Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

1 ΜΑΤ με χημικά κατά Ελλήνων πολιτών στη Χίο για τους πρόσφυγες(ΒΙΝΤΕΟ)

Με έκτροπα και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ στιγματίστηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών που πραγματοποιήθηκε στις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία Χίου με θέμα το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Παρότι η αρχική συγκέντρωση ήταν ειρηνική και ευπρεπής, τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν μερίδα των διαμαρτυρομένων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας με κατεύθυνση τον καταυλισμό του ΔΗΠΕΘΕ και της Σούδας όπου διαμένουν περί τα 1.800 άτομα.

Προς στιγμήν επικράτησε πανικός μιας και η Αστυνομία δεν είχε ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη πρόθεση των διαδηλωτών. Άμεσα τα ΜΑΤ απέκλεισαν τους διαδηλωτές υποχρεώνοντάς τους σε ευθεία πορεία προς το κτίριο του Οίκου Ναύτη.

Η κατάσταση ξέφυγε όταν οι διαμαρτυρώμενοι για δεύτερη φορά επιχείρησαν να σπάσουν τη γραμμή των ΜΑΤ και μέσω της οδού Οινοπίωνος να κατευθυνθούν προς τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της Σούδας.
 Η παρουσία των Δημοσιογράφων της Χίου ερέθισε τους διαμαρτυρόμενους με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να επιτεθούν στον Δημοσιογράφο Γιάννη Στεβή ρίχνοντάς του την κάμερα στο έδαφος και καταφέροντάς του χτυπήματα στα χέρια.

Μερίδα από το πλήθος κατάφερε να ξεφύγει από τον έλεγχο της Αστυνομίας, κυνηγώντας τους δημοσιογράφους οι οποίοι φυγαδεύτηκαν σε γειτονικά καταστήματα από απλούς πολίτες.

Τα ΜΑΤ κατάφεραν με τη χρήση χημικών να συγκρατήσουν τους θερμόαιμους κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ακολούθως ομάδα 150 ατόμων κινήθηκε προς τον καταυλισμό της Σούδας ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι μετανάστες δεν είχαν κατανοήσει την κατάσταση κάτι που έγινε αντιληπτό λίγα λεπτά αργότερα προκαλώντας την αντίδρασή τους που με συνθήματα ζητούσαν να φύγουν για την Αθήνα και την Ελλάδα. Μάλιστα οι πιο θερμόαιμοι μέσα από τον καταυλισμό ξεκίνησαν να πετάνε πέτρες προς την ομάδα των 150 ατόμων.

Ζητά παρέμβαση Τόσκα

Για τα έκτροπα στη Χίο ήδη ο Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης έκανε γνωστό ότι θα αποταθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου αλλά και στον Ν. Τόσκα.

Οι διαμαρτυρόμενοι προανήγγειλαν νέα πορεία διαμαρτυρίας για το απόγευμα της Παρασκευής και πάλι στην πλατεία Βουνακίου.

Πηγή: www.politischios.gr

1 σχόλια:

tasos2222 είπε...


Οταν υπάρχει ανάγλυφη και καταγεγραμμένη εσχάτη προδοσία στα πρακτικά της Βουλής από τις 24/11/11 και εις βάρος μας κακουργηματική παράλειψη διώξεων για το ειδεχθέστερο κακούργημα της εσχάτης προδοσίας (3ισόβεια) που συνιστά κατοχή της χωρας μας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ !!! Το μόνο που έχει ο κάθε Ελληνας Πολίτης και πρέπει να πράξει άμεσα είναι η ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ απέναντι στην πατρίδα μας !!! Το Σύνταγμα είναι ρητό και απευθύνεται στον κάθε έναν πολίτη ξεχωριστά !!! Οταν υπάρχει βίαιη κατάλυση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας ΟΦΕΙΛΕΙ ο κάθε ένας πολίτης ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΝΟΡΚΩΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 και να είναι διατεθειμένος να το εφαρμόσει στην πράξη και με κάθε μέσο !!!! Αν δεν γίνει αυτό που δολίως δεν σας το λέει κανείς για να μην κατοχυρώσετε τα συνταγματικά σας δικαιώματα είστε ΕΡΜΑΙΑ του σιωνιστικού αναίσχυντου ανθελληνικού συστήματος και το ίδιο το ερπετικό σύστημα της κατοχικής Βουλής σας καθιστά τους ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ των εγκλημάτων που διαπράττουν νόμιμα εφόσον δεν αντιδράτε εγγράφως και ενόρκως !!! Οσες αντιδράσεις και να κάνετε ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΤΕ ΒΑΣΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΝΟΡΚΩΣ ΚΑΙ ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΤΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ καμιά αντίδραση δεν έχει αποτέλεσμα κανένας από όλους αυτούς που βρίσκονται στο τιμόνι της εξουσίας δεν θα σας πάρει στα σοβαρά και ουδέποτε δεν θα καταφέρετε τίποτε !!!!! Γνωρίζουν τα ερπετά της εξουσίας ότι είστε οι ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ των ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ τους και σας αφήνουν απλά να εκτονώνεστε χωρίς ΠΟΤΕ να βλέπετε ΛΥΣΗ στα προβλήματα σας !!!! Το τέλειο σύστημα που επιβάλλεται με εσάς ΕΣΑΕΙ ΤΥΦΛΩΜΕΝΟΥΣ και ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΠΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ προχωρά ΕΞΕΦΤΕΛΙΖΟΝΤΑΣ και ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ και την ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ σε όλους τους τομείς ΝΟΜΙΜΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου