Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

4 Φίλης: «Προσευχή σε όλες τις θεότητες αντί για κατάργηση»


Με μία ριζοσπαστική πρόταση που αναμένεται να συζητηθεί απάντησε ο υπουργός Παιδείας στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με την κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία. Μιλώντας σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή σχετικά με το θέμα που ανέκυψε, ο υπουργός Παιδείας πρότεινε η προσευχή να απευθύνεται σε οποιαδήποτε θεότητα επιθυμεί ο μαθητής, λέγοντας:




«Ακούστε, η προσευχή δεν καταργείται. Πιστεύω όμως ότι εφόσον διατηρηθεί είναι πιο δίκαιο να εκπροσωπούνται όλες οι θρησκείες και να έχει τη δυνατότητα ο καθένας να απευθύνει την προσευχή του στη θεότητα της επιλογής του.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν αυτό περιλαμβάνει ακόμα και τις λιγότερο διαδεδομένες θρησκείες, όπως π.χ. ο Πασταφαριανισμός, ο υπουργός απάντησε: «Κοιτάξτε, το τι αποτελεί θρησκεία για τον καθένα είναι προσωπική επιλογή. Για κάποιους είναι η Ορθοδοξία, για κάποιους το Ισλάμ, πολλοί συμπολίτες μας θεωρούν θρησκεία ακόμα και το ποδόσφαιρο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός πήγε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως στον αγιασμό των σχολείων θα πρέπει να βρίσκονται και εκπρόσωποι άλλων θρησκειών. «Η Ορθοδοξία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί αν στον αγιασμό βρίσκεται ένας ιμάμης, ένας ραββίνος ή ένας μοναχός σαολίν» είπε. «Εμείς ως ανεξίθρησκο κράτος οφείλουμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να προσευχηθούν σε όποιο αόρατο ον επιθυμούν.»
ΠΗΓΗ : http://tovatraxi.com

4 σχόλια:

Unknown είπε...

ΟΡΙΣΤΕ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΗΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

Unknown είπε...

Εσυ που το ξερεις;εγω ξερω οτι πηγαινε στην ευαγγελικη σχολη ο α.θεος

Unknown είπε...

Εσυ που το ξερεις;εγω ξερω οτι πηγαινε στην ευαγγελικη σχολη ο α.θεος

Unknown είπε...

Εσυ που το ξερεις; εγω ξερω οτι πηγε στην ευαγγελικη σχολη ο α..θεος

Δημοσίευση σχολίου