Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

0 Να αγιάσει το στόμα σου Δέσποτα!!!!!!!Δείτε το φυλλάδιο της Ι.Μ Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κατά του κ.Φίλη που έθιξε τους μυγιάγγιχτους ψευτοπροοδευτικούς..


Δείτε το φυλλάδιο της Ι.Μ Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κατά του κ.Φίλη που έθιξε τους μυγιάγγιχτους ψευτοπροοδευτικούς, καθώς και την απάντηση του Μ. Αμβρόσιου στις χθεσινές αναφορές του κ. Φίλη στο πρόσωπο του.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΝ ΤΗΣ α-ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΦΙΛΗΝ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ



Αγαπητέ μοι κ. Υπουργέ,
Θερμότατα Σας ευχαριστώ, διότι χθές το βράδυ 28 Σεπτεμβρίου ε.έ., κατά την ομιλίαν Σας στη Βουλή των Ελλήνων, ασχοληθήκατε πολύ μαζί μου! Μεγάλη η τιμή στο ταπεινό πρόσωπό μου! Πρέπει, λοιπόν, να Σας απαντήσω.
Εκ προοιμίου Σας διευκρινίζω, ότι οσάκις κάποιος Μητροπολίτης ομιλεί ή γράφει, ΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, οι οποίοι αποτελούν τό «Ποίμνιό» του, το «Χριστεπώνυμο Πλήρωμα» της Εκκλησίας στην περιοχη της δικαιοδοσίας του.
Απόδειξις; Το ομόφωνο Ψήφισμα του συνόλου των Πολιτιστικών Συλλόγων των Καλαβρύτων, δια του οποίου, απαντώντες στα ανιστόρητα λόγια Σας περί της Κατοχής και των θυσιών του ιερού Κληρου, Σας έδωσαν ένα ηχηρό χαστούκι.
Κτυπήσαμε, λοιπόν, τις καμπάνες του Αιγίου, προσκαλώντας τους πιστούς μας να μας συμπαρασταθούν, προσυπογράφοντας τις ενέργειές μας! Και ανταποκρίθησαν πλήρως!
Στην ομιλία Σας διαβάζω τα εξής:
α) Ο κ. Φίλης στην δευτερολογία του…είπε ότι «ο Αμβρόσιος κυκλοφόρησε φυλλάδιο στην Επαρχία του με φωτογραφία μου. Με αποκαλεί φίδι και έχει ένα γνωμικό – δεν ξέρω που το βρήκε- ότι όλοι οι χοντροί είναι βλάκες. Τόσο προσβλητική επίθεση».
Σας απαντώ:
Σας ευχαριστώ και συγχρόνως Σας συγχαίρω, διότι χωρίς καμμιά πίεση ομολογείτε, ότι έχετε ελλειπή παιδεία και μόρφωση. Το γνωμικό, το οποίον επικαλέσθηκα, είναι πασίγνωστο! «Παχεία γαστήρ, λεπτόν ου τίκτει νόα» έγραψα.
1. Τίνος είναι;
Του αρχαίου Σοφού Κλαύδιου του Γαληνού. Ήταν ο δεύτερος μεγάλος και σπουδαιότερος Έλληνας ιατρός της Αρχαιότητος μετά τον Ιπποκράτη. Έδρασε κατά τόν 2ο μ.Χ. αιώνα.

2. Τί σημαίνει;

Στη Νεοελληνική: Η παχιά κοιλιά δεν γεννά έξυπνο μυαλό.
Εναλλακτικά: Το παχύ στομάχι δεν παράγει δημιουργική σκέψη.
Και πιο ευπρεπισμένο: Η παχιά κοιλία δεν δημιουργεί λογική σκέψη.
(Πηγή: Ηλεκτρονικό λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής: http://www.stipsi.gr/dictionary/taf-omega/taf.htm)
3. Σχόλια
Αγνοείτε στοιχειώδη πράγματα από την σοφία των αρχαίων Ελλήνων!
Δεν γνωρίζετε να διαβάζετε και να ερμηνεύετε το αρχαίο κείμενο! Εδώ δεν γίνεται λόγος για τους παχείς ανθρώπους. Δεν γίνεται λόγος για το παχύ σώμα, αλλά γιά την χοντρή κοιλιά, δηλ. για τους καλοφαγάδες, τους καλοπερασάκηδες κλπ. Ναί, το γνωμικό αυτό δεν αναφέρεται στους υπέρβαρους ανθρώπους, αλλά στις χοντρές κοιλίτσες! Η παχειά κοιλιά, λέγει, δεν γεννάει έξυπνο μυαλό! Άρα η επίθεσή μου ΔΕΝ αφορούσε τη σωματική διάπλαση του ανθρώπου, δηλ. τους υπέρβαρους, όπως ισχυρισθήκατε, αλλά εκείνους που έχουν μεγάλη κοιλίτσα! Επομένως τα λόγια μου αναφέρονταν στο μυαλό Σας καί όχι στο σώμα Σας. Και «ο νοών, νοείτω»! Το γνωμικό «παχεία γαστήρ..» δηλ. έχει σχέση με την εγκράτεια, με την νηστεία κλπ. και αναφέρεται στην πνευματική διάσταση της υπάρξεώς μας.
Για να το αντιληφθείτε, στο τέλος Σας παραθέτω μια σχετική ομιλία του αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου ακριβώς με τον ίδιο τίτλο, δηλ. «παχεία γαστήρ λεπτόν ου τίκτει νόον».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Έπειτα από τα παραπάνω τα λόγια που είπατε στη Βουλή αποδεικνύουν, ότι παρανοείτε, παραποιείτε και παρερμηνεύετε τα γεγονότα!

Στη συνέχεια της ομιλίας Σας στη Βουλή διαβάζω και τα εξής:
β) «Ο Αμβρόσιος χτύπησε τις καμπάνες στις Εκκλησίες, ενέργεια που σηματοδοτεί προαναγγελία θανάτου».
Σας απαντώ:
Κτυπήσαμε πένθιμα τις καμπάνες των Ναών μας για να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις των πιστών! Επομένως και εδώ κάνετε λάθος! Οι καμπάνες των Εκκλησιών κτυπούν συνήθως πένθιμα για να αναγγείλουν τον επισυμβάντα θάνατο κάποιου σπουδαίου ανθρώπου! Καί βέβαια όχι για να προαναγγείλουν ένα θάνατο!
Κύριε Υπουργέ, παρακαλώ, μη ευτελίζεσθε άλλο! Μη μας απογοητεύετε πιό πολύ! Δεν υπάρχει προαναγγελία θανάτου! Μόνον ο Θεός γνωρίζει πότε θα πεθάνουμε, κανείς άλλος!
Τέλος στην ομιλία Σας είπατε ακόμη και τα εξής:
γ) «….Αλλά μπορεί κάποιος από τους λεβέντες, όπως αποκάλεσε ο Αμβρόσιος αυτούς της Χρυσής Αυγής……»

Σας απαντώ:
Αλήθεια, τι ωραίος που είσθε! Τι γραφικός! Τι …..χαριτωμένος! Ενθυμείσθε τι είπα για την Χρυσή Αυγή! Αλλά λησμονείτε, ότι αμέσως μετά την εκλογική Σας νίκη, απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό είπα ακριβώς αυτά τα λόγια: «Γειά σου Λεβέντη Πρωθυ-πουργέ κ . Τσίπρα»!
Άνθρωπος είμαι, λάθη κάνω! Αλλά δεν διαστρέφω τα γεγονότα, δεν καταγγέλλω και δεν κατηγορώ αβασάνιστα ενώπιον της Βουλής πρόσωπα, τα οποία ασκούν κάποιο δημόσιο λειτούργημα! Ή και έναν Ιεράρχη, ο οποίος επί σαράντα τόσα χρόνια αναλίσκεται για το γενικό καλό! Αν καί Υπουργός, είσθε, λοιπόν, ένας ευτελής άνθρωπος! Τίποτε παραπάνω, τίποτε παρακάτω!
Εντολή και εξουσιοδοτήσει
του ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού
της Επαρχίας μου

Μετά χριστιανικής παρρησίας
+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 29 Σεπτεμβρίου 2016



Κείμενο διαμαρτυρίας από φορείς των Καλαβρύτων

Φορείς από τα Καλάβρυτα συνέταξαν κείμενο διαμαρτυρίας κατά του Νίκου Φίλη, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του για την περίοδο της γερμανικής κατοχής «πρωτοφανείς, επικίνδυνες και ανιστόρητες».

Το κείμενο της επιστολής:
«Με μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση διαβάσαμε στον ημερήσιο τύπο και το διαδίκτυο τις ανιστόρητες και απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη για την θέση της Εκκλησίας κατά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής.

Επειδή τα Καλάβρυτα, όπως πιθανώς να γνωρίζει ο κ. Φίλης, δοκίμασαν την ναζιστική θηριωδία κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής τον ενημερώνουμε ότι στις 13 Δεκεμβρίου 1943 ο πρώτος που οδηγήθηκε στον τόπο εκτελέσεως ήταν ο Ιερέας της Εκκλησίας των Καλαβρύτων, ενώ εκτελέστηκαν όλοι οι μοναχοί της Ιεράς μονής Μεγάλου Σπηλαίου , της Ιεράς μονής Αγίας Λαύρας καθώς και μοναχοί πολλών μονών της επαρχίας Καλαβρύτων επειδή υποστήριζαν και φιλοξενούσαν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Επιπλέον, όλες οι μονές περί τα Καλάβρυτα πυρπολήθηκαν από τους ναζί, όπως και δεκάδες μονές και εκκλησίες ανά την Ελλάδα.
Ως απόγονοι Καλαβρυτινών της ηρωϊκής περιόδου της κατοχής και της εθνικής αντίστασης διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις πρωτοφανείς, επικίνδυνες και ανιστόρητες δηλώσεις του κ. Φίλη και τον καλούμε να τις ανασκευάσει άμεσα.

Υπογράφουν:
Ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως Δημήτριος Βαρβιτσιώτης
Ο Πρόεδρος της Ενώσεως Καλαβρυτινών Αθήνας Σωτήριος Τσενές
H Πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόφου Πάτρας κ. Κατερίνα Ασημακοπούλου
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Πειραιά Αθανάσιος Χρονόπουλος
Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Καλαβρυτινών Ιατρών ‘Ο Μελάμπους’ Γεώργιος Ν Ζωγράφος
Ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Καλαβρυτινών Φιλιωτών «Ο Άγιος Βλάσσιος» Γεώργιος Μητρόπουλος
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καμενιανιτών Δροβολοβιτών Δεσινιωτών, Κωσταντίνος Νικολόπουλος
Ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Επιμορφωτικού Ομίλου Καλαβρύτων Επαρχίας Νικόλαος Ραζής
Ο Πρόεδρος του συλλόγου Λυκούριας Σωκράτης Μούσιος
Ο Εκδότης της «ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» Πάνος Τσαπάρας
Ο Εκδότης του «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS» Νίκος Κυριαζής

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
ΝΙΚ. ΦΙΛΗΣ: Ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 27 Σεπτεμβρίου 2016».








Πηγή



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου