Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

0 Προσκυνητές Αγίου Όρους: «Προσευχόμεθα στην Υπεραγία Θεοτόκο να μην επιτρέψει το σαράκι του οικουμενισμού να φωλιάσει στο Περιβόλι Της»

ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/ΑΘΗΝΩΝ

Αγαπημένοι μας αδελφοί πατέρες του Αγίου Όρους .

Με θλίψη ενημερωθήκαμε ότι άρχισαν οι διωγμοί Μοναχών και Γερόντων που δεν ακολουθούν την γραμμή του οικουμενισμού ,πιστοί στην αγνή και Ορθόδοξη γραμμή αιώνων . Που δεν υποκύπτουν στις επιβολές της νέας τάξης πραγμάτων που αντιμετωπίζει πλέον την ανθρωπότητα ως »πράγματα » και νούμερα υπολογιστών, χειραγωγούμενα και προβλέψιμα στερώντας τους κάθε μορφή ελευθερίας περιορίζοντας αυτήν σε λίγους και εκλεκτούς .
Ενημερωθήκαμε για τους ιδιαιτέρους διωγμούς μοναχών της Αγ. Λαύρας που έχουμε και εμείς την ευλογία να είμαστε προσκυνητές μαζί με χιλιάδες άλλους Ορθόδοξους αδελφούς μας.

Διώκονται ιδιαίτερα από τον Οικ. Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο ,διότι αντιτάχθηκαν ως όφειλαν στην ιερά συμφωνία που σύναψαν δια του μοναχικού τους βίου με τον Κύριο υμών Ιησού Χριστό ,την Μήτηρ αυτού Παναγία Θεοτόκο και το πλήθος των Αγίων αυτής της Ιεράς Ορθοδοξίας.

Αντιτάχθηκαν με σθένος στις αποφάσεις της Πανορθόδοξης Οικ.συνόδου που έλαβε χώρα εις την Κρήτην .

Διώκονται διότι δεν συμφωνούν στην αποδοχή των αιρέσεων ,του συλλείτουργου με τους παπικούς ,και την αποδοχή της »πανθρησκείας » και του χαράγματος.

Εμείς ως απλοί πλην όμως ενημερωμένοι Λαϊκοι διαφωνούμε κάθετα με τις διώξεις Μοναχών και με τις ακολουθούμενες διαδικασίες, Μοναχών που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση τόσο με το ήθος όσο και με την εν γένει συμπεριφορά τους εντός και εκτός του Αγίου Όρους, καθώς και με την απαρέγκλιτη στάση και πορεία όσον άφορα τις διδαχές και παρακαταθήκες των Πατέρων της Ορθοδοξίας. Προσευχόμεθα στην Υπεραγία Θεοτόκο να μην επιτρέψει το σαράκι του οικουμενισμού να φωλιάσει στο Περιβόλι Της και κατ’επεκταση στη Μια Αγία και Καθολική Εκκλησία.

Στεκόμεθα με την δύναμη της ψυχής μας στους Αγιορείτες Πατέρες που τόσο αγαπήσαμε και συνεχίζουμε να αγαπάμε . Στους Γέροντες και Μοναχούς που αποτελούν την πνευματική ασπίδα χιλιάδων προσκυνητών και λαϊκών ανθρώπων . Πιστούς στην ιερά υπόσχεση τους στον Κύριον και την Μήτηρ αυτού και παρακαλούμε την ευσπλαχνία τους, να σταθεί δίπλα στους Αγιορείτες μας και στον δίκαιο αυτό αγώνα που διαφυλάττει τις Αρετές και τις πανανθρώπινες αξίες της ανθρωπότητας , την ανιδιοτελή αγάπη χωρίς προσμονή ανταπόδοσης ,την ευλάβεια ,την Πίστη ,την συμπόνια και κατανόηση που δια των πράξεων και της αυταπάρνησης τους βιώνουν καθημερινά .

Είμεθα και καλούμε όλους τους πιστούς Ορθόδοξους αδελφούς μας να σταθούν δίπλα σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα υπερασπιζόμενοι την Ορθόδοξη Πίστη μας και την Αγάπη μας στο Έργο των Αγιορειτών Πατέρων μας .

Με αγάπη Χριστού και σεβασμό στο Έργο των Αγιορειτών μας .

Ομάδα προσκυνητών Αγίου Ορους Αττικής /Αθηνων

ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ μετα της ομάδος αυτού

ΖΟΡΜΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ μετα της ομάδος αυτού

ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ μετα της ομάδος αυτού

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου