Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

0 Δέκα μέρες μακριά από τη χρεοκοπία βρίσκονται οι ΗΠΑ

Δέκα μέρες πριν λήξει η προθεσμία για την αύξηση του         ορίου δανεισμού της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών...


Ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή, Τζον Μπένερ, εξέδωσε μία σαφή προειδοποίηση προς τον αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, καλώντας τον να καθήσει στο τραπέζι στο διαπραγματεύσεων. Διαφορετικά, όπως είπε, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρεοκοπήσουν.
Με το αμερικανικό δημόσιο να παραμένει κλειστό για δεύτερη εβδομάδα ελλείψει συμφωνία για τον προϋπολογισμό, η πολιτική ηγεσία στην Ουάσιγκτον βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση.

Την ανάγκη να αυξηθεί το όριο δανεισμού της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης έως τις 17 Οκτωβρίου. Αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Κογκρέσο, η χώρα θα πάει σε μία πρωτοφανή στάση πληρωμών προκαλώντας πιθανότατα τσουνάμι στην εύθραυστη παγκόσμια οικονομία.
Το αμερικανικό οικονομικό πρακτορείο, Bloomebrg, μιλά για μία οικονομική καταστροφή, η οποία θα επισκιάζει την παγκόσμια κρίση μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.




Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου