Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

0 Ομογενής διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος στον Τσίπρα για το δημοψήφισμα και το μνημόνιο.....Eνώ εμείς τους υποδεχόμαστε με υποκλίσεις......





Ενας ηλικωμένος άνδρας, που μάλιστα είχε προσκληθεί για να παραστεί σε εκδήλωση του οργανισμού “East Mediterranean Business Culture Alliance” στην διάρκεια της οποίας οι οργανωτές περίμεναν και τον Πρωθυπουργό και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα περνούσε αμέσως μετά τη ομιλία στην Γ.Σ. των Ηνωμένων Εθνών, ανέβηκε στο βήμα και διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Αλέξη Τσίπρα.

Θέμα της εκδήλωσης ήταν «η αρχειοθέτηση της Ελληνοαμερικανικής Εμπειρίας στην διάρκεια του 21ου αιώνα». Πράγματι και παρόλο που η εκδήλωση ξεκίνησε κανονικά, στην προγραμματισμένη της ώρα, κάποια στιγμή στην διαρκειά της ανακοινώθηκε ότι επρόκειτο να περάσει σε λίγο ο κ. Τσίπρας. Εν αναμονή μάλιστα της άφιξης του ο κ. Κάτσος, συντονιστής της εκδήλωσης, που έλαβε χώρα στο κλάμπ «3 Γουέστ», αναγκάστηκε να ροκανίσει τον χρόνο. Μετά απο δέκα λεπτά, κατέφθασε ο Πρωθυπουργός και το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ομιλητή τον στενό φίλο του κ. Τσίπρα και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ καθηγητή Νίκο Αλεξίου.

Ο ομιλητής, μαζί με δύο ακόμα ομιλητές, τον καθηγητή κ. Αλέξανδρο Κιτρόεφ και τον επικεφαλής του Αρχείου του Αγάλματος της Ελευθερίας και του Ελις Άιλαντ κ. Τζόρτζ Τσέλο, παρουσίαζαν ενα πολύ σημαντικό θέμα. Μετά απο την υποδοχή στον Πρωθυπουργό ξεκίνησε η παρουσίαση και έγινε ανταλλαγή δώρων με την προσφορά βιβλίων στον Πρωθυπουργό απο τον καθηγητή κ. Κιτρόεφ και τον καθηγητή κ. Νίκο Αλεξίου. Τότε βρήκε την ευκαιρία ο ηλικιωμένος άνδρας, ο Ομογενής Δημοσθένης Κωνσταντάτος, που ήταν μάλιστα ενας εκ των καλεσμένων.

Σηκώθηκε απο την θέση του και σε έντονο ύφος άρχισε να διαμαρτύρεται προς την πλευρά του Πρωθυπουργού. Θέμα της διαμαρτυρίας ήταν φυσικά το μνημόνιο, το δημοψήφισμα και η πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν φέρει την χώρα οι δανειστές. Οπως ήταν φυσικό το ακροατήριο πάγωσε προς στιγμή και αμέσως στο σημείο του διαμαρτυρόμενου έφτασε πράκτορας της υπηρεσίας Secret Service μαζί με άνδρες της ασφάλειας του Πρωθυπουργού. Ο συντονιστής και παρουσιαστής της εκδήλωσης κ. Ηλίας (Λούης) Κάτσος ζήτησε απο το μικρόφωνα να κληθεί η ομάδα ασφαλείας του κλάμπ. 

Τα πνεύματα ηρέμησαν κάπως και πριν ο ομιλητής ανέβει πάλι στο βήμα, ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον ηλικιωμένο καθηγητή να καθίσει δίπλα του στην πρώτη σειρά. Μετά απο αυτό η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά, μέχρι την αποχώρηση του Πρωθυπουργού, οποίος και έπρεπε να συμμετάσχει αμέσως μετά σε δείπνο με επαγγελματικούς συλλόγους της Ομογένειας στο Χάρβαρντ Κλαμπ της Νέας Υόρκης.

Αλλά, λίγο πριν αποχωρήσει απο τον χώρο ο Πρωθυπουργός ζήτησε να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον ηλικιωμένο ομογενή σε διπλανή αίθουσα, όπως και έγινε. Στην διάρκεια της εκδήλωσης μέσα στην αίθουσα του κλάμπ «3 Γουέστ» υπήρχε μια κάμερα και ενας φωτογράφος. Πολλοί δεν απο το ακροατήριο απαθανάτισαν την σκηνή με τα κινητά τους. Με ανακοινωσή του ο καθηγητή κ. Νίκος Αλεξίου, καταδικάζει τη συμπεριφορά του ομογενή και τον κατηγορεί ότι προσπάθησε με την στάση του να αποσπάσει τα 15 δευτερόλεπτα δόξας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου