Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

0 Πίεση και αδιαφορία οδηγούν στρατιωτικούς στην απόγνωση αλλά και στα νοσοκομεία! ΓΕΕΘΑ Aποστολάκη ισχυει;;

Όσοι έχουν την ευθύνη για την μέριμνα του προσωπικού των ΕΔ, θα έπρεπε αυτή τη περίοδο να έχουν διαρκώς μια και μοναδική ανησυχία.



Πως θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα λογικά αιτήματα του προσωπικού. Κάθε οικογένεια στρατιωτικού αντιμετωπίζει όπως όλες οι οικογένειες, μεγάλη πίεση. Και δεν εννοούμε μόνο τα οικονομικά θέματα που τους απασχολούν, τους ταλαιπωρούν κι άλλα κι όπως φαίνεται πολλούς τους στέλνουν στο νοσοκομείο.
Η μέριμνα προσωπικού δεν έχει να κάνει με τα χρήματα. Δεν μπορεί να δώσει αυξήσεις. Μπορεί όμως να κάνει πιο ανθρώπινη τη ζωή των στελεχών. Θα πρέπει κάποια στιγμή επιτέλους, να ασχοληθεί γι’ αυτό το οποίο είναι ο ρόλος της και οι αρμόδιοι γνωρίζουν τι εννοούμε!!

Αφορμή για να αναφερθούμε για ακόμη μια φορά σ΄ αυτά τα θέματα είναι η ιστορία ενός Κελευστή ΕΠΟΠ, ορφανό από γονείς, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση από εγκεφαλικό επεισόδιο. Είναι μόλις 33 ετών. Οι συνάδελφοί του μας ενημέρωσαν για την πίεση που δεχόταν το τελευταίο διάστημα, από προβλήματα που έχουν να κάνουν με την προσπάθεια να αποκτήσει ένα παιδί και την σοβαρή ασθένεια στενού συγγενικού του προσώπου. Και τα δύο θέματα κοστίζουν όχι μόνο ψυχολογικά αλλά και οικονομικά. Αλήθεια με την διακλαδική μονάδα του ΝΝΑ για την τεχνητή γονιμοποίηση που έχει εξαγγελθεί από πέρυσι τι γίνεται; Ακόμη ανθίσταται ο πάντα “άγιος” ιδιωτικός τομέας; Οι Αρχηγοί έχουν να μας πουν κάτι;

Ο ΕΠΟΠ Κελευστής ζήτησε να μην μετατεθεί τώρα σε κανονιοφόρο. Το αίτημα του απορρίφθηκε. Τελικά δεν θα πάει βέβαια στην κανονιοφόρο. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΝΝΑ…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου