Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

0 Αυτό είναι παντού και πάντα το πρόσωπο της τυραννίας.Δεν είσαι ένοχος, είσαι θύμα υποβολής και επιβολής ανοίκειων ιδεοληψιών!



Επειδή καταλαβαίνω ότι πολλοί βρίσκονται σε σύγχυση και δεν ξέρουν πια τι είναι σωστό και τι λάθος -π.χ. όποιος δε συμπαθεί τους λαθρό, είναι αυτομάτως ρατσιστής;- ας το ξεκαθαρίσουμε λίγο. Ο τρόπος που το κάθε ολοκληρωτικό - κατοχικό σύστημα κυβερνά είναι η δημιουργία ενοχικών αισθημάτων στο λαό της χώρας - θύμα, ώστε οι πολίτες να μην αντιδρούν αισθανόμενοι ένοχοι και παραβάτες.


Στη Δημοκρατία είναι αυτονόητη η ελευθερία της έκφρασης, η διαφοροποίηση των απόψεων, το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Οπότε, όλη αυτή η ρητορική -α, ο "ρατσιστής" δήμαρχος του Ωραιοκάστρου, α, οι ξενόφοβοι γονείς από τη μια, και οι "καλοί" γονείς των Συκεών από την άλλη- δεν είναι τίποτε άλλο από την υποστήριξη της βιαίας επιβολής των αποφάσεων μιας ολοκληρωτικής κυβέρνησης και των ξένων κατοχικών δυνάμεων που την κρατάνε στην εξουσία.
Η αλήθεια απέχει παρασάγγας από αυτή τη ρητορική του μίσους. Έχεις το δικαίωμα να θέλεις ή να μη θέλεις αγκινάρες στο τραπέζι σου, έχεις το δικαίωμα να προτιμάς τον μεν για φίλο σου και να αποφεύγεις τον άλλον, έχεις το δικαίωμα να επιλέγεις το καλύτερο για το παιδί σου (καλύτερο εκπαιδευτικό περιβάλλον, τα παιδιά με τα οποία θα έχει επαφές κ.λ.π.), έχεις το δικαίωμα να αρνείσαι να γίνεις υποζύγιο των συμφερόντων των καθαρμάτων που σε βασανίζουν και σου επιβάλλουν από τη μία δυσβάστακτους φόρους, και από την άλλη συνύπαρξη με ανθρώπους, με τους οποίους δεν έχεις τίποτα κοινό και ναι, έχεις το δικαίωμα να τους αντιπαθείς!
 Δε θα αλλάξουμε τη φύση τώρα, που ορίζει η γάτα να αντιπαθεί το σκύλο και ο σκύλος τη γάτα. Όλο αυτό το "αντιρατσιστικό" μένος των κυβερνώντων και των λακέδων τους, πέρα από την πολιτική, διεθνιστική, άκρως φασιστική και σαρωτική κατά της εθνικής ταυτότητας σκοπιμότητα, κρύβει, όμως, και κάτι άλλο: τα τεράστια οικονομικά οφέλη που ρέουν στις τσέπες των εγχώριων και ξένων εξουσιαστών και των ΜΗΚΥΟ τους, που κάνουν τη βρώμικη δουλειά, γεγονός που έχει καταγγείλει ανοιχτά και με παρρησία ακόμα και ο γεν. γραμματέας των Σύρων Ελλάδας, Ανουάρ Μπάκρι (βρείτε και δείτε το σχετικό βίντεο από το χθεσινό βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΑΡΤ).
Και βεβαίως, αν τους αντιστέκεσαι, θα σε βρίζουν, θα σε τραβάνε στα δικαστήρια, θα σε διαπομπεύουν. Αυτό είναι παντού και πάντα το πρόσωπο της τυραννίας. Οπότε, ναι, έχεις το δικαίωμα να αντισταθείς και να τους πολεμήσεις! Χωρίς να σε πτοούν οι κατηγόριες τους. Μες στο παιγνίδι είναι κι αυτές. Όταν κατηγορείσαι άδικα, να πεισμώνεις περισσότερο. Κι όχι να φοβάσαι και να υποχωρείς, νιώθοντας ενοχές. Δεν είσαι ένοχος, είσαι θύμα υποβολής και επιβολής ανοίκειων ιδεοληψιών!

Ντορέτα Πέππα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου