Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

0 Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας απο το 2014 με υπογραφή Σαμαρά-Βενιζέλου


Στο «σφυρί» βγαίνει η πρώτη κατοικία των Ελλήνων από τις αρχές του 2014 και μάλιστα με την υπογραφή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλου. Στην προγραμματική συμφωνία που υπέγραψαν και παρουσίασαν μετά βαΐων και κλάδων για τη δήθεν έξοδο από το μνημόνιο, περιγράφουν το πλαίσιο κάτω από το οποίο οι τράπεζες θα παίρνουν τα σπίτια και θα πετάνε στο δρόμο όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές των δανείων τους.

Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε έχουν ήδη κινηθεί οι τράπεζες στέλνοντας ραβασάκια στους οφειλέτες τους οποίους ενημερώνουν ...
πώς είτε τους δέσμευσαν τις καταθέσεις είτε τους κατάσχουν στα σπίτια. Το έχουν πράξει επίσης δεσμεύοντας μισθούς και συντάξεις για την εξυπηρέτηση των δανείων, ή έχουν βγάλει σε πλειστηριασμό πρώτες κατοικίες οικογενειών που δεν έχουν στον… ήλιο μοίρα.

Έρχεται λοιπόν η κυβέρνηση του Σαμαρά και του Βενιζέλου να νομιμοποιήσει αυτή την ασυδοσία και την τρομοκρατία των τραπεζών ανακοινώνοντας πώς μπαίνει τέλος στην προστασία της πρώτης κατοικίας από το τέλος του 2013 και μετά. Όποιος δεν πληρώνει θα χάνει το σπίτι του. Τόσο απλά για τους υπηρέτες του μνημονίου.

«Η ενυπόθηκη ή προσημειωμένη πρώτη κατοικία του φτωχού ή μέσου νοικοκυριού που αγωνίζεται να ρυθμίσει και να εξυπηρετήσει τα δάνεια του ή βρίσκεται αποδεδειγμένα σε αντικειμενική αδυναμία είναι και θα είναι απολύτως διασφαλισμένη έναντι πλειστηριασμών».Αυτό αναφέρεται στην προγραμματική συμφωνία που υπέγραψαν Σαμαράς και Βενιζέλος.
Τι λένε λοιπόν; Κατ’ αρχήν πώς από τις αρχές του 2014 τέλος η προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεύτερον, πώς η πρώτη κατοικία θα είναι «διασφαλισμένη» για ένα πολύ μικρό ποσοστό που έχουν «αντικειμενική αδυναμία να πληρώσουν». Ποια είναι τα κριτήρια που ορίζουν την αντικειμενική αδυναμία δεδομένου ότι η πλειονότητα των Ελλήνων δεν έχει χρήματα να καλύψει τις βασικές του ανάγκες; Πόσο μάλλον να εξοφλήσει το στεγαστικό του δάνειο.

Η αντικειμενική αδυναμία θα ορισθεί από τους τραπεζίτες, αφού όπως αναφέρουν στην ακριβώς προηγούμενη παράγραφο της προγραμματικής τους συμφωνίας οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος «οι ρυθμίσεις των δανείων από το τραπεζικό σύστημα πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο φιλικές, ευέλικτες και ρεαλιστικές με όριο τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών».

Όσα κεφάλαια λείπουν δηλαδή από τις τράπεζες της Χ χρονική στιγμή τόσα σπίτια θα βγάζουν στο σφυρί για να καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες της.

Η κυβέρνηση διασφαλίζει με… απίστευτο τρόπο την πρώτη κατοικία των Ελλήνων. Ανοίγει το δρόμο της κατάσχεσης των σπιτιών από τις τράπεζες, αν βέβαια γλυτώσουν από την εφορία η οποία ήδη προβαίνει σε πλειστηριασμούς ακινήτων για μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες ευρώ.

Ο Έλληνας χάνει λοιπόν το κεραμιδί του που έφτυσε αίμα να το αποκτήσει και με την υπογραφή Σαμαρά-Βενιζέλου περνούν στα κοράκια των Funds που αγοράζουν ολόκληρα πακέτα «κόκκινων δανείων» από τις τράπεζες. Εισβολή και στα σπίτια μας. Θα μας πάρουν ότι έχει απομείνει




Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου