Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

0 Από 1η Οκτωβρίου λεφτά στην άκρη τέλος


Όλα θα δηλώνονται στο ηλεκτρονικό πόθεν έσχες και θα φορολογούνται αλλιώς πρόστιμα και φυλάκιση - Οι ληστρικές συμμορίες θα γνωρίζουν τι έχεις μέσω διαδικτύου


Προηγούμενο δεν έχει η ταχύτητα, με την οποία εφαρμόζονται παγκοσμιοποιητικά μέτρα στην Ελλάδα.
Από την 1η Οκτωβρίου μπαίνει σε λειτουργία το ηλεκτρονικό πόθεν έσχες, το οποίο περισσότεροι από 120.000 πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι, για αρχή, να το συμπληρώσουν. Σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα και ποινές.
Όπως μεταδίδεται, οι τελευταίες λεπτομέρειες για την εφαρμογή του συζητήθηκαν την Δευτέρα, κατά την διάρκεια της συνάντησης του Γενικού Γραμματέα Καταπολέμησης Διαφθοράς, Γιώργου Βασιλειάδη, με τους επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων της Τρόικας.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί υπουργική απόφαση, στην οποία θα γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές των διατάξεων που ισχύουν με βάση την πρόσφατη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου να μην υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια των στοιχείων των υπόχρεων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η δήλωση πόθεν έσχες θα περιλαμβάνει και την υποχρεωτική δήλωση μετρητών εκτός τραπεζικού συστήματος εφόσον η αξία τους υπερβαίνει τα 15.000 (!!!) ευρώ και τιμαλφών, πολύτιμων λίθων , μετάλλων εφόσον η αξία τους υπερβαίνει τα 30.000 (!!!) ευρώ. Φυσικά όλα θα φορολογούνται βάσει περιουσιολογίου.

Ωστόσο στην υπουργική απόφαση θα προβλέπεται ότι δεν θα δημοσιοποιείται δήθεν η διεύθυνση κατοικίας του υπόχρεου, προκειμένου να μην αποτελέσει στόχος επιτήδειων.
Αντίθετα τα υπόλοιπα στοιχεία του ηλεκτρονικού πόθεν έσχες θα είναι προσβάσιμα εφόσον αφορούν, πολιτικά πρόσωπα, αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανώτερους δικαστικούς λειτουργούς και ιδιοκτήτες μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Στο έλεος των συμμοριών λοιπόν οι ιδιοκτήτες, καθώς οι εγκληματίες θα γνωρίζουν που θα χτυπήσουν.
Εκτός απροόπτου (τεχνικού ή διαπραγματευτικού) οι πύλες του νέου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος «Πόθeν» στη διεύθυνση www.pothen.gr , σχεδιάζεται να ανοίξουν την 1η Οκτωβρίου και η προθεσμία υποβολής εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2016.
Μη υποβολή ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης επισύρει διοικητικό πρόστιμο 150 έως 400 ευρώ το οποίο εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
Στην περίπτωση μάλιστα όπου το... «αδίκημα» τελείται με στόχο την απόκρυψη περιουσιακού στοιχείου τότε η ποινή φτάνει τα δύο χρόνια φυλάκιση και έως 500.000 ευρώ ενώ αν η αποκρυπτόμενη περιουσία υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ, η χρηματική ποινή μπορεί να φτάσει έως και το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Όλα θα δηλώνονται στο κράτος! Ιδιωτική περιουσία τέλος! Λεφτά στην άκρη για μια δύσκολη στιγμή τέλος!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου