Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

0 Έφοδος στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ μετά την αντιπαράθεση εθελοντή γιατρού με Γεωργιάδη.

Έφοδος στο Μ.Κ.Ι.Ε. μετά την αντιπαράθεση Γεωργιάδη και εθελοντή γιατρού, στον "Ενικό"!
 
(Πριν προχωρήσουμε στην ανάγνωση του θέματος, θα πρέπει να δούμε πρώτα την προσφορά του
Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, στον Ελληνικό λαό:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ελληνικό, 12/10/2012


Είχαμε την μεγάλη χαρά πριν από λίγες μέρες να γεννηθεί ένα μικρό κοριτσάκι με την βοήθεια του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Πριν από 2 μήνες είχε προσέλθει στο ιατρείο μας ένα ζευγάρι, που όχι μόνο δεν είχε την δυνατότητα να πληρώσει για τα έξοδα του τοκετού, δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ούτε προγεννητικό έλεγχο μέχρι τον 7ο μήνα της κύησης.


Η συνέχεια εδώ:  http://asimpiestos.blogspot.com/2012/10/blog-post_9262.html#more)

 Σήμερα 24/10/2013, στις 12 το μεσημέρι έγινε έφοδος
του Ε.Ο.Φ. και της αστυνομίας στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Η έφοδος έγινε, σύμφωνα με την ίδια την αστυνομία και το κλιμάκιο του Ε.Ο.Φ., λόγω ανώνυμης καταγγελίας στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Γ..ΑΔ.Α. ότι το Μ.Κ.Ι.Ε. διακινεί ναρκωτικές ουσίες ανεξέλεγκτα σε ναρκομανείς.

Δηλαδή τα ναρκωτικά δεν βρίσκονται ήδη σε αρκετά μεγάλη έξαρση. Δεν έχουν μπει ακόμη και σε ”μη αναμενόμενα” σπίτια. Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού τους έλειπε για να τα διακινήσει. 


Αλλά όλα αυτά τα λέμε εμείς που είμαστε οι ”ανεπίσημοι”. Οπότε είναι όλα ”ανεπίσημα”. Μόνο ότι λέει ο Υπουργός Υγείας και ο κάθε άλλος αξιωματούχος είναι έγκυρο. Όλα τα άλλα είναι απλά λόγια. Δεν αφορούν την πραγματικότητα.

Αυτό που μας αφορά ως πραγματικότητα είναι η διάκριση της Υγείας σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Τριτοβάθμια και ούτω καθεξής, για την οποία πολύ σωστά μας ενημέρωσε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στις 21/10/13 στην εκπομπή “στον Ενικό”, όταν απάντησε στον καρδιολόγο και διευθυντή του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού Γιώργο Βήχα.

Αυτό μας αφορά. Η ουσία του ίδιου του αγαθού της Υγείας, που το στερούνται αναρίθμητοι πια ανασφάλιστοι, όχι και τόσο.

Επίσης, ενημερωθήκαμε πως το Κράτος ψάχνει ακόμα να βρει λεφτά. 

Λεφτά που πληρώνουμε εμείς εδώ και 3 χρόνια σε δημόσια δάνεια και τόκους για να μη γίνουν υποτίθεται αυτά που συμβαίνουν τώρα. 
Λεφτά που τα ψάχνουν ακόμη. Αλλά είπαμε… Εμείς δεν ξέρουμε… Ο κύριος Υπουργός ξέρει καλύτερα.

Συμπτωματικά μετά την εκπομπή της Δευτέρας και την καθοριστική συμμετοχή του Γιώργου Βήχα σε αυτήν πραγματοποιήθηκε η έφοδος του ΕΟΦ στο Μ.Κ.Ι.Ε. σήμερα το πρωί.


Η τελευταία ενημέρωση του Μ.Κ.Ι.Ε. που δημοσιεύτηκε στις 2 το μεσημέρι είναι η εξής:

« Έφυγε το κλιμάκιο από το ιατρείο μας, ευγενέστατοι ήταν όλοι τους, δεν έχουμε κανένα παράπονο. 


Θα σας ενημερώσουμε όλους όσο πιο σύντομα μπορούμε επίσημα με δελτίο τύπου για το τι ακριβώς έγινε σήμερα στο ιατρείο.

Ευχαριστούμε τους δεκάδες πολίτες που μας έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης εδώ στο facebook αλλά και στο twitter.

Η είδηση της εφόδου έκανε πραγματικά τον κύκλο του Ελληνικού ίντερνετ – και όχι μόνο. Είναι απορίας άξιο ποιος έκανε την καταγγελία για την διακίνηση ναρκωτικών.

Δεν θα δώσουμε τροφή σε διάφορα σενάρια, εμείς απλά θα πούμε αυτό που λέμε εδώ και 2 χρόνια, «ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ».
Ας δώσει λύση το υπουργείο υγείας και η κυβέρνηση ώστε να μην υπάρχει η ανάγκη των κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων.

Πάνω από 3,000,000 συμπολίτες μας δεν έχουν ΚΑΜΙΑ πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. 

Θα κάνει κάτι επιτέλους η κυβέρνηση;»

Και το βίντεο από την εκπομπή “στον Ενικό” με την ερώτηση του κ. Βήχα είναι το εξής:


http://www.youtube.com/watch?v=dFEJs9ihrhI

Πηγή: madatoforos.com

_____________________
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού
 
«Συνέντευξη τύπου στον Ενικό του Υπουργού Υγείας.  Άλλο ένα επικοινωνιακό σόου υπερπαραγωγή»
 
 


Ο εθελοντής ιατρός  του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, καρδιολόγος Γιώργος Βήχας, πήρε μέρος  στην – αυτοαποκαλούμενη – δημόσια συζήτηση, εκπομπή ΕΝΙΚΟΣ  με τον Υπουργό Υγείας, κύριο Άδωνη  Γεωργιάδη, την Δευτέρα 21/10 με την πεποίθηση ότι θα συζητηθούν καίρια θέματα που άπτονται της Δημόσιας Υγείας. 

Επί  1 ½ ώρα παρήλασαν  μπροστά από την κάμερα πρόεδροι κάθε λογής και συνδικαλιστές που με 2-3 λέξεις του ο υπουργός τους έβαζε στην θέση τους.  Μετά από την επίμονη προσπάθεια 42χρονου μακροχρόνια ανέργου και ανασφάλιστου πολίτη, ο κος Χατζηνικολάου έδωσε – επιτέλους – τον λόγο στην άλλη άκρη της «εξέδρας» και άφησε να ακουστούν λίγες λέξεις για το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα της δημόσιας υγείας που δεν είναι άλλο από τους ανασφάλιστους πολίτες.  

Αντί όμως ο υπουργός να απαντήσει επί της ουσίας, αναλώθηκε με επιθετικό ύφος σε περιφερειακά θέματα, μη απαντώντας ουσιαστικά, ενώ ο κος Χατζηνικολάου πήρε τον λόγο από τον γιατρό μας και τον έδωσε και πάλι στην εξέδρα που έπαιζε «φιλικά» προς τον υπουργό υγείας.
Είναι ντροπή μια υποτίθεται δημόσια συζήτηση να γίνεται κάτω από τους όρους αυτού που υποτίθεται ότι απαντάει σε ερωτήματα.  


Είναι απορίας άξιο το πώς ο υπουργός (όντας 4 μήνες υπουργός υγείας και άσχετος με τον συγκεκριμένο τομέα, κατά δική του ομολογία!) γνώριζε, και αποστόμωσε με την απάντηση του, για θέματα που είχαν να κάνουν από το 2000.

Ας υποθέσουμε ότι ο υπουργός είναι τόσο άξιος και γνώστης όλων των θεμάτων υγείας.  
Ας υποθέσουμε ότι οι παραβρισκόμενοι «πολίτες» όντως έκαναν ερωτήσεις που ενδιαφέρουν τους πολίτες.  
Ας υποθέσουμε ότι όλη η βραδιά είχε να κάνει με την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών.  

Αυτό που δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση όμως να υποθέσουμε είναι ότι όλη η συζήτηση δεν έγινε παρά μόνο για να συσκοτιστεί και πάλι η κοινή γνώμη για τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβλήματα της δημόσιας υγείας.  

Όταν ακούς τον υπουργό υγείας να μιλάει επί 3 ώρες ΜΟΝΟ για λογιστικά θέματα και για ΧΡΗΜΑ, τότε σίγουρα γνωρίζεις ότι κάτι έχει πάει πολύ στραβά.  

Δεν μπορεί ο υπουργός υγείας να καταλάβει ότι είναι υπεύθυνος για τις ζωές των πολιτών?  
Δεν μπορεί να καταλάβει ο υπουργός υγείας ότι η μείωση των δαπανών σημαίνει κόστος σε ΖΩΕΣ?
Φυσικά και μπορεί να το καταλάβει.  

Όσο επικοινωνιακά παιχνίδια και να παίξουν τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι που τον καλύπτουν, την ΑΛΗΘΕΙΑ δεν μπορούν να την κρύψουν. 

 3,000,000 συμπολίτες μας είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ από το δημόσιο σύστημα υγείας και αυτό έχει κόστος σε ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ  ΖΩΕΣ.  Ο υπουργός σε αυτό τι έχει να απαντήσει?


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00) 
(ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) (ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00) (ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00) 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com Email mkiellinikou@gmail.com
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου