Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

0 Το σατανικό σχέδιο μιας αδίστακτης συμμορίας με πλαστές διαθήκες… αποκαλύπτει ο ντετέκτιβ Κ. Σπύρου! [Βίντεο]

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως από τον ντετέκτιβ Κώστα Σπύρου για το σατανικό σχέδιο μιας αδίστακτης συμμορίας που κατασκεύασε πλαστές διαθήκες τόσο της ηθοποιού Ιωάννας Μουρούζη όσο και της μητέρας της Ειρήνης, προκειμένου να αποσπάσουν μια ολόκληρη περιουσία.
Η απίστευτη αυτή ιστορία, έρχεται επιτέλους ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης και εκδικάζεται μετά από 18 ολόκληρα χρόνια!


Μέσα σε εβδομήντα σελίδες ενός δικαστικού εγγράφου περιγράφεται ο απίστευτος τρόπος με τον οποίο ένα ανεκδιήγητο κύκλωμα, αποτελούμενο από άτομα υπεράνω πάσης υποψίας, φέρεται να κατόρθωσε και να έβαλε στο χέρι, προκειμένου να ξεπουλήσει την περιουσία -όπως κι έγινε- της ηθοποιού Ιωάννας (Γιαννούλας) Μουρούζη, που «έφυγε» στις 19 Μαρτίου του 2000, νικημένη από τον καρκίνο.
Με ένα βούλευμα-κόλαφο το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών καθίζει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών μία συμβολαιογράφο, δύο δικηγόρους και ακόμα τρία άτομα, οι οποίοι είναι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, που κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο ενός επιτυχημένου σίριαλ, ίσως ακόμη και του Κοκκινόπουλου: «10η εντολή»…
 Μόνο ο χαρακτηρισμός «θρίλερ» θα μπορούσε να αποδώσει όσα φέρονται να συνέβησαν πριν από 18 χρόνια, όταν δηλαδή έφευγε από τη ζωή η Ειρήνη Μουρούζη, η μητέρα της ηθοποιού Ιωάννας, την ώρα που η άκληρη καλλιτέχνιδα έδινε τη δική της σκληρή «μάχη» σε δωμάτιο του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας». Εκεί, όπου λίγο πριν ξεψυχήσει, εμφανίζεται να υπογράφει πληρεξούσια για να εκποιηθεί η περιουσία της, αλλά και να εκταμιευθούν ποσά από τους τραπεζικούς της λογαριασμούς! Δηλαδή να προσυπογράφει διάφορα έγγραφα τα οποία, σύμφωνα με την κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου, περιείχαν ψευδές περιεχόμενο και αποτέλεσαν τα «όπλα» του κυκλώματος.
Ο μεγάλος μηχανισμός της απάτης αποκαλύφθηκε ύστερα από πολυετή έρευνα του ιδιωτικού ερευνητή Κώστα Σπύρου, ο οποίος έλαβε εντολή από τον Ελληνοαμερικανό σύζυγο της ηθοποιού Τζον Λώλο να διαλευκάνει αυτή τη ζοφερή υπόθεση.
Τα πράγματα παίρνουν όμως ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς από την πλευρά του ο ντετέκτιβ κάνει λόγο για εμπλοκή προσώπων από το συγκεκριμένο κύκλωμα και σε άλλες περιπτώσεις (τουλάχιστον πέντε) «αφαίμαξης» περιουσιών. Μάλιστα δηλώνει ότι πρόκειται να ζητήσει ακόμα και την εκταφή νεκρών που η «περιουσία» τους έκανε φτερά, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.
Η αρχή του τέλους για την παράνομη δράση των κατηγορουμένων σημειώνεται το Μάρτιο του 2000. Στις 19 του μήνα πεθαίνει η ηθοποιός μέσα στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Την επόμενη ημέρα ο σύζυγός της Τζον Λώλος πληροφορείται τηλεφωνικά, στην Αμερική όπου βρίσκεται, ότι η Ιωάννα απεβίωσε. Παίρνει το αεροπλάνο και έρχεται στην Ελλάδα. Τότε προς έκπληξή του διαπιστώνει ότι «άγνωστα» πρόσωπα είχαν αναλάβει από μόνα τους την κηδεία επιλέγοντας να θάψουν την ηθοποιό όχι στον οικογενειακό τάφο στη Λάρισα, όπου είχε ταφεί και η μητέρα της Ειρήνη δυόμισι μήνες νωρίτερα, αλλά στον Κόκκινο Μύλο. Εκεί συναντά και την «εγκέφαλο» της ομάδας (όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται από το βούλευμα), συμβολαιογράφο Ιωάννα Κανά, η οποία σήμερα βρίσκεται καταδικασμένη για άλλη υπόθεση στις φυλακές της Θήβας.
«Μου ζήτησε να την επισκεφτώ στο γραφείο της το επόμενο απόγευμα για να με ενημερώσει και να συζητήσουμε. Μόλις απομακρυνθήκαμε λίγο, την ακούσαμε σε έντονο ύφος να λέει σε τρίτους, αγνώστους σε εμάς, κατά λέξη: “Ποιος τον κουβάλησε εδώ αυτόν τον βλάχο;”» αναφέρει χαρακτηριστικά στη μήνυση που κατέθεσε ο Ελληνοαμερικανός. Πραγματικά, την επόμενη ημέρα ο Τζον Λώλος συναντιέται με την κατηγορούμενη συμβολαιογράφο και με όσα πληροφορείται πέφτει από τα σύννεφα. «Μας δηλώθηκε ότι λίγες ημέρες πριν από το θάνατό της η σύζυγός μου είχε πουλήσει ένα διαμέρισμα στην Αθήνα και είχε συντάξει δημόσια διαθήκη και πληρεξούσια στην εν λόγω συμβολαιογράφο» λέει.
Ο σύζυγος της ηθοποιού αρχίζει να έχει υποψίες και ακολουθούν συναντήσεις του με την προϊσταμένη της τράπεζας στην οποία η Ιωάννα Μουρούζη διατηρούσε λογαριασμούς. Εκεί πληροφορείται ότι λίγες ημέρες πριν δύο κυρίες είχαν επισκεφτεί το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και προσκομίζοντας πληρεξούσια αξίωναν να εισπράξουν τις προθεσμιακές καταθέσεις, ύψους 55.000.000 δραχμών, της ηθοποιού, αποκρύπτοντας το θάνατό της και λέγοντας ότι εκείνη βρισκόταν στη Λάρισα!
 Επιπλέον πληροφορείται ότι αγοραστής του διαμερίσματος της συζύγου του, αλλά και γενικός κληρονόμος είναι ένας χρόνια μισθωτής, αλλά και αντίδικός της, ο οποίος επίσης κατηγορείται. Στη συνέχεια ο Τζον Λώλος δίνει εντολή στους δικηγόρους του και τον ιδιωτικό ερευνητή Κώστα Σπύρου να ερευνήσουν την περίεργη υπόθεση και όσα αποκαλύπτονται πραγματικά τον σοκάρουν. Και αυτό επειδή, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βούλευμα, οι κατηγορούμενοι κατορθώνοντας να υφαρπάξουν την υπογραφή της ετοιμοθάνατης ηθοποιού συνέταξαν ψευδείς διαθήκες και έκαναν φύλλο και φτερό την περιουσία της (πουλώντας εκτός από το διαμέρισμα της Αθήνας και ένα οικόπεδο στην Πεντέλη).
Το ιστορικό της απάτης, όπως αναγράφεται στο βούλευμα, έχει ως εξής: Στις 14 Ιουλίου του 1999, πέντε μήνες πριν πεθάνει, η Ειρήνη Μουρούζη (μητέρα της ηθοποιού) ενώπιον της κατηγορούμενης συμβολαιογράφου Ιωάννας Κανά και των μαρτύρων-συγκατηγορούμενων της Ι.Θ., Κ.Χ. και Α.Μ. (δικηγόρου) συντάσσει διαθήκη, με την οποία αφήνει όλη της την περιουσία στην κόρη της Ιωάννα και μετά το θάνατο της μονάκριβης θυγατέρας της στον επί χρόνια μισθωτή της αλλά και αντίδικό της Γ.Ε., τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει «χρυσό άνθρωπο».
Στις 24 Φεβρουαρίου του 2000, λίγες ημέρες πριν πεθάνει, η ηθοποιός εμφανίζεται να αφήνει τη δική της διαθήκη. Συμβολαιογράφος είναι και πάλι η Κανά και μάρτυρες τα ίδια πρόσωπα, με εξαίρεση την Κ.Χ. που αντικαθίσταται από τον έτερο κατηγορούμενο δικηγόρο Κ.Τ. Στη διαθήκη της η Ιωάννα Μουρούζη αποκληρώνει τον σύζυγό της (!) και δηλώνει ότι επιθυμεί όλη η περιουσία της να περιέλθει στον επί χρόνια αντίδικό της Γ.Ε. Την ίδια ημέρα η ηθοποιός εμφανίζεται να υπογράφει και πληρεξούσια με τα οποία χρίζει διαχειριστές των τραπεζικών της λογαριασμών τις Ι.Θ. και Κ.Χ., τις οποίες μάλιστα εξουσιοδοτεί να πουλήσουν και ένα οικόπεδο που έχει στο Νταού Πεντέλης.
Πέντε ημέρες αργότερα, την 1η Μαρτίου του 2000, με νέα πληρεξούσια που έχει συντάξει και πάλι η ίδια συμβολαιογράφος, η Ιωάννα Μουρούζη εμφανίζεται να εξουσιοδοτεί την Κ.Χ. αλλά και τον κληρονόμο της Γ.Ε. να πουλήσουν το σπίτι της στην Αθήνα. Ύστερα από 24 ώρες η ηθοποιός εισάγεται στο νοσοκομείο, όπου τα… περίεργα συνεχίζονται. Στις 16 Μαρτίου του 2000, τρεις ημέρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, η συμβολαιογράφος συντάσσει συμβόλαιο με το οποίο η πληρεξούσια της ηθοποιού Κ.Χ. πουλάει το οικόπεδο-φιλέτο της Μουρούζη στην Πεντέλη αντί 25.893.630 δραχμών και ως εκ θαύματος δύο ημέρες πριν από το θάνατο της ηθοποιού και πάλι η Κανά συντάσσει πωλητήριο συμβόλαιο για το σπίτι της Αθήνας. Ως πωλήτρια εκπροσωπώντας την ήδη καταβεβλημένη ηθοποιό είναι και πάλι η Κ.Χ. και αγοραστής αντί 7.605.510 δραχμών είναι ο κληρονόμος Γ.Ε.!
«Δεν ήξερε τι υπέγραφε»
Το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο υιοθετεί πλήρως την πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών Ιωάννη Αγγελή, μετά τη μελέτη της δικογραφίας δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε ό,τι αφορά τη διάπραξη της μεγάλης απάτης. Χαρακτηρίζει ψευδές το περιεχόμενο των διαθηκών και πληρεξουσίων που εμφανίζεται να υπογράφει η άτυχη ηθοποιός και εμμέσως συντάσσεται με τα καυτά ερωτήματα που έθεσαν ορισμένοι από τους μάρτυρες που κατέθεσαν.
Οι μάρτυρες αποκλείουν το ενδεχόμενο η μητέρα της ηθοποιού να δώριζε τα ακίνητά της στον οποιονδήποτε και διερωτώνται γιατί η κηδεία της ηθοποιού να γίνει στα κρυφά στον Κόκκινο Μύλο και όχι στη Λάρισα. Διατυπώνουν επίσης ερωτήματα για τις συνθήκες υπό τις οποίες πέθανε η Ιωάννα Μουρούζη τονίζοντας ότι λίγες ημέρες πριν από το μοιραίο είχαν επικοινωνήσει με την ηθοποιό, η οποία ακουγόταν καλά στην υγεία της και τους είχε πει πως μπήκε στο νοσοκομείο για να κάνει κάποιες τυπικές εξετάσεις. «Πώς συνέβη με διαφορά τριών μηνών να πεθάνουν μάνα και κόρη;» λένε χαρακτηριστικά.
Ο αντεισαγγελέας Εφετών, κ. Αγγελής δίνει τη δική του εξήγηση σε όλες τις περίεργες μεταβιβάσεις και πωλήσεις που έγιναν λίγο πριν από το θάνατο της ηθοποιού. Λέει: «Η Ιωάννα Μουρούζη αγνοούσε την ύπαρξη τόσο της διαθήκης της μητέρας της όσο και της δικής της διαθήκης. Και αυτό γιατί οι επίδικες διαθήκες είναι ψευδείς κατά περιεχόμενο και συντάχθηκαν εξ ολοκλήρου από την πρώτη κατηγορούμενη συμβολαιογράφο, εν αγνοία των διαθέτιδων, όχι όμως και εν αγνοία των οικονομικώς ωφεληθέντων από τις ενέργειες της συμβολαιογράφου…».
 Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών είναι ακόμα πιο αποκαλυπτικό και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Ιωάννα Μουρούζη, τόσο κατά τη διάρκεια συντάξεως της διαθήκης και των πληρεξουσίων όσο και κατά το χρόνο κατάρτισης των αγοραπωλητηρίων συμβολαίων δεν είχε καθόλου συνείδηση των πράξεών της και δεν ήταν σε θέση να διατυπώσει, κατά τρόπο σαφή και κατηγορηματικό, τη βούλησή της, αφενός μεν λόγω της σοβαρής ασθένειας από την οποία έπασχε, αφετέρου δε λόγω της ραγδαίας επιδεινώσεως της υγείας της… Υπέγραψε δε αυτά τα έγγραφα χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενό τους… Είναι φανερό ότι τα παραπάνω έγγραφα ουδέποτε συντάχθηκαν νομότυπα, αλλά αποτελούν προϊόν απατηλής υφαρπαγής των υπογραφών των παραπάνω προσώπων, καθώς και ψευδών βεβαιώσεων εκ μέρους της κατηγορούμενης συμβολαιογράφου, η οποία με τις πράξεις της σκόπευε να ωφελήσει τον συγκατηγορούμενο της Γ.Ε.».
Έτσι λοιπόν προτείνεται η παραπομπή της Ιωάννας Κανά για ψευδή βεβαίωση κατά συρροή και για απάτη επί δικαστηρίου κατά συρροή, του Γ.Ε. για ηθική αυτουργία στις προαναφερόμενες πράξεις, των δικηγόρων Α.Μ. και Κ.Τ. για άμεση συνέργεια σε κακουργηματική ψευδή βεβαίωση και των δύο γυναικών Ι.Θ. και Κ.Χ. για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος κατά συρροή και για άμεση συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος κατά συρροή.
 Σπύρου: «Υπάρχουν και άλλες υποθέσεις»
Ό,τι υπάρχουν και άλλες παρεμφερείς υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται πρόσωπα του ίδιου κυκλώματος και τις οποίες ο ίδιος διερευνά αποκαλύπτει στην «Εspresso» ο ιδιωτικός ερευνητής Κώστας Σπύρου, ο οποίος αυτή την περίοδο ασχολείται με μια άλλη, μεγάλη περίπτωση τοκογλυφίας.
«Συνολικά υπάρχουν πέντε περιπτώσεις με περίεργους θανάτους, στις οποίες εμπλέκονται τα ίδια άτομα. Για όλες τις περιπτώσεις θα ζητήσω να γίνουν εκταφές» δήλωσε και συνέχισε, αναφερόμενος στην υπόθεση Μουρούζη: «Ερεύνησα και βρήκα πολλά. Οσο προχωρούσα τόσο έβρισκα βρομιές από τη συμβολαιογράφο. Σε άλλη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η ίδια, ένα αντρόγυνο πέθανε με διαφορά δεκαπέντε ημερών και στα έγγραφα που συντάχθηκαν εμφανίστηκαν ως μάρτυρες τα ίδια πρόσωπα. Ολα αυτά πρέπει να διερευνηθούν».

«Οι γνωστοί της ήταν τρανσέξουαλ»

Από την πλευρά τους, άπαντες οι κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια της προδικασίας αρνήθηκαν οποιαδήποτε κατηγορία τούς αποδίδεται. «Οι δημόσιες διαθήκες τόσο της Ειρήνης όσο και της Ιωάννας Μουρούζη εκφράζουν και αναφέρουν τη βούληση των διαθέτιδων, ακριβώς όπως αυτή δηλώθηκε, χωρίς καμία τροποποίηση, ανάμειξη ή έστω και συμβουλή από οποιονδήποτε» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο απολογητικό της υπόμνημα η Ιωάννα Κανά, η οποία σε μια πρωτύτερη απολογία της είπε ότι κατά τη σύνταξη της διαθήκης είχε τους δικούς της μάρτυρες, γιατί οι γνωστοί της Ειρήνης και της Ιωάννας Μουρούζη ήταν τρανσέξουαλ!
Η συμβολαιογράφος, μάλιστα, υποστηρίζει πως, την επομένη της πώλησης του οικοπέδου στο Νταού Πεντέλης πήγε στο νοσοκομείο και έδωσε στη μελλοθάνατη ηθοποιό τα 25.000.000 δραχμές από την πώληση, παίρνοντας κιόλας και απόδειξη!
Άγνοια για τις κατηγορίες που του αποδίδονται εκφράζει, από την πλευρά του, και ο κατηγορούμενος κληρονόμος Γ.Ε., ο οποίος λέει ότι δεν γνώριζε πως η Ιωάννα Μουρούζη σκόπευε να του αφήσει την περιουσία της, αλλά ότι το πληροφορήθηκε μετά το θάνατό της.
Όμως και ο εκ των κατηγορούμενων δικηγόρων Α.Μ. κάνει λόγο για «αβάσιμες κατηγορίες», χαρακτηρίζοντας την όποια εμπλοκή του στην υπόθεση «καθαρά επαγγελματικό θέμα»…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου