 μήνες είχε προσέλθει στο ιατρείο μας ένα ζευγάρι, που όχι μόνο δεν είχε την δυνατότητα να πληρώσει για τα έξοδα του τοκετού, δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ούτε προγεννητικό έλεγχο μέχρι τον 7ο μήνα της κύησης.

Η ιστορία του ζευγαριού παρόμοια με αυτή των εκατοντάδων ασθενών που εξυπηρετούμε κάθε μήνα. Είχαν ένα κατάστημα το οποίο έκλεισε και παράλληλα χρέη προς το ασφαλιστικό τους ταμείο, με αποτέλεσμα να μείνει η οικογένεια χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Το μόλις τριών ετών παιδάκι τους δεν είχε κάνει ούτε ένα εμβόλιο.

Το ζευγάρι απευθύνθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο το οποίο και τους ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ, αφού δεν είχαν την δυνατότητα να πληρώσουν τα έξοδα, χωρίς να τους δώσει καμία εναλλακτική λύση.

Το ιατρείο μας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο το οποίο ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος του προγεννητικού ελέγχου αλλά και του τοκετού. Έτσι μπόρεσε να έρθει στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Η πολιτική που οδηγεί στον αποκλεισμό από το δημόσιο σύστημα υγείας, έχει ως απόρροια το να βιώνει μια γυναίκα αυτό που θα έπρεπε να είναι η πιο ευχάριστη περίοδο της ζωής της, η εγκυμοσύνη, ως ένα πραγματικό εφιάλτη.

Η πολιτεία ΟΦΕΙΛΕΙ να δώσει ένα τέλος στο δράμα που βιώνουν οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας και να δώσει την δυνατότητα να εξυπηρετούνται στο σύνολο τους από το δημόσιο σύστημα υγείας.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) 
(ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) 
(ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-18:00)
(ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00) 
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17:00-19:00)
 (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com/, Email mkiellinikou@gmail.com


Πηγή: ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου