Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

0 ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ : ΕΝΑΣ «ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ» ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (βίντεο-συνέντευξη)



Ο Αγιορείτης μονάχος σήμερα, από πολύ μικρός ήταν ένα ανήσυχο πνεύμα, γνώρισε πολλές και διαφορετικές θρησκείες όπως είναι ο Ινδουισμός ενώ ασχολήθηκε για πάνω από δέκα χρόνια με την γιόγκα.


Η ίδια όμως τη ζωή τον οδήγησε το Άγιο Όρος και κατά την επίσκεψη του στο πιο σημαντικό μοναστήρι της Αθωνικής πολιτείας γνώρισε τον πατήρ Ευστράτιο τον Λαυριώτη, Ιερομόναχο στην ιστορική μονή της Μεγίστης Λαύρας.
Η γνωριμία αυτή φαίνεται ότι άλλαξε την ρότα της ίδιας του της ζωής και όπως εκμυστηρεύτηκε η αφοσίωση του στο Θεό ήταν μονόδρομος.
Ο πατήρ Σάββας Λαυριώτης εδώ αναλύει σε μια πράγματι πολύ ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική συνέντευξη όπου μιλάει ελεύθερα για όλα τα θέματα και τις τελευταίες εξελίξεις τους στο ραδιόφωνο Κόσμος 93.8 και στον Λοΐζο Λοΐζο.
Ζητά διακοπή μνημόσυνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των υπολοίπων Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών που συμμετείχαν στη Σύνοδο της Κρήτης αλλά και καταδίκη του Βαρθολομαίου από τους επισκόπους των Εκκλησιών που δεν συντάσσονται με την σύνοδο του Κολυμπαρίου.
 ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου