Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

0 Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα «βραχιολάκια» - Ηλεκτρονική Φυλακή

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής με την στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ηλεκτρονική επιτήρηση κατάδικων και υπόδικων. 

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ και ΚΚΕ δήλωσαν “παρών” επί του νομοσχεδίου αναγνωρίζοντας, ότι υπάρχουν θετικές διατάξεις.

Στο επίκεντρο πάντως των επικρίσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης βρέθηκε η τροπολογία που προστίθεται ως άρθρο στον ποινικό κώδικα σύμφωνα με την οποία επιβάλλονται ποινές εναντίον εκείνων που παραβιάζουν διατάξεις αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των κανονισμών της Ε.Ε.



ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν, ότι η μη απόσυρση της σχετικής τροπολογίας είναι η αιτία που καταψηφίζουν το νομοσχέδιο και δεν δηλώνουν παρών όπως ήταν η αρχική τους πρόθεση.

Από το ΠΑΣΟΚ, τόσο η εισηγήτρια του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη όσο και ο κοινοβουλευτικούς του εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Τριαντάφυλος, τόνισαν την ανάγκη περαιτέρω αποσαφηνίσεων καθώς, όπως τόνισαν, προκαλεί σύγχυση η διαφορετική διατύπωση που υπάρχει στο άρθρο, σε σχέση με την αιτιολογική έκθεση.

Διευκρινήσεις και αποσαφηνίσεις επί της τροπολογίας που θα αποτρέπουν, όπως είπαν, παρερμηνείες του νόμου για ποινικοποίηση πολιτικών δράσεων, ζήτησαν επίσης η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου διαβεβαίωσε, ότι καμία βάση δεν έχουν οι επιφυλάξεις και αντιρρήσεις που εκφράστηκαν, ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει αύριο επί της ουσίας οπότε και θα γίνει η συζήτηση επί των άρθρων και των τροπολογιών.


Πηγή: lykavitos.gr

Σχετικό άρθρο:
Εσύ, τι χρώμα βραχιολάκι θέλεις;
Η ανθελληνική Κομματοκρατία νομοθετεί την Ηλεκτρονική Φυλακή στην Ελλάδα. 

Ετοιμάζουν τη διάταξη για τα λεγόμενα βραχιολάκια 
(που θα μετατρέψουν σε φυλακισμένο στο σπίτι του, όποιον δεν συμμορφώνεται στις φορολογικές ορέξεις των σφετεριστών).   
http://asimpiestos.blogspot.com/2013/10/blog-post_9.html

_______________
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου